Last news in Fakti

11 Август, 2020 11:46 8 675 29

Шокираща информация за отношението на Тръмп към Путин

  • джон болтън-
  • сащ-
  • русия-
  • разузнаване-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • пандемия

Тръмп вярва повече на руския президент, отколкото на американските служби

Шокираща информация за отношението на Тръмп към Путин - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Доверието, което американският президент Доналд Тръмп е проявил към руския лидер Владимир Путин на срещата в Хелзинки, буквално е оставило без думи съветника му (по това време) по национална сигурност Джон Болтън.

В интервю за Business Insider бившият вече съветник на Тръмп разкри, че е бил шокиран от отношението на Тръмп към Путин и отказа му да разкритикува очи в очи руския държавен глава. Болтън разкри подробности за срещата, състояла се в Хелзинки през 2018 година.

По време на срещата Тръмп е отказал да осъди Русия за намесата в президентските избори през 2016 година, въпреки че е получил информация от американските служби за това. Това е показало на Болтън в най-голяма степен, че Тръмп е негоден за тази позиция.

„Бяхме шокирани (с Джон Кели) и не можехме да повярваме на това, което чухме. Опитахме се да обясним на президента по време на полета към Вашингтон защо има такава негативна реакция от пресата към него. Президентът изглежда не разбираше защо хората изпитват безпокойство от това, че той приравнява думите на Путин с казаното от американското разузнаване”, заяви Джон Болтън.

Тръмп на няколко пъти вече по време на мандата си отказва да приеме доставената му от разузнаването информация и вместо това се доверява на Путин. Последен такъв пример е информацията, че Русия е плащала на талибаните за убийството на американски войници в Афганистан. Джон Болтън добави още, че би писал слаба оценка на Тръмп и по отношение на справянето с коронавирусната пандемия. Съединените щати са страната с най-много заразени лица в света (над пет милиона), за което властта носи вина. Болтън каза, че Тръмп отново не се е доверил на службите, които са го предупредили за предстоящата опасност, и не е искал да чуе лоши новини за „своя приятел Си Дзинпин”.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 26 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мустафа Кемал Ататюрк

    65 3 Отговор
    Абсолютно прав е, там където през годините разузнаване военни конгрес виждаха изопачено свои истини как да разрушат една страна да започнат война и да източат ресурсите, умния войник в америка не питаше къде го праща корумпирана му и войнствена държава само питаше колко високо да скоча и къде ще ходим да воюваме без да го интересува истина ли е или не трябва ли да отиваме или не
  • 2 Че то трябва

    92 6 Отговор
    да си луд за да вярваш на краварските служби. От тях само лъжи и манипулаций. Излъгаха, че Ирак има химическо оръжия и го унищожиха, като държава, а се оказа, че такова няма. И сега крадат ресурсите на Ирак, Сирия, Либия...

    Коментиран от #23

  • 3 Лизач на американски предни/задни части

    66 4 Отговор
    Това е най-нормалното нещо, като се има предвид какви палячовци са хамерските служби.Добре че понякога Холивуд им прави някои друг фантастичен трилър та да поддържа имиджът им!
  • 4 ****

    42 8 Отговор
    Съединените щати са страната с най-много заразени лица в света (над пет милиона). Ето това изречение трябва да говори много, от къде тръгва пандемията,преди време закриха някаква лаборатория в сащ,тогава съобщиха за починали от белодробни заболявания за което обвиниха ел.цигарите,но май истината си е друга,но не им е удобна,и за това решиха да обвинят Китай.
  • 5 Верва му

    48 3 Отговор
    Щото Вовата по традиция има добри отношения с Републиканците, на сорснята никой и не верва
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 xyz

    45 1 Отговор
    Джон е развинтена гайка не Болт(ън)! Всички там са пълно куку, не бива постоянно да са на трева. Тръмп е много добър бизнесмен и ако го бяха слушали щяха да имат много - много ползи.

    Коментиран от #18

  • 9 .........

    42 0 Отговор
    Няма никаква руска намеса. Това пак е стара претоплена манджа. Всички го заклеймиха този стар гл*пак Джон Болтън. Всеки търси да блесне под слънцето.
  • 10 Javor

    9 2 Отговор
    Дупе и гащи са!
  • 11 Тръмп

    27 2 Отговор
    не започна нито една война. Путин и Си не са врагове на никой. Ако Тръмп се държи с тях твърдо по икономическите въпроси е защото касаят добруването на американския бизнес и народ. Да се оплакваш постоянно за някаква намеса в изборите, каквато всички практикуват, защото е супер трудно доказуема издава слабост. Тарикат мъж не писка. Не се оплакват нито Путин, нито Си, въпреки че и в техните държави се месят. Корона вируса е въпрос на личен избор. Аз работя с хора и не се страхувам. Демократите, а и много републиканци са абсолютни марксисти и троцкисти. На тях всеки път някой им е виновен за нещо. Тръмп не е от най-кадърните, но консервативните гласоподаватели в САЩ нямат избор. Просто консервативни политици вече няма. Всички са прогресивни хахаха.
  • 12 az #Победа75

    42 1 Отговор
    Нормално! Путин е единственият политик в света през последните 20г. на когото вярват и свои и чужди...
  • 13 Karosel

    1 36 Отговор
    Да даваме епитети и да обиждаме е най - лесно! По-важно е да погледнем нещата такива каквито са! От космоса се вижда, че Тръмп лъска чипика на Путин, като в нито един разговор той не му е противоречат, дори напротив предложи една феодална държава да влезе в -Г-7!! Впрочем Байдън е прав относно Covid-19 в САЩ. Тръмп подцени заразата и не наложи строги навремени мерки! (да си спомним изказването му през февруари , че Covid-19 щял да си замине през април!! Пълен безхаберник, да отива в някое Словенското село да пасе крави, защото нито бизнесмен нито президент става от него. Магаре да бяха сложили по - добре!

    Коментиран от #19, #25

  • 14 Цвета кърджалийската

    13 6 Отговор
    Аз пък вярвам на Б.Б.!!
  • 15 Karosel

    20 5 Отговор
    заразени - пет милиона, означава приблизително 1,5% от 320 милиона население...на САЩ , което живее на площ над 9 000 000 кв. км.

    Тъпа опорка! Китай като са 1. 6 милиарда, а имат малко над 80 000 заразени и малко над 4000 умрели, какво..?? Ама в Китай нема права на човека тинтири минтири, там има страхотна дисциплина, като един са!

    Коментиран от #21

  • 16 TRoskOt

    26 0 Отговор
    Русия(Путин) заяви че е регистрирала ваксина срещу Ковид 19 и един от първите които са я използвали е дъщерята на Путин.
  • 17 Президентът Тръмп

    30 0 Отговор
    е разбрал, че за американското разузнаване истината е нещо относително, докато Путин е сериозен мъж и държи на дадената дума. Твърде много станаха гафовете на американското разузнаване, което се меси в политиката.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 ДядоСтою

    29 1 Отговор
    ИМА ЛИ НОРМАЛЕН ЧОВЕК ДА ВЯРВА НА САЩ ОСВЕН НЯКОИ ДОБРЕ ПЛАТЕНИ БОКЛУЦЦИ В БГ
  • 21 Статистика

    0 9 Отговор

    До коментар #15 от "Karosel":

    когато е обективна - не се нуждае от "опорки"... А дали заразените в Китай са само малко над 80 000...
  • 22 Жони деп

    18 1 Отговор
    Американец като ти каже добър ден жив бил погледни къде е слънцето и си дръж портофела по здраво
  • 23 еднокнижник

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Че то трябва":

    Манипулации....не се пише с "Й" аретлик!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Тръмп

    2 17 Отговор

    До коментар #13 от "Karosel":

    не е президент на тоталитарна държава за да налага мерки. В държавите на запад мерките са препоръчителни. В повечето случаи и глоби няма. Това е защото държавата служи на народа, а не обратно. Дори феодала Путин препоръчваше, а не налагаше. Източните народи са дисциплинирани, обичат да има авторитети, йерархия и да служат на държавата. На кой ли обяснявам. На вас все някой ви е виновен. Заразиха ви с грип, спин, ебола, сифилис защото никой не ви е слагал насила маски и презервативи. Тъпото е, че ви заразиха и с комунизъм

    Коментиран от #26

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 реалист

    6 3 Отговор
    "умньо"..помисли малко! Да предположим, че в Китай заразените са много повече...не "само" 80 000: например 8 млн.. Ха сега смятай, къде има повече заразени или по-точно къде има по-голяна вероятност да се зарази човек?!! Ако сащ са 320 мнл. население и има "само" 5млн. заразени, а Китай са 1млр. и 400млн. и има 8лмн. заразени..къде заразата е в по-голям мащаб??? Мисли, помисли или го измисли...както ти е по-удобно..."СТАТИСТИЧЕСКИ"!!???
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Уикипедия

    4 0 Отговор
    Населението на САЩ е 328 милиона. От тях заразени са 5 милиона, което означава 1,5%.