6 Август, 2020 11:04 13 972 35

Най-тежкият удар за САЩ от 100 години

  • сащ-
  • долари-
  • икономика-
  • криза-
  • коронавирус-
  • потребление

Потреблението е намаляло, инвестициите в бизнеса и жилищата също

Най-тежкият удар за САЩ от 100 години - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Американската икономика винаги е била в състояние да се възстанови бързо, но този път страната ще бъде изправена пред най-продължителната криза в историята, пише датското издание Berlingske, цитирано от БГНЕС.

Според автора на материала коронавирусът е нанесъл тежък удар върху Съединените щати. През второто тримесечие най-голямата световна икономика преживя най-голямата рецесия в следвоенния период. БВП е спаднал с 32,9 процента в сравнение със същия период на миналата година.

Намаляването на икономическата активност и най-високата степен на безработица след 30-те години на миналия век са намалили данъчните приходи, а държавните разходи са се увеличили. Потреблението е намаляло, инвестициите в бизнеса и жилищата също, а броят на новите молби за обезщетения за безработица започва отново да нараства.

Никой не вярва в бързото възстановяване извън Белия дом, пише вестникът. Ръководителят на Федералния резерв (ФРС) Джером Пауъл заяви по-рано, че “развитието на икономиката до голяма степен ще зависи от разпространението на вируса”. Броят на смъртните случаи от COVID-19 отново е над хиляда души всеки ден. През март Сенатът на САЩ реши да отпусне два трилиона долара в подкрепа на икономиката на страната, през май правителството отпусна още три трилиона долара за тази цел. През юли започнаха дискусии за нов пакет от трилион долара.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 49 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баба Ванга

    16 9 Отговор
    Ке се селят на 51 и ке си вдигнат БВП!
  • 2 ГРОБ закопа и Бейрут

    16 29 Отговор
    Затова ние от чергата на Ливан, много по-бързо и успешно ще си излекуваме фалиралите икономики, защото просто ще почнем от 0. Китай и Русия ще ни изкупят на килограм и км2 за жълти стотинки и те така.

    Коментиран от #7

  • 3 Рони

    43 48 Отговор
    ОНЯ НЕНОРМАЛНИК ДОНАЛД ГИ ДОВЪРШИ.

    Коментиран от #26

  • 4 Рони

    27 41 Отговор
    ОНЯ НЕНОРМАЛНИК ДОНАЛД ГИ ДОВЪРШИ.
  • 5 Ххх

    72 8 Отговор
    Ами да вземат пример от Русия. И да се опитат да посвият част от разходите си, след като икономиката им потъва. Включително военните разходи и разходи за усвояване на космоса. Тръмп няма защо да се пъчи, какви оръжия са създали, каква армия имали и какви програми за космоса щели да развиват. За сметка на главоломно растящия държавен дълг.

    Коментиран от #24

  • 6 ****

    80 10 Отговор
    Обора изтичат бавно но сигурно в канала,а тапетите които печатат без почивка, лека по лека ще бъде изоставена и ще бъде заменена с друга валута,никой не е съгласен да търгува с тоалетна хартия.

    Коментиран от #10, #18

  • 7 гост

    15 49 Отговор

    До коментар #2 от "ГРОБ закопа и Бейрут":

    Ама разбира се , тя щото кочината е цъфнала и вързала , та щяла да изкупува , хахахахах !!! Ще изкупи собствената си тоалетна хартия с марка рубла , само стой и гледай , ххахах !!

    Коментиран от #22, #28

  • 8 Бай Дончо специалист по фалитите

    17 14 Отговор
    Глупости, вчера новинарката джендър от ФОКС НЮЗ обясняваше как Европа е 2 пъти по-зле и по отношение % заразени от населението и свиване на БВП. Датчаните правят комунистическа пропаганда.
  • 9 ЛесноЕДаСиПрост ЕООД

    60 6 Отговор
    Няма проблем. Ке измислят един нов враг, който няма сериозна армия и има залежи на нещо ценно и ке го бомбандират и източат богатствата на държавата. Преди това ке си спретнат два - три атентата на тяхна територия, я нац музей я стадион ( кулите вече си ги бутнаха с тази цел), ке обвинят съответната държава и хоп, няма криза вече. Има отново чужби пари в техния джоб.

    Коментиран от #34

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Печатницата на ФЕД

    47 5 Отговор
    Печатаме парички докато не се спука балона, друго не можем да напрваим, няма злато няма нефт, всичко е алъш вериш, ама само сложихме ембарго на нашите партньори, трябва ни нова война, но скоро ще я имаме, ето идва новата Ковид вълна.
  • 12 Пацо

    27 6 Отговор
    Маркс беше прав за нещата.
  • 13 Криеш името си страхливец

    11 9 Отговор
    Робството е премахнато, но това е относително понятие! Велика северна Америка има инструментариум за въздействие върху целия свят! Това е страна населена и управлявана от 4 милиона "богоизбран народ"! Четете стария завет, тора и талмуда нямат преводи защото са изобличаващи! САЩ ще премахне визите и доброволно ще се напълни с роби от Африка и арабския свят. Въздействие върху "тоталитарни режими" , "пролети, лета, есенни и зими" на недоволства в тези страни "застрашаващи американските интереси", налагане на мир със сила в коалиционен мащаб, хибридни заплахи, смарт отбрана и т.н.
  • 14 Чичо Скруч

    35 9 Отговор
    Тази велика Америка ще бъде ограбена и разпродадена на парче от останалия свят! Алчността е причината,и да търкате коментарий и да лъжете това е истината! Китай е следващия господар на света заедно с Русия!Дано бъдат милостиви към агресорите и мародерите Сащ,Канада,Австралия ,Англия !!Това е истината!

    Коментиран от #16, #17

  • 15 Кристиян Вигенин

    20 36 Отговор
    САЩ са най-силната икономика в Света,независимо от каквото и да било и ще останат на първо място още дълго време.Това което не разбират повечето "експерти" в този сайт е,че световната икономика е тясно свързана с тази на САЩ и всеки трус там,рефлектира с голяма сила по-целият Свят.Дори Китай,без Америка отива на кино.А опитите на някакви олигофрени да пробутват Русия като "господар на света",са просто фантазии на кухи комунделски манерки.

    Коментиран от #23

  • 16 гост

    14 29 Отговор

    До коментар #14 от "Чичо Скруч":

    То това ви остана , отчаяни мечти и надежди в кухите русопитешки кратуни , пълни с бръмбари и опорки от Кремъл , хахахха !! Уви , а опорките и ще си останете , докато гледате как кочината бавно и славно заминава в небитието , а "гнилата Америка води света , както е били винаги и винаги ще бъде !!!
  • 17 гост

    10 19 Отговор

    До коментар #14 от "Чичо Скруч":

    И що така вече се присламчваме с Китай , хахаххаха !!! Да припомням ли как само преди 20-30 годинки им се смеехте на "изостаналите " от великия СССР китайци , а сега станахте бедния и слаб подгъзулник на същите , дето на тях се надяват , ама уви , те ви имат за ресурсен придатък , при това временен и то КРАТКОВРЕМЕНЕН , хахаххаха !!!
  • 18 факти

    10 32 Отговор

    До коментар #6 от "****":

    Никой не е съгласен да търгува с тоалетна хартия и именно заради това рублата я няма никъде на картата ,както и руската кочина и тяхната икономика.Колкото и да не им се иска на разни предалтески изменници като теб САЩ не могат да фалират ,а валутата им никога няма да бъде изместена ! Единствените които ще заминат за пореден път в небитието са руските мерзавци ! Ще последват стъпките на СССР.
  • 19 СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ

    27 15 Отговор
    МУХАХАААААААААААААААА ФАЩ НИКОГА НЕ СА ИМАЛИ ИКОНОМИКА И НИКОГА НЯМА ДА ИМАТ ТАКАВА,ТЕ СЕ ДЪРЖАТ САМО И ЕДИНСТВЕННО ОТ КРАЖБИ,КРАДЪТ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ,НО ИДВА ВРЕМЕ КОГАТО ТЕЗИ ОТ КОИТО КРАДЪТ ВЕЧЕ НЯМА ДА ИМ ПУСКАТ,ДЪРЖАВА сащ НИКОГА НЕ Е ИМАЛО И НЯМА ДА ИМА,ТОВА Е НЕРЕАЛНО ИЗМИСЛЕНО ПОНЯТИЕ КОЕТО ПРАКТИЧЕСКИ НЕ СЪЩЕСТВУВА

    Коментиран от #20

  • 20 руски краварски соросоид

    1 14 Отговор

    До коментар #19 от "СМЪРТ НА КРАВАРИТЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ":

    Успокой се малко ,кравар неграмотен.Завистта е лошо нещо !
  • 21 БРЦК

    17 4 Отговор
    С САЩ дори смехът е фалшив. Лицемерието начин на живот.Отвличанията на деца вече е нормално . Всички важни личности ( актьори политици инвеститори банкери...) искат да са млади красиви безсмъртни и значими . Затова педофилията и вампиризма са на мода .Тръмп се противопостави..
  • 22 Бай По

    19 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Грешно мислиш приятелю! Ако забранят руските инвестиции в Стара Англия, ще фалира. Там има вкарани злато и диаманти колкото за още една Русия. Притеснявай се за България че това беше последното и пагубно ограбване след което нищо не може да се възстанови!
  • 23 Онуфри

    16 4 Отговор

    До коментар #15 от "Кристиян Вигенин":

    Готови сме да преживеем сътресенията само кравар-бой да си плати всичко което е сторил. Днес се навършват 75 години от използването на атомна бомба за убийство на хора. Как са единствената страна която до сега е използвала такива бомби в Япония Ирак Сърбия Афганистан. Поклон пред Андропов че даде началото на проекта периметър с който Русия опря до стената пиндосите и обезсмисли следваща световна война.
  • 24 Наблюдател

    3 13 Отговор

    До коментар #5 от "Ххх":

    А ти защо не вземеш пример от Русия? И лично да дадеш пример като идеш да поживееш там. И после да напишеш как що е било. Имаш доста единомишленици да те четат и пълнеят. Пък и те да се завлекат на там.
  • 25 Наблюдател

    2 12 Отговор
    А ти защо не вземеш пример от Русия? И лично да дадеш пример като идеш да поживееш там. И после да напишеш как що е било. Имаш доста единомишленици да те четат и пълнеят. Пък и те да се завлекат на там.

    Коментиран от #30

  • 26 До глупака

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Рони":

    Ти си ненормалника безграмотен
  • 27 САЩ номер 1

    3 3 Отговор
    Ето, гнилия капитализъм умря най-сетне. Хахаха

    Коментиран от #29

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Нафърфорий

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "САЩ номер 1":

    Тя и РъБъ на светиня му е нъмбър Уан, отзад напред ха ха ха
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Антикомунист

    6 6 Отговор
    САЩ ще се оправят ама тези наши малоумници които искат да разсипят държавата тъкмо тръгнала в правилната посока----- тях какво да ги правим.
  • 32 Измамата

    0 0 Отговор
    Феноменалната притча на Тери Прачет за картината на Виктор Юго - "Загадачният джентълмен" който пее песентта - гиздава фуста ми пристана лани на мегданао,сака бико да я тели пред все кочове и дръто яре ! От Паоу Коелиу..
  • 33 пророк Исай

    1 0 Отговор
    Някой спечелиха много - глътнаха фалиралите производсва под номинал . Всичко е с ЦЕЛ - тотално обедняване на населението , за да бъде контролирано ...............ВЛАСТ - това е целта
  • 34 Обективен

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "ЛесноЕДаСиПрост ЕООД":

    ВЕНЕЦУЕЛА ПРИМЕРНО
  • 35 Жулиен Гаков

    1 0 Отговор
    ГОСТ ДА СЕ СКРИЕ НЯКЪДЕ,ЧЕ Е МНОГО ОГРАНИЧЕН МИЛИЯ ОТ СТРАНА НА УМСТВЕНИЯ БАГАЖ, БИХ КАЗАЛ , ЧЕ Е СЪС СПЕЦИАЛНИ ПОТРЕБНОСТИ!!!