5 Август, 2020 17:00 2 852 6

Испанският съд няма да действа спрямо краля

  • испания-
  • съд-
  • хуан карлос

Без съдебни действия

Испанският съд няма да действа спрямо краля - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Върховният съд на Испания отказа да предприеме превантивни действия спрямо крал Хуан Карлос, съобщи ТАСС.

Кралят обяви, че напуска страната. Той се оттегля в Доминикана.

Това става, докато срещу него има съмнения за незаконно приемане на средства през швейцарска банка. Решението на съда идва след настояване от каталунски групи.

От там обясниха, че законодателството не предвижда такива действия за лица, които не са обект на разследване. Хуан Карлос отстъпи трона на крал Фелипе.

Кралят е бил уведомен от баща си за неговото решение.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Архаизъм

    14 7 Отговор
    Срамно е все още да съществуват монархии по света. С какво този престъпник е по-различен от останалите престъпници за да не го приберат? Още повече, че вече доста време не е крал а обикновен човек. Да им пикая на испанската демокрация.

    Коментиран от #4

  • 2 Патето яки

    12 3 Отговор
    Щом е крал трябва да отговаря, не знае ли че не трябва да краде.
  • 3 В.В.П.

    6 0 Отговор
    В БЪЛГАРИЯ НЯМА ОТЪРВАНЕ........ НА ТОЗ,,ДЯДКА, САУДИТЕЦА МУ ПОДАРИ ,100МЛН,,,ТОЙ ГИ ПРЕВЕДЕ НА МЕТРЕСАТА И Я ХВАНАХА......ГЛУПАК...А ПЪК В БГ,ДИРЕКТНО КРАДАТ ОТ МАЙКА БЪЛГАРИЯ....ЕЙ ТУЙ Е РАЗЛИКАТА

    Коментиран от #6

  • 4 мартин иванов

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Архаизъм":

    Няма по справедлива система от монархията. Там никой не оставя лумпените и циганите неграмотни да гласуват. Това е система на 10000 години и по-съвършена от нея няма измислена.
    От стотина години едни ционисти си правят експерименти със хората по света: капитализми, комунизми, демокрации.
    Целта е хората да се угнетят и да бъдат пълни роби, към което отиваме сега и ние всички съвременни хора.
    разликата е само във нивото на оборудване в автомобилите.
    Ако махнете във въображенито си колите, които всички карат и магистралите, ще видим в каква мизерия и безправие се живее в цяла европа и по света в момента. Както е 21, 22 или най-нови век.
    Мисля, че в тези системи новите никога няма да има виновни, именно защото има престъпна избираемост през 4 или 5 години и новите сменят старите.
    И бедни хора са във властта за да станат богати, защото тези системи позволяват това. понеже няма смъртно наказание.
    В монархията царят не може да подаде оставка: или го убиват или абдикира, което за него е по-страшно и тежко, защото кръвта на дедите му се поругава така...

    Коментиран от #5

  • 5 самуил

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "мартин иванов":

    та затова има все още монархии. и хорат не ги сменят с друго , защото няма по-добро измислено.там виждат какво става в прехвалените демокрации.
  • 6 goni

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "В.В.П.":

    Испанският крал в никакъв случай не е ощетил испаския народ!:) Саудитският крал е влюбен в него и затова му подарил дребната сума!:) Какво да се прави?!:) Любов!:)
Новини по държави: