Last news in Fakti

7 Август, 2020 14:09 1 788 10

Партия на веганите се появи в Дания

  • дания-
  • вегани-
  • партия

Партията търси подкрепа

Партия на веганите се появи в Дания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Нова партия става част от реалността в Дания, съобщи France 24.

Групата ще участва на следващите избори. Новата фракция се казва Партия на веганите.

Нейните представители настояват за прекратяване на животновъдството. Формацията е оглавена от Корвиниус Олесен.

Той заяви, че ще се опита да привлече част от екологичния вот. Партията се обявява срещу подкрепата за фермерската индустрия.

Основната идея е че всички видове имат право да живеят свободно. Следващите избори в страната ще са след три години.

Дотогава групата планира да привлече подкрепа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вредни вегани

    17 2 Отговор
    Веганите не ядат животни, те ги подяждат !
  • 2 Нйн

    9 3 Отговор
    Първият премиер веган - ТИКВАТА . Прочухме се.
  • 3 NikNay

    15 3 Отговор
    Тя простотията ходи по хората а не в гората. Аман от либерализма и криво разбрана демокрация.
  • 4 Lick

    10 3 Отговор
    Кукуригу.
  • 5 1428

    8 2 Отговор
    "Има нещо гнило в Дания" е казал Шекспир преди няколко века. Явно нищо не се е променило от тогава.
    Особено "дамта" на снимката. Личи и че е веган до мозъка на костите.
  • 6 месояден изруд

    7 2 Отговор
    Абе, тея психиатрии нямат ли си?! Егати психиасалите лумпени.
  • 7 време е

    6 0 Отговор
    Време е да си направя партия на гладуващите
  • 8 Псевдоним

    5 2 Отговор
    Куцо и сакато политик иска да става. Първо бяха хомосексуалистите и малцинствата, сега веганите, а утре ще ни управляват онези зевзеци със спагетеното чудовище.
  • 9 Грейс

    8 2 Отговор
    Много луди има по света. Жалко че им се дава гласност и глупаците се връзват. От както свят светува, в най отдавнашни времена, ловът е бил основание за оцеляване. Какви вегани, какви глупости.? В този сбъркан свят, утре и всякакви злодеи ще направят партии и нищо чудно да се окажат с избиратели. Ако има Бог, крайно време е да се намеси. Със Содом и Гомор ли или по друг начин, но идиотизма трябва да има край.

    Коментиран от #10

  • 10 Етичен

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Грейс":

    Говориш като супер привилегирован човек, който е лишен от това да се поставя на мястото на другите. Без идея какво е да се родиш и озовеш във ферма и да бъде гледано на теб като на продукт. За тях твоят избор е буквално на живот и смърт. Жалко, е че повечето хора са завладяни само от техните сравнително дребни проблеми и не се интересуват от нищо друго. Докато едно време ловът може да е бил нужен за оцеляване в тези времена и модерно общество не е. Буквално изборът ти се стича до това което сложиш в количката от магазина. Защо би избрал продукти, които идват от страданието и лишаването на свобода и развитие на други съзнателни същества, щом има алтернатива за оцеляване? Понякога ми се иска да бъдем завладяни от извънземна цивилизация и да съществуваме и да бъдем размножавани от тях и лишени от свобода и използвани за храна за да разбереш какво е, защото явно това е нужно за повечето от вас. И да съществува шепа морани и етични извънземни, които се борят срещу нашата експлоатация и стопиране на развитие, но никой да не ги чува и да ги смята за смахнати. Да видим тогава каква песен ще запееш!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания