6 Август, 2020 10:09 2 046 2

Ню Йорк вдига КПП-та заради коронавируса

  • ню йорк-
  • сащ-
  • кпп-
  • коронавирус-
  • бил де блазио

Няма да позволим усилената ни работа да отиде на вятъра, каза кметът

Ню Йорк вдига КПП-та заради коронавируса - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Ню Йорк ще постави контролно-пропускателни пунктове на ключови пунктове за влизане в града, за да гарантира, че пътниците спазват карантинните изисквания на щата. Това съобщи кметът на града Бил де Блазио, съобщи Нова телевизия.

Посетителите от 35 американски щата, включително Флорида и Тексас, в момента са длъжни да бъдат две седмици под карантина след влизането си в Ню Йорк в опит да ограничат разпространението на коронавирус. Де Блазио заяви, че правоохранителните органи ще действат на контролно-пропускателни пунктове за регистрация на пътници на големите мостови и тунелни прелези в Голямата ябълка от четвъртък. Пътуващите от САЩ, включени в списъка с карантина, ще трябва да попълнят здравна форма, която ще помогне на властите да проследят контакт в случай на инфекция.

Пристигащите на летищата в Ню Йорк вече трябва да са попълнили формуляра. Всеки, който откаже, подлежи на глоба в размер на 2 000 долара. "Ню Йорк се бори срещу COVID-19, а нюйоркчаните показаха огромна дисциплина", каза Де Блазио. "Няма да позволим усилената ни работа да отиде на вятъра и ще продължим да правим всичко възможно, за да запазим нюйоркчани здрави и сигурни", добави той.

COVID-19 е убил повече от 32 000 души в щата Ню Йорк, според университета „Джонс Хопкинс“. Градът беше епицентър на епидемията на Америка през март и април, но разпространението на вируса до голяма степен беше поставено под контрол, дори когато случаите нараснаха другаде в страната. Лицата, които нарушават карантината в Ню Йорк, могат да бъдат глобени с 10 000 долара.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 информация

    3 0 Отговор
    Скоро и у нас . 1000 КПП - та се изработват в момента и се очаква на есен ,да блокират отново всичко живо , и причината за това не е корона-вирус ше знаете.
  • 2 незнайко

    2 0 Отговор
    УСИЛЕНА РАБОТА ПО МАНИПУЛИРАНЕ НА ОБЩЕСТВАТА !!! Това вече е ясно ! Този вирус е много отдавна и никой не е обръщал внимание от какво почиват болните с пневмония !!! Сега НЯКОИ решиха да ПЕЧЕЛЯТ ПАРИ , МНОГО ПАРИ !!!