Last news in Fakti

11 Август, 2020 18:30 3 070 1

Малките ученици в Сърбия започват учебната година в клас, а по-големите - и дистанционно

  • сърбия-
  • коронавирус-
  • пандемия-
  • училище-
  • карантина

В една класна стая ще могат да учат до 15 деца, които ще седят на разстояние най-малко 1,5 метра едно от друго

Малките ученици в Сърбия започват учебната година в клас, а по-големите - и дистанционно - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Кризисният щаб в Сърбия прие днес решение най-малките ученици да започнат учебната година на 1 септември в клас, а по-големите да учат комбинирано в училище и дистанционно, предаде Танюг.

Представителката на щаба Дария Кисич-Тепавчевич съобщи, че учениците в основните училища ще учат при максимално намаляване на броя на учениците в класните стаи.

В една класна стая ще могат да учат до 15 деца, които ще седят на разстояние най-малко 1,5 метра едно от друго. Часовете ще бъдат намалени на 30 минути, предава БТА.

За по-големите ученици са предвидени различни комбинации между присъствено и дистанционно обучение.

Кисич-Тепавчевич каза, че първият учебен ден ще бъде посветен изключително на предпазните мерки за безопасно протичане на учебния процес. Учениците ще бъдат запознати с различните предпазни средства, ще бъдат обучени как правилно да носят маските си и как да ги съхраняват при сваляне. Тя каза, че за учителите ще бъде задължително непрекъснато носене на маска, а за учениците маските ще бъдат задължителни от влизането в училище до сядането на чина.

Представителката на щаба каза, че днес следобед министърът на образованието Младен Шарчевич ще съобщи още подробности за началото на учебната година.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    3 0 Отговор
    Осакатяването на децата продължава,взеха им детството,ограбиха им мечтите, психически ги мачках,а сега и физически!Нищо чудно и нашите"управници"да копират техният модел...?