7 Август, 2020 14:49 2 406 3

Училищата в Китай се готвят за началото на новата учебна година

  • китай-
  • ухан-
  • училище-
  • ковид-19-
  • пандемия

През лятната ваканция във всички висши учебни заведения в Пекин бяха извършени обучения за реакция при извънредни ситуации

Училищата в Китай се готвят за началото на новата учебна година - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Училищата и университетите в Китай се готвят за новата учебна година, която ще започне след около три седмици, със строги мерки за контрол на новия коронавирус, предаде Радио Китай. Те ще посрещат учениците на групи в различни часови интервали, заяви вчера ръководителят на пекинската Комисия по образование Уан Нин.

От университетите в китайската столица бе изискано да подготвят плановете си за отварянето от по-рано. През лятната ваканция във всички висши учебни заведения в Пекин бяха извършени обучения за реакция при извънредни ситуации, например за навременно изолиране и лечение на заразените, както и проследяване на близките контакти, за да са готови да се справят с възможни инфекции.

Много от учебните заведения се готвят да отворят врати около 1 септември. От Университета по политически науки и право обявиха, че първата група студенти ще се завърне на 29 август, а учебната година ще започне на 31 август.

Университетът на Ухан е решил да започне записването на старите студенти на 6 септември, а на новопостъпилите пет дни по-късно.

В районите, където в момента епидемичната ситуация е сериозна, отварянето на училищата и университетите ще бъде отложено за по-късно.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Асан

    2 1 Отговор
    На 7 ноември 2017 година 43-тото Народно събрание със 679 гласа „за“ и 15 „против“ избира Бойко Борисов за министър-председател в правителството, и Апостол на Свободата и Демокрацията излъчено с мандата на Политическа партия ГЕРБ.Борисов е подкрепен от депутатите на ГЕРБ, Реформаторския блок, Патриотичния фронт, АБВ и Българския демократичен център (парламентарната група на коалиция България без цензура).Герб е прдкрепена от БСП, ДПС, „Атака“, както и двама депутати от Патриотичния фронт – Слави Бинев и Велизар Енчев
  • 2 др Гей Билтс

    1 1 Отговор
    Докато не сложите чипа и ваксината, ще видите училище през крив макарон. Въпреки, че не ми е ясно, защо въобще се натискате за това пусто школо, при положение, че 99% от учебния материал е измама.
  • 3 ГЛАСОПОДАВАТЕЛ

    2 0 Отговор
    Искам ред и законност!
    Не може 100 лумпени, наркомани, и платени образи, водени от известните аутсайдери Мая Галева, Бабикян и Христо Иванов ДА НАЛАГАТ ВОЛЯТА СИ!
    Резидентът призовава за диктатура!