12 Август, 2020 10:48 3 334 26

Експерти бият тревога: Тръмп бърза с ваксината заради Русия

  • ваксина-
  • сащ-
  • русия-
  • доналд тръмп-
  • експерти-
  • владимир путин-
  • коронавирус

Здравни експерти в САЩ са обезпокоени, че Тръмп може да почувства необходимостта да влезе в съперничество с Путин

Експерти бият тревога: Тръмп бърза с ваксината заради Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Някои американски експерти се опасяват, че президентът на САЩ Доналд Тръмп ще поиска спешно одобрение на ваксина срещу COVID-19 от здравните власти във Вашингтон, преди да бъдат завършени всички предварителни процеси. Това може да се случи, след като неговият руски колега Владимир Путин обяви, че подобен препарат ще бъде на пазара в Русия до месеци, пише вестник "Ню Йорк Таймс", цитиран от агенция "Фокус".

Редица здравни експерти в САЩ са обезпокоени, че Тръмп може да почувства необходимостта да влезе в съперничество с Путин и набързо да представи собствена ваксина преди тя да премине през всички изпитания. „Сигурен съм, че това ще е друга причина той да поиска от американските изследователи и Американската агенция по храните и лекарствата да ускорят работата си“, каза бившата ръководителка на този отдел Маргарет Хамбург.

Според Моника Шоч-Спан, служител в университета "Джонс Хопкинс", Тръмп "може би желае да повтори в страната това, което той вижда като триумф за Русия". Както се посочва в материала, изследователите в САЩ изразиха безпокойство, че изпитанията на ваксините срещу коронавирус в САЩ ще бъдат прекратени предсрочно, „поради желанието на Тръмп да спечели политическа победа преди изборите на 3 ноември“. Американските служители от администрацията на Тръмп отрекоха твърденията, че президентът ще иска разработване на ваксина изборите.

По-рано американският президент няколко пъти заяви, че американската коронавирусна ваксина ще бъде готова до края на 2020 г. Той заяви, че това може да се случи и по-рано. Според университета Джонс Хопкинс в САЩ са регистрирани над 5,1 млн. случая на коронавируса, като над 164 хил. души са починали.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зентрамант

    36 7 Отговор
    Руснаците първи излетяха в космоса, първи направиха ваксина срещу ковид 19, вероятно и първи ще стъпят на луната.

    Коментиран от #7, #14, #15, #20

  • 2 Идат избори

    11 1 Отговор
    ... трябва да се бърза!
  • 3 Бах

    27 4 Отговор
    Те , Руснаците винаги са били първи във важните за света неща . Радиото , Менделеев , космоса и т.н.
  • 4 nemo

    8 27 Отговор
    Добре , че се отървахме от тази руска и комунистическа мизерия , иначе сега щяха да направят масов експеримент с нас .

    Коментиран от #18

  • 5 2020

    24 5 Отговор
    Голяма завист от сащ и сзо.Вместо да са благодарни ,че има ваксина,сащ и сзо измислят нелепици и лъжи срещу успеха на Русия.Слава Богу ,че Русия /и-т "Гамалея "/създаде ваксината.Така ще бъдем спокойни , когато инжектираме деца , възрастни.Поздрави за създаването на ваксина ,срещу КОВИД-19 от руските лекари и учени.
  • 6 Академик от БАН

    5 15 Отговор
    Ваксина има отдавна, това е генно-биологично оръжие разработено още от СС и е модифицирано и подобрено. В Германия починалите са предимно от 20-тте милиона бежанци и имигранти. Но вижте в Русия как стоят нещата! Щом официално обявиха 16 000 починали от коронавирус доказано, те там не обявяват за починал човек от коронавирус ако е починал от съпътстващи заболявания, така че цифрата е поне 160 000 и се увеличава в аритметична прогресия! И ако някой каже, че СС не действат с лаборатории и сега значи не е от тази планета. Във всички случаи и САЩ и Русия - Великите съюзници се борят с смъртоносно оръжие, като в баня на концлагер с висок комин от който излиза черен и гъст дим! :):):)
  • 7 Гост

    6 14 Отговор

    До коментар #1 от "Зентрамант":

    На Луната вече са стъпили 12 души и не са руснаци.

    Коментиран от #9, #16

  • 8 не може да бъде

    19 3 Отговор
    Странна,много странна е реакцията на колективния Запад по повод съобщението ,че Русия е създала ваксина.Какво виждаме на пръв поглед -ярост и безпомощност!!?Вместо да се съсредоточат на техническите параметри,които вече сигурно са известни на специалистите,наблюдаваме също така злоба ,донякъде завист и високомерно отричане в стил -"гроздето е много зелено!"Искам да обърна внимание на едно друго явление,което има отношение към създаването на тази ваксина -руснаците вече знаят и могат да създават търговси продукт!Поради много причини,най-вече заради неадекватната политика на болшевиките е в тази насока,руснаците винаги са били в състояние да създадат нещо ценно и важно във вид на изобретение и откритие--но не и да го превърнат в търговси продукт!?Докато при американците това е национална политика -ценно ,не ценно ,няма значение,важното е да се продава по света и американците да печелят от това/примери колко искате ,какви боклуци пробутват американците/!Видимо руснаците вече са си взели сериозна поука от грешките -и със сигурност ще видим и други важни и необходими продукти ,руско производство!

    Коментиран от #12

  • 9 Zzz

    11 2 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    Стъпили са в Холивуд, този филм сме го гледали.
  • 10 Гост

    3 7 Отговор
    Няма експерт който да потвърди , че ваксина съзадена само 6-7 месеца след откриването на нов щам РНК вирус тя ще е ефективна. Няма такъв който след 3-4 месецс клинични опити да твърди , ме е 100% безобидна! Да ваксините са чудесно нещо но трябва да минат 1-3 години поне за да се препоръчва почти безопасно
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Жоро

    3 13 Отговор

    До коментар #8 от "не може да бъде":

    А ти вярваш ли ? Ще си я инжектираш ли на детето? По възрастните помнят "качеството " на всичко руско ...изключвам АК-47
  • 13 ЛЕКО ПОЗАКЪСНЯ

    10 1 Отговор
    ЧАК 2021ГОДИНА ЩЕ СА ГОТОВИ АМЕРИКАНСКАТА И АНГЛИЙСКАТА ВАКСИНА А ЕСЕНТА ЧУКА НА ВРАТАТА,ГРИП А,ГРИП Б ИДАТ
  • 14 Rado

    2 8 Отговор

    До коментар #1 от "Зентрамант":

    Сигурно и първи ще сложат ABS на Лада
  • 15 Бай Бай

    2 11 Отговор

    До коментар #1 от "Зентрамант":

    Руските тролове са най-остроумните тролове на земята и луната.

    Коментиран от #17

  • 16 Жоро

    10 0 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    ХАХАХ същите 7 имат звезди на славата в Холивуд, хаххах в ерата на тостера Америка била на луната. Те краварите се радваха че първата им капсула се върна на земята в 2020 год. Били 7 човека ама в Холивуд.
  • 17 Жоро

    11 1 Отговор

    До коментар #15 от "Бай Бай":

    По промити мозъци от америскнксите тролове няма, хайде миличък вземи знамето на ЛТБ и бегом в къщи да учиш сина си как е хубаво да си различен. Може да му пуснеш и бг филма Лили рибката
  • 18 Жоро

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "nemo":

    Ооо сега си в ЕС и американска мизирея цена няма. Съсипаха държавата. Не остана икономика, земеделие, здравеопазване, социална политика нищо. Но сега ЕС и САЩ ни учат как е хубаво да си различен да джендър и много г... Й сега сме ок нали 9238

    Коментиран от #19

  • 19 На nemo сега му е добре

    3 1 Отговор

    До коментар #18 от "Жоро":

    щото си е стар джендър.

    Коментиран от #25

  • 20 факти

    1 8 Отговор

    До коментар #1 от "Зентрамант":

    Русия е вечната догонваща страна във всяко отношение.Не бутай руснаците при големите и развитите държави.Там накъдето Русия се е запътила ,САЩ от там се връщат.

    Коментиран от #21

  • 21 Жоро

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "факти":

    Верно сте много зле е хайде вземи си айфоня и на село че само простотии от теб а някой трябва и да копае нивата.. А вечерта Холивуд пикчър кацнахме на луната през 67
  • 22 Сандо

    6 1 Отговор
    Колкото и да се карате и спорите,накрая става дума за пари,и то много.Много милиарди.Сега демократичните и хуманни САЩ ще забранят на подлогите си да купуват ваксина от Русия.Следват нови екскурзии по света на Помпео.А американците да си свършат добре работата,че имат печален опит.
  • 23 ПЕНКО

    5 0 Отговор
    РУСКАТА ВАКСИНА ЩЕ БЪДЕ ПРИЛОЖЕНА ПЪРВО В СЪРБИЯ ---КИТАЙЦИТЕ ИМАТ ВАКСИНА ОТ ДВА МЕСЕЦА !!! ВЕЛИКОБРИТАНИЯ ЩЕ ПРАВИ ИЗПИТАНИЯ ДО "ГРОБ" !!!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 nemo

    0 1 Отговор

    До коментар #19 от "На nemo сега му е добре":

    Добре съм , и изпитвам някакво сладко чувство когато зная , че вие въпреки вашите отчяни напъни към РФ живеете по моя избран начин , БГ да е в ЕС и НАТО . ха ха ха
  • 26 мнз

    1 0 Отговор
    Не си блъскайте главичките /клавиатурите/ , по-добре събитрайте капачки за две стари норвежки подводници. Буда ще се погрижи за вас !