Last news in Fakti

4 Август, 2020 20:40 8 307 18

Втора вълна! Гърция обяви нови мерки срещу COVID-19 след значителен ръст на случаите

  • гърция-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • пандемия

Според степента на епидемиологичния риск ще има възможност за локално ограничаване на работното време на увеселителните заведения

Втора вълна! Гърция обяви нови мерки срещу COVID-19 след значителен ръст на случаите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Нови мерки срещу разпространението на коронавируса в Гърция бяха обявени от заместник-министъра по гражданската защита Никос Хардалиас на извънредна пресконференция тази вечер, предаде телевизия Скай.

През последните дни в Гърция се регистрира чувствително увеличаване на заразените с коронавирус, като днес бяха установени 121 нови случая, докато ден по-рано денонощният им брой беше 77.

От 16 август пътниците, които влизат в Гърция през ГКПП Какавя на границата с Албания, ще бъдат поставяне под задължителна 7-дневна карантина. От утре се забранява преминаването на граничния пункт от 23 часа вечерта до 7 часа сутринта, за да бъдат осигурени целенасочени проверки, а от понеделник на пункта ще бъде установен постоянен екип за тестване на пътниците, предава БТА.

До 31 август се удължава ограничението на броя на присъстващите на обществени мероприятия, сватби, кръщенета и погребения до 100 души.

Интензивни проверки ще бъдат извършени в предприятията от хранителната промишленост.

Според степента на епидемиологичния риск ще има възможност за локално ограничаване на работното време на увеселителните заведения.

Хардалиас уточни, че въпреки увеличението на случаите засега няма съществен натиск върху системата на здравеопазването. На 2 август пациентите с COVID-19 в интензивните отделения са били 13, докато на 2 май са били 44, а на 2 април - 81.

Ръководителят на научния екип проф. Сотирис Циодрас заяви на пресконференцията, че увеличението на случаите буди безпокойство и ситуацията може лесно да излезе от контрол. Той подчерта, че има явно увеличение на случаите след по-младите възрастови групи, като голяма част от тях са асимптоматични.

Циодрас каза, че увеличаването на заразените се дължи и на повечето тестове, но и на увеличеното придвижване на хората и струпванията на отделни места.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Мехмет

    13 27 Отговор
    Еми така ще е като пускат в страната всякакви инфектирани българи...
  • 3 Густо, майна!

    21 2 Отговор
    За София нямам данни, но ако кажа какво е реалното състояние с местата за ковид в Пловдив, ще ми повдигнат обвинение за всяване на паника... Миниатъра днес се изказа "политически", каквито са всички извънредни брифинги...
  • 4 От Плевен

    10 27 Отговор
    Хората там се опитват да се грижат за здравето ти си. Тук властите са оставили всичко на пустопаш. И днешната пресконференция го доказва отново. Цяла Европа взема мерки, герберите не. Даже били достатъчни според тях...Пфу!

    Коментиран от #12

  • 5 33333333

    28 11 Отговор
    минaли гoдини зaщo тaкa прилeжнo нe ни инфoрмирaхтe зa вceки грипoзeн????
    у нac ВCЯКA ГOДИНA ПOЧИВAТ 2000-3000 чoвeкa oт грип и вcичкo e cпoкoйнo и нoрмaлнo , ceгa вceки дeн ce рeвe cтрaшнo зa вceки eдин и oбщo нямa и 400 чoвeкa зa пoлoвин гoдинa вeчe...
    ЗAЩO ЛИ???????
  • 6 Бойчо

    38 6 Отговор
    Всеки ден по статистика в БГ умират 300-350 човека. Защо нищо не казват за другите, а само ни облъчват с някакъв си Ковид. А колко са новорегистрираните с диабет, злокачествени заболявания, инфаркти, загинали в катастрофа, самоубили се........

    Коментиран от #13

  • 7 Бенковски

    16 11 Отговор
    НЕ ХОДЕТЕ ПРИ ВИЗАНТИЙЦИТЕ!!!

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Тото

    22 2 Отговор
    Аве ходехме болни на работа с кръвясали очисополиви и храчещи и никой не му правеше впечатление щом чуеше грип а колко народ си замина от грипа.Сегашното е чисто ограбване на хората объркаха им живота без да боледуват
  • 10 Фаро

    9 1 Отговор
    Гърците са хитри,но не и непредсказуеми.Сега ще спретнат едни протести и ще внесат българи да им бачкат
  • 11 Пернишкио винкел

    5 7 Отговор

    До коментар #7 от "Бенковски":

    Че ти па кой си бе, да казваш дека че одим..ай у лево да та не изчегарим с винкело....

    Коментиран от #18

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 узурпаторче

    5 9 Отговор

    До коментар #6 от "Бойчо":

    Тяхната бройка е постоянна условно. Всички, които мрат от Ковид 19 сда на отчет. И поже си вмирисан комунистически мозък, хайде стани доброволец в ковид отделението на месната болница. Стой там и гледай какво е да си с наднормено тегло, диабет и Ковит-19. После, ако оживееш, а ти си със съпътстващо мозъчно заболяване като всеки комунист, ела пак тук да пишеш врели не кипели. А може да се срещнеш на едно по-хубаво място с Ленин, Сталин и други подобни червени боклуци -кумири.

    Коментиран от #14

  • 14 Pfff

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "узурпаторче":

    Смешен, едно и също повтарящ, ниско платен трол! Свали си омазаната, безсмислена маска и напрегни малко повече няколкото си мозъчни клетки относно леката, вирусна настинка....
  • 15 С А

    7 3 Отговор
    Никой не ми плаща да протестирам. Ако ми плащаха щях да протестирам. Ако ми даваха полицейска заплата щях да гоня без да питам кой винвен кой невинен. Но никой стотинка не дава и си стоя безработен и се чудя как да скътам някое левче утре майка ми ако я сдави ковита да и купя поне витамин це ,да има някакъв шанс ,че на нейната пенсия оцеляваме. А те западняците отдавна ни лъжат с мисии до Марс а всъщност зареждат нови още по пипани вируси горе по сарелитите да ни разкарат всичките да не им тежим на здравната и пенсионната система. Най добре са мюсюлманките дето си носят бурките и фереджетата Алах ги е опазил от коронавируса добре.
  • 16 ГЕйРБ

    2 3 Отговор

    До коментар #12 от "червена комунистическа свиня":

    Вируса ГЕйРБ яко те е хванал , време е за интензивното
  • 17 Корантина

    3 3 Отговор
    А хората,които мрат с херпес от херпес ли да ги пишем?Ай стегнете се лигльовци
  • 18 Ти...

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пернишкио винкел":

    ...тоя винкел нали знайш де да си го мушнеш?