Last news in Fakti

9 Август, 2020 11:37 8 709 4

Държава потъна в 3-дневен траур

  • бразилия-
  • пандемия-
  • коронавирус-
  • траур-
  • жертви

Така Бразилия почита жертвите на коронавируса

Държава потъна в 3-дневен траур - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

През последните 24 часа в Бразилия починаха още 905 души от коронавируса и така общият им брой от началото на пандемията достигна 100 477. Това е и причината парламентът на страната и Федералният върховен съд да обявят тридневен траур. „Бразилия не се е сблъсквала с подобна трагедия никога. 100 000 души, всеки от които има име, професия, планове и мечти. 100 000 души, без съмнение, оставили своя отпечатък върху този свят и в живота на другите. В знак на солидарност и в памет на всеки от починалите обявяваме три дни национален траур" се казва в изявление на председателя на най-висшата съдебна инстанция Диас Тофоли.

Новите случаи на зараза по последни данни са 49 970, с които достигнаха общо 3 012 412. Министерството на здравеопазването съобщи, че около 70% от заразените са оздравели, а 817 642 бразилци са активни носители на вируса.

През последните 11 седмици броят на смъртните случаи е около 1000 души дневно. Бразилия е втора в света по брой на заразените и починалите след САЩ.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 4647

    15 4 Отговор
    Бог да ги прости!
    Кой може да каже от какво са почина, я от наркотици, цигари, катастрофи, убийства и лекарска небрежност/престъпност т.н !!!

    ТОВА Е ПОСЛЕДНАТА СТАТИЯ С ЗАГЛАВИЕ "КОРОНАВИРУС', КОЯТО ОТВАРЯМ, ДА ЧЕТА!
  • 2 ПЕНКО

    2 1 Отговор
    КАТОЛИЧЕСКИЯТ КРЕТЕНИЗАМ В БРАЗИЛИЯ -ЗАБРАНИ АБОРТИТЕ И СТАНАХА 300 МИЛИОНА -БЕЗ СЪОТВЕТНАТА ИКОНОМИКА !!!
  • 3 БРЦК

    1 2 Отговор
    Е стига лицемерие . Дори смъртта използвате с меркантилна цел
  • 4 кокиче

    1 0 Отговор
    мама..им китайска