9 Август, 2020 17:43 4 764 24

Кое е по-опасно – SFTS или коронавируса

  • sfts-
  • коронавирус-
  • опасност

Огнище на SFTS беше регистрирано в китайска провинция

Кое е по-опасно – SFTS или коронавируса - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Смъртоносната треска SFTS, която се разпространява в Китай е по-малко опасна от коронавируса. Сравнението се прави, след като преди дни излезе информация за нов смъртоносен вирус, който идва от Китай – SFTS. Той се предава от кърлеж на човек, а след това от човек на друг човек. От SFTS вече има 60 заболели в един град, а смъртните случаи в него са 7.

Симптомите са близки до тези на коронавируса – кашлица, висока температура, както и понижени левкоцити и тромбоцити. „За момента малко е известно за новия вирус. Разликата от коронавируса е, че при него има и стомашно-чревен дискомфорт. За по-опасно обаче се смята съчетанието на коронавируса с вирусния грип, в случай, че човек се зарази едновременно и от двете”, казва доц. Владислав Митрохин от факултета по вътрешни болести към Новосибирския държавен медицински университет.

По данни на Световната здравна организация броят на заразените от коронавирус в света надвишава 15 млн. души, а случаите с летален край вече са близо 490 000.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИМПЕРИАЛИСТ

    35 5 Отговор
    .........полека-лека ставаме общество от ипохондрици заразени от мутафдживирус...
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 да де

    10 7 Отговор
    Ако влезеш в тъжната статистика няма значение кое е по-малко опасно.
  • 4 Манго

    29 2 Отговор
    Китайчетата нещо много вируси започнаха да произвеждат

    Коментиран от #21

  • 5 Ами!

    31 0 Отговор
    Ами номера с коронавирус не мина, значи другото ще е.
  • 6 Новините

    19 0 Отговор
    Са по-опасни и журналята
  • 7 Валери Симеонов

    15 1 Отговор
    Утре всички вкъщи с намордници.

    Коментиран от #11

  • 8 Мдааа

    22 0 Отговор
    Едното не мина, сега чакаме другото облъчване, от което ще мрем яко. Стига с тези простотии.
  • 9 Отговор

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Герб от магалата":

    Нананайка ше спечели!
  • 10 един

    10 0 Отговор
    По опасно е да се страхувате и да изпълнявате това което ви кажат за да се предпазите от ковид.
  • 11 кккк

    6 0 Отговор

    До коментар #7 от "Валери Симеонов":

    И памперси,за новият вирус
  • 12 Нема смисъл

    11 0 Отговор
    Вече и американците спряха да вярват,че корона вируса убива,викат му скамвирус
  • 13 Верно ли

    7 0 Отговор
    Ама пуснете им и ебола, бе! Аз ли да ви уча. С бубонната чума преди няколко месеца нямаше никакъв резултат! Еййй, управляват ни д.били, ама в световен мащаб.
  • 14 другарят

    17 1 Отговор
    Ало побърканите мисирки! Спрете се бре малоумници, или искате докато сте живи да ходите с наморници като зомбита!?? Вирусите са тук на Земята още преди да се появим ние хората и никога не са си отивали! Тези които са създавани изкуствено в лаборатории с времето се разпадат до естественото си състояние и дори те не могат да нанесат кой знае колко щети..Между другото във фашистка Америка се прави страшен бизнес в момента с този вирус. За всеки пациент поставен на изкусвено дишане болницата получава по 33 хиляди долара от държавата. Разбира се болницата е стимулирана да постави повече такива хора на апарати независимо дали трябва да се прави това. Резултата е 40% смърт при тези хора поставяни на апарати!!! За смърта на тези хора носите отговорност и вие мисирките насаждащи тази безумна истерия!
  • 15 игор

    6 4 Отговор
    Аман от тия жълтури.Само ментета и вируси бълват.

    Коментиран от #22

  • 16 Светът около нас,логиката и здравето

    1 0 Отговор
    Какви са причините за коронавирус по отношение на новата немска медицина?

    Нова немска медицина ни казва, че причините за всяко заболяване, с изключение на физическа травма и отравяне, са процесите, протичащи в психиката ни. Нова немска медицина се основава на 5 биологични закона, които д-р Хамер разработва през 80-те години на миналия век.

    4, биологичният закон на новата германска медицина ни обяснява ролята на микробите и вирусите в организма и необходимостта от тяхното участие за намаляване или увеличаване на тъканите в последната фаза на конфликта. По този начин вирусите и бактериите не са враг, а човешки помощник. По-специално, вирусите участват в процеса на оздравяване на епителната тъкан (лигавици, епидермис, канали, бронхи).

    В случай на коронавирус се развива пневмония - възпаление на бронхиалната лигавица.

    От гледна точка на новата немска медицина пневмонията се свързва с териториален конфликт на заплаха, огромен брой ситуации от ежедневието, в които човек може да почувства потенциална заплаха или натиск върху себе си или личните си граници. Този конфликт може да бъде свързан и със страх от заплахата, надвиснала над личността.

    Страхът от заразяване с смъртоносен вирус в този случай е най-подходящото като причина за пневмония. Пневмонията се развива по време на лечебната фаза, когато конфликтът приключи.
  • 17 ХХАХАХА

    3 0 Отговор
    КОЕ Е ПО ОПАСНОТО МЕДИИТЕ ИЛИ АНТИБЪЛГАРСКИТЕ ПРАВИТЕЛСТВА ИЗВЪРШВАЛИ ГЕНОЦИД НАД БЪЛГАРИТЕ 31Г.СЪС САУЧАСТИЕТО НА МЕДИИТЕ Я ДА ВИДИМ С ВАШИТЕ КАМЪНИ ПО ВАШИТЕ ГЛАВИ ПСИХОЛОЗИ ЛИ СТЕ КАКВИ СТЕ НЕ ВИ ЗНАМ НО ВИ КУЦА ПСИХОЛОГИЯТА ПАЛЯЧЕНЦА ЖАЛКИ МАЛКИ!
  • 18 Добре де,

    3 0 Отговор
    как да си не мисля,че ви се плаща за такива статии и съобщения?!Няма ли други теми?От сутринта сте започнали!Солженицин пише,че най-свободни са се чувствали тези с най-тежките присъди.Няма с какво вече да ни уплашите.Хипохондриците вече са зарибени,а нормалните и мислещи хора все-повече се съмняват.Сменете тактиката или измислете нова заплаха.
  • 19 Алоууу.....,

    3 1 Отговор
    подценявате читателите и вече дразните!!
  • 20 2028

    4 0 Отговор
    Почна се!
    Ще следват "вирус" след "вирус", докато не се подчиним! Телевизорът трябва да ни казва "код червено", "код лилаво" и ние трябва да изпълняваме.
    Хипохондриците и "балсамираните" кратуни трябва да се горят на клада, понеже те са средата в която израстват подобни, Световни лъжи!!!
  • 21 тъй ли?

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Манго":

    Ако прочетеш повечко,ще разбереш,че всички „яко” смъртоносни болести са тръгнали от Китай,включително и чумата през ранното средновековие.Едно време са се пренасяли по пътя на коприната,сега със самолети...Кво да се очаква от народ,който яде всичко що мърда:плъхове,прилепи,кучета и котки,паяци и хлебарки.
  • 22 ял съм им попарата на тия

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "игор":

    не ми говори за тия купих малък ветро генератор китайски 1500 вата ми той горкия повече от 170 вата не произвежда, а се кълняха в партията си че бил точно 1.5 кв икономика изградена на лъжи това е китай

    Коментиран от #23

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.