6 Август, 2020 12:40 3 729 10

Пълна шестдневна карантина в Мелбърн

  • австралия-
  • мелбърн-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • карантина

Заради новата вълна от разпространение на вируса са затворени повечето магазини и предприятия

Пълна шестдневна карантина в Мелбърн - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

В Мелбърн в четвъртък започна шестдневна пълна карантина, след като за последното денонощие във втория по население австралийски град бяха регистрирани нови 471 случая с коронавирус и починаха осем души, предаде "Ройтерс".

Заради новата вълна от разпространение на вируса са затворени повечето магазини и предприятия, което поражда опасения от недостиг на хранителни продукти. Улиците на петмилионния град, столица на щата Виктория, са пусти, съобщи БНР.

Има опасност вълната от зараза във Виктория да се прехвърли в други щати. Вчера в Нов Южен Уелс бяха обявени нови 12 случая, а в в цялата страна за деня новозаразените бяха 483. В другите щати и територии не бяха установени нови случаи. От началото на пандемията в Австралия са били регистрирани около 20 хиляди случая, а починалите от COVID-19 са 255. Това е значително по-малък брой от останалите развити държави.

Повечето от заразените - над 13 хиляди - са във Виктория. Вчера в този щат бе отбелязан рекорден дневен прираст на заразените и починалите - съответно 725 и 15. Премиерът на Виктория Даниъл Андрюс прикани жителите на щата да не започват панически да се запасяват, след като обяви ограничаване на продукцията на месо, съобщи AP.

По думите му от петък вечерта ще бъде намалено с една трета производството на говеждо, агнешко и свинско заради опасността от разпространяване на заразата из кланици и месопреработвателни предприятия. Производството на пилешко ще бъде съкратено с една пета. Андрюс каза, че не е необходимо потребителите да се презапасяват, както се случваше спорадично и в различна степен по време на първото и второто затваряне на Мелбърн. Премиерът предупреди хората, че може би няма да могат да се сдобият с колкото месо искат, но ги увери, че ще получат "това, което им е необходимо" и "фундаментално важно" за тях.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И Тук

    10 8 Отговор
    Така трябва
  • 2 ковидянец

    13 9 Отговор
    Дано се осъзнаят хората, че всичко това не е правилно и да спрат с карантините си, безсмислено е.

    Коментиран от #3

  • 3 др Гей Билтс

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "ковидянец":

    В Мелбърн са 5млн човека. За София ще ни стигнат 3 дни, няма да боли.
  • 4 попара

    2 2 Отговор
    Е,те ся си е..майкатааа!
  • 5 Верно ли

    10 4 Отговор
    Да не повярваш, ама австралийците първи ги вкараха във филма.

    Коментиран от #6

  • 6 Бай Ганьо

    5 6 Отговор

    До коментар #5 от "Верно ли":

    Ти сигурно си по- интелигентен от хората в тази много по- напреднала страна от нас, нали? Боже, Боже!

    Коментиран от #9

  • 7 АААААА

    3 0 Отговор
    Имa oпacнocт вълнaтa oт зaрaзa във Виктoрия дa ce прeхвърли в други щaти. Вчeрa в Нoв Южeн Уeлc бяхa oбявeни нoви 12 cлучaя, a в в цялaтa cтрaнa зa дeня нoвoзaрaзeнитe бяхa 483....
    Пoвeчeтo oт зaрaзeнитe - нaд 13 хиляди - ca във Виктoрия. Вчeрa в тoзи щaт бe oтбeлязaн рeкoрдeн днeвeн прирacт нa зaрaзeнитe и пoчинaлитe - cъoтвeтнo 725 и 15......А СЕГА ДЕ.....В ЦЯЛАТА СТРАНА 453,А САМО ВЪВ ВИКТОРИЯ 725.....ЕЙ ТАЯ МАТЕМАТИКА ЗНАЧИ...!?!??!?!?!
  • 8 Онзи

    4 6 Отговор
    Жалко, че там няма българи професори, да им обяснят, че това е измислено нарочно и как нищо няма да им стане. тАпи са тея австралиици,да ..
  • 9 Верно ли

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Бай Ганьо":

    Теб кво те грее бе, тулуп? Слагай памперса и бегай в мазето!
  • 10 гост

    4 2 Отговор
    Е,при почти същите бройки на заразени и починали у нас, всичко живо джитка насам натам, а сега де ? Кой е по умен? БУЛГАР,
    БУЛГАРР......