Last news in Fakti

12 Август, 2020 15:17 2 948 6

Инспекция! Екип на американската NBC беше допуснат до Уханския институт по вирусология

  • китай-
  • ухан-
  • ковид-19-
  • пандемия

Това е първият случай, в който чужда медия влиза там след началото на епидемията от COVID-19

Инспекция! Екип на американската NBC беше допуснат до Уханския институт по вирусология - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Миналия петък екип на американската телевизия NBC бе допуснат до Уханския институт по вирусология. Това е първият случай, в който чужда медия влиза там след началото на епидемията от COVID-19.

Посещението на екипа на NBC продължи пет часа, през които бяха направени няколко интервюта и заснета лаборатория с ниво 4 на биологична безопасност (BSL4), предава Радио Китай.

В разговора си с американските журналисти директорката на института Уан Йен'и заяви: „За нещастие бяхме посочени като виновни за произхода на новия коронавирус, а екипът ни подложен на неоснователни нападки и обвинения, което е възмутително“.

Директорът на клона на Китайската академия на науките в Ухан Юен Джъмин, който също участва в интервюто, посочи: „На 30 декември миналата година ние току-що бяхме получили проба на вирус, причиняващ непозната до момента пневмония. Преди нямахме досег с този вид коронавирус, така че няма как той да е бил изпуснат от лаборатория“.

Уан Йен'и потвърди, че никой от института не е бил заразен с новия коронавирус, което означава, че той не произхожда оттам.

„Не бихме искали да видим напрежение в китайско-американските отношения, защото това не е от полза за научните изследвания. Научихме много от американски учени, включително и техните технологии и опит. Трябва да вярваме в науката и учените, особено при справяне с епидемията“, добави Юен Джъмин.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Олег

    7 1 Отговор
    Типично заглавие на Анатолчо псевдоджурналето сензацията.
  • 2 Гост

    9 1 Отговор
    Е то след толкова време какъв е проблемът да ги пуснат? Ако е имало нещо за прикриване отдавна е станало
  • 3 Наблюдател

    3 6 Отговор
    Тия сериозно ли се надяват да научат там нещо смислено !? Китайците много отдавнa всичко компромитиращо лабораторията са разчистили!!
    Кой каквото му се ще да вярва Този вирус е мудифициран в тази лаборатория до сегашната му Патогенна версия с който са заразени лабораторни прилепи, впоследствие от небрежност изпуснати! Същите свикнали да бъдат хранени от хора лесно са били хванати и веднага трапосани на пазара за продажба!! А да ви е честит Новия вирус!!

    Коментиран от #5

  • 4 Рошко

    0 1 Отговор
    Китайците се бъзикат, краварите отишли там да се учат, само да не са им оставили пак някой от техните вируси, че да има поводи да плюят пак
  • 5 компромИтираща мУдификация

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Наблюдател":

    Сериозно ли? Добре че ни отваряш очите.
  • 6 незнайко

    0 0 Отговор
    ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ГО ПУСНАХА !!! Все още ли някой вярва, че е с ЕСТЕСТВЕН произход вируса ???