Last news in Fakti

6 Август, 2020 07:32 1 681 4

Няма пострадали българи при взрива в пристанището на Бейрут

  • бейрут-
  • българи-
  • взрив-
  • ливан-
  • експлозия-
  • пострадали

Няма пострадали служители на дипломатическата ни мисия

Няма пострадали българи при взрива в пристанището на Бейрут - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Никой от постоянно или временно пребиваващите български граждани в Ливан не се е обърнал към българското посолство с молба за помощ или информация, че е пострадал, съобщиха от Министерство на външните работи.

Мисията ни в Бейрут е в контакт с представители на Асоциацията на завършилите български учебни заведения, която обединява българските граждани и техните роднини в страната. Посолството е в постоянен контакт и с ливанските власти, като засега от тях не е постъпвала информация за пострадали българи.

На 4 август, малко след 18 часа местно време, на пристанището в Бейрут стана експлозия, довела до множество жертви, ранени и до значителни материални щети. Поражения бяха нанесени и върху сградата на българското посолство, както и върху жилищните блокове, в които са настанени служителите и техните семейства. Щетите са най-вече по фасадите на постройките, като стъклата на прозорците са изпочупени.

Няма пострадали служители на дипломатическата ни мисия. Консулската служба към посолството функционира нормално и е в готовност да окаже съдействие на нуждаещи се от помощ наши сънародници. За контакт може да бъде използван телефон 00961 5 452 883, както и електронни адреси [email protected] и [email protected].


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лора

    2 1 Отговор
    В тази държава откак я помня винаги нещо нередно има, затова една тяхна гражданка много обича нашата държава, ха дано да ни е мирна....главата...!
  • 2 То има ли българи в Бейрут

    3 2 Отговор
    И закакво са ни посолства на г*за на географията...
  • 3 Будалата

    2 1 Отговор
    Какви българи да има там? Това е в Ливан.
  • 4 Митко

    5 0 Отговор
    Стига толкова терор бе стига толкова кражби бе всеки ден гледам по един възрастен човек в магазина как плаче, че не му достигат пари за да купи на внуците си нещо за да го зарадва какви хора сте бе помислете а тези които работят на минимална заплата ама пенсионерите как изкарват месеца замисли се Бойко имай сърце махай се вече. В края на месеца ще ходиш на разпит в Барселона ще те хванат ще си го получиш рано или късно да видиш какво е...