Last news in Fakti

11 Август, 2020 13:25 1 635 0

На пристанището в Бейрут има още опасни химикали

  • бейрут-
  • химикали-
  • взрив-
  • ливан-
  • пристанище-
  • опасно

Френски и италиански експерти работят сред руините от пристанището

На пристанището в Бейрут има още опасни химикали - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Експерти по химикалите и пожарникари обезопасяват най-малко 20 потенциално опасни контейнера с химикали на пристанището в Бейрут, след като установиха, че от един от тях изтича химично вещество, предаде AP.

Част от контейнерите са били пробити при смъртоносните експлозии в Бейрут миналата седмица, заяви лейтенант Антони, френски експерт по химикалите, който няма право да разкрива цялото си име в съответствие с политиката на френското правителство, съобщи Нова телевизия. 

Френски и италиански експерти работят сред руините от пристанището и до този момент са идентифицирали над 20 контейнера с опасни химикали, заяви Антони. "Забелязахме наличието на контейнери с означението за опасно химично вещество. След това забелязахме, че от един от тях изтича вещество", каза Антони в понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА