6 Август, 2020 15:50 10 457 15

Ким Чен Ун нареди: Изпратете им помощ!

  • ким чен ун-
  • северна корея-
  • кесон

На ръководеното от Ким партийно събрание са били обсъдени организационни въпроси, мерки за епидемиологична защита и положението в Кесон

Ким Чен Ун нареди: Изпратете им помощ! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Севернокорейският лидер Ким Чен Ун нареди на държавните ведомства незабавно да окажат помощ на жителите на град Кесон, който е поставен под карантина поради опасения от коронавирус, предадоха ДПА и Асошиейтед прес.

Градът беше превантивно карантиниран преди две седмици заради възможен случай на заразяване с коронавирус. Засега не е потвърдено дали предполагаемият заразен е дал положителна проба. КНДР твърди, че няма нито един случай на COVID-19, но чужди експерти оспорват това.

Политбюро на ЦК на управляващата Корейска трудова партия реши вчера незабавно да осигури храна и финансови средства на града "за стабилизиране на условията на живот на гражданите", съобщи държавната агенция КЦТА.

На ръководеното от Ким партийно събрание са били обсъдени организационни въпроси, мерки за епидемиологична защита и положението в Кесон.

Все още не е ясно колко сериозно е положението в града с население 300 000 души, който се намира близо до границата с Южна Корея.

КНДР постави града под пълна карантина в края на юли и въведе извънредно положение в района, след като заподозрян носител на COVID-19 е влязъл незаконно от Южна Корея на 19 юли. Според властите той избягал в Южна Корея преди три години и се върнал незаконно в Кесон миналия месец.

Според КЦТА "няколко медицински прегледа" са дали неясни резултати и човекът е поставен под строга карантина в Кесон.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 младежкото ГЕРБ

    52 13 Отговор
    Диктатора Ким е загрижен за народа си , а Бойко би се радвал протестиращите срещу него да умрат от ковид 19 !
  • 2 А стига бе

    57 8 Отговор
    Ким Водородният ще излезе по-читав и човечен дори и от някои европейски лидери-за нашия Тиквун даже и не споменавам....
  • 3 АМОН

    41 10 Отговор
    БОЙКОВИЯ ГЕНЕРАЛ МУТАФЧИЙСКИ: "Яко ще мрът"

    КИМ : "Изпратете им помощ"

    КАКВА РАЗЛИКА В МИСЛЕНЕТО.


    .

    Коментиран от #4, #10

  • 4 456

    19 24 Отговор

    До коментар #3 от "АМОН":

    Бегай в северна Корея,там е рай.
  • 5 Госあ

    27 4 Отговор
    Ама тук, някои демократи от плод'зеленчука май наистина си мислят,че Северна Корея е по изостанала от България в момента 😂 И че кими яде малки дечица на закуска 😂
  • 6 Жйнмм

    13 5 Отговор
    Явно и там ги налазиха масони и илюминати:(
  • 7 Факт

    6 3 Отговор
    И Ким като нашия Шиши ако пипне короната ще настъпи естествен подбор.
  • 8 Гост

    8 4 Отговор
    Като се сетя кви клипове гледах в тубата от Китай нищо общо с официално случващото се си представям какво в в Северна Корея
  • 9 Курумпе

    21 3 Отговор
    Северна Корея.... била зле, народа им мизерствал,нямало живот, а Ким бил Диктатор?!Сравнявам със ситуацията у нас...и си мисля, че има нещо много сбъркано в оценката.Тук ако ни спре кредитната линия от заеми дето Баце взима, сме измрели за една година , а онзи им е създал индустрия, работа ..и сам си е произвел..и учените, и лекарите и военните и работниците.Успяват сами срещу всички!Вижте им армията и въоръжението...пък вижте нас и мечтите за Ф16.Къде са те, къде сме ние...

    Коментиран от #13

  • 10 Тиии

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "АМОН":

    Да си чул някой да протестира срещу Ким? Дискотеки, ресторанти, бизнесът, екскурзоводите. Мангъров да иде да му обясни, че вирус няма да отваря всичко.
  • 11 Боко

    3 1 Отговор
    Взимай пример от човека на който подражаваш .
  • 12 бивш разкаял се ком

    2 5 Отговор
    Диктатор.Тлъсто гадно джудже.Ще умоиш народа.Виж Ю.Корея.
  • 13 бивш разкаял се ком

    7 7 Отговор

    До коментар #9 от "Курумпе":

    Фатмака президент и крадливата Кури ще ви оправят

    Коментиран от #15

  • 14 Anon

    2 0 Отговор
    Аха. Ще ги убият и ще го припишат на нещо друго
  • 15 Курумпе

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "бивш разкаял се ком":

    Що..ти като си от Комунисти Герп , пак си от същите, дето са наредили и кака Кури и фатмака!Или викаш, вашите комунисти не са комунисти, щото ги аресваш