4 Август, 2020 19:38 2 763 7

ООН: Светът е пред "поколенческа катастрофа" заради затворените училища

  • оон-
  • образование-
  • пандемия-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Към средата на юли учебните заведения са били затворени в 160 страни по света, засегнати са били един милиард ученици, а 40 милиона са пропуснали предучилищната подготовка

ООН: Светът е пред "поколенческа катастрофа" заради затворените училища - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Светът е изправен пред "поколенческа катастрофа" заради затворените училища вследствие пандемията от коронавирус. Това заяви генералният секретар на ООН Антониу Гутериш.

Той определи като "върховен приоритет" връщането на учениците в класните стаи.

Към средата на юли учебните заведения са били затворени в 160 страни по света, засегнати са били един милиард ученици, а 40 милиона са пропуснали предучилищната подготовка. Освен това още преди пандемията 250 милиона деца са били извън образователната система, предаде БНТ.

Препоръките на ООН за рестарт на образованието в глобален мащаб идват на фона на съпротива от родители и учители срещу призивите на американския президент Доналд Тръмп за отваряне на училищата в страната.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 верно ли

    9 3 Отговор
    Наиграха ли се вече куманягите фашисти на мутри-милиционери,назначени милиционери-капиталисти,нахраниха ли вече циганите по света?Наиграха ли се и с цифров фашизъм и вируси?
  • 3 Чумата

    16 0 Отговор
    НА кой му трябват образовани хора? Нали ще му видят далаверите!
  • 4 БОГ ТАНГРА

    7 2 Отговор
    Не е пред поколенническа катастрофа а пред религиозна катастрофа фанатизма с ученето на религия в Турция се засилва
  • 5 дядо ви от бг

    2 2 Отговор
    човече, каква поколенчиска???? това е стар български език! цялата световна генерация е пред голям проблем!!! като след всяка световна война! ако и самите китайци оцелеят, които направиха проблема! са дето няма да имат друг шанс!!!! всички държави връщат китайците у тях и сигурно до второ пришествие няма да могат да излезат от китай!!!! още януари в париж ги чакаха на орли и ги биеха" туристите" УЖ туристи!!!!
  • 6 С А

    3 2 Отговор
    Само един до сега се е отървал 100% от короната и това е Принц Хари. Другите (излекувани) просто са прескочили трапа но си остават виросоносители затова кривата върви само нагоре.
    Бил Гейтс отдавна знае това и опасва планетата със сателити за 5G
    като ни чипира да може и да ни обере и контролира.
    Богатите не инвестират в празни работи парите си.
  • 7 пророк Исай

    4 0 Отговор
    Ще отрасне нова младежка порода - БЕЗграмотна , завеяна и проста .
    Така ще се сбъдне мечтата на ВЛАСТНИЦИТЕ - неграмотен и прост народ , вярващ в това , което му спуснат отгоре .