Last news in Fakti

12 Август, 2020 16:12 4 225 25

Повече британци са починали лятото от грип, отколкото от COVID-19

  • великобритания-
  • коронавирус-
  • грип-
  • починали-
  • лято-
  • пандемия

Почти 30 милиона жители на страната ще получат право на безплатна ваксина

Повече британци са починали лятото от грип, отколкото от COVID-19 - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Значително повече британци са починали през месеците юни и юли от грип и пневмонии, които не са свързани с коронавируса, отколкото от COVID-19, съобщи в. "Дейли мейл".

Изданието се позовава на данни от Националния статистически институт на Великобритания. Според тях от 19 юни до 31 юли от грип и възпаление на белите дробове, които не са свързани с пандемията, в страната са починали 6 626 души, а от заболявания, предизвикани от COVID-19 - 2 992. В края на миналия месец според статистиката от грип са умрели пет пъти повече британци, в сравнение с тези от COVID-19 - съответно 928 и 193 смъртни случая.

Както беше съобщено по-рано, почти 30 милиона жители на страната ще получат право на безплатна ваксина срещу сезонния грип, което ще позволи на Националната здравна служба по-ефикасно да се справи с възможната втора вълна на разпространение на коронавирусната инфекция, предаде Новини.бг.

Най-голямата имунизационна програма за населението в британската история ще обхване всички жители на страната на възраст над 50 години, децата до 12 години, медицинските работници и представителите на уязвимите групи от населението. Очаква се масовото ваксиниране да ограничи броя на хората с грипни симптоми, които в случая на заразяване трябва да бъдат тествани и за COVID-19.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 др Гей Билтс

    15 3 Отговор
    И от ГРИП не се мре. Заминаваш си, когато оня отгоре ти дръпне шалтера.

    Коментиран от #10

  • 2 Майтапчийски

    28 2 Отговор
    Корона,грип, пневмония.Все тая.Азсъм коремен хирург и не ги различавам.Всички под ножа.

    Коментиран от #8, #11, #16, #21

  • 3 др Анрю Кауфман герой на САЩ

    12 2 Отговор
    Теорията за вирусите и бактериите е Пунтамарата на медицината.
  • 4 Бай ганю

    5 4 Отговор
    Обичам корона вирус, искам никога да не си отива
  • 5 111111

    28 3 Отговор
    сами вече взеха да си признават ИЗМАМАТА К19
  • 6 00000014

    9 1 Отговор
    Къде е Антимилиционера? Да си вади фуражката и да си я нахлупи. Да си покаже същността.
  • 7 да де

    16 3 Отговор
    У нас и да се удавиш пак ще те пишат, че е заради вируса .
  • 8 Миризлив пор

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Майтапчийски":

    Ако си от Добрич и имаш нещастието да попаднеш в местната болница, точно коремни хирурзи ще те лекуват щото няма кой друг.

    Коментиран от #9, #18

  • 9 Майтапчийски

    4 2 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    Те поне си признаха по телевизията сутринта че нищо не разбират.А мене ме е срам да си призная.
  • 10 Гост 78

    4 3 Отговор

    До коментар #1 от "др Гей Билтс":

    Вируса, какъвто и да е той, болестта, каквато и да е тя, е САМО ПРИЧИНА, човек умира, защото му р жило писано да умре, а не че болестта го е убила!!!
  • 11 Това е пълна простотия.

    0 12 Отговор

    До коментар #2 от "Майтапчийски":

    Вирусът се открива с PCR тест само през определен период след заразяването. Стигне ли се до пневмония може PCR теста и да е вече отрицателен. Най-вероятно поне при 3/4 от тези болни пневмонията да е била причинена от ковид-19. В Китай за 1 ден бяха вписани като заразени ужасно много хора само след компютърна томография на бели дробове. Подобни статии са пълна простотия... Много е трудно да бъдат разграничени вирусна пневмония от грип и такава от коронавирус.Дали на всички починали някой им е правил тест за антитела, за да отхвърли ковид като причина. През февруари в болниците и у нас имаше десетки, че и стотици с пневмония. Почти никой не е тестван за грип от тях. Може и с ковид-19 да са били. Божа работа. През зимните месеци ще е ужасно... Ще се дават луди пари за тестове... В момента ЗО за безработни са по 24,40 на месец. Т. е. почти 300 лв годишно. Но само 1 PCR струва в лаборатория над 100 лв. Което е ужасно високо като цена. Нямам представа точно на каква цена ги закупуват, но явно търсенето по света е доста голямо и е възможно и да е висока цената...
  • 12 ВАКСИНИРАНИЯ

    7 1 Отговор
    ВЪРТЯХТЕ СУКАХТЕ НЕ МОЖАХТЕ ДА ГИ ДОКАРАТЕ УМРЕЛИТЕ ОТ КОРОНА СЕГА ПОЧВА ДА ИЗЛИЗА ВСИЧКО НАЯВЕ И МНОГО ПОЛИТИЧЕНЦА ЩЕ ИЗХВЪРЧАТ ЗАЩОТО ИЗПЪЛНЯВАХА ПОРЪЧКИ А СЕГА СЪЩИТЕ ТЕЗИ КОИТО ВИ КАРАХА ДА ИЗПЪЛНЯВАТЕ ПОРЪЧКАТА КОРОНА ЩЕ ВИ СВАЛЯТ ОТ ВЛАСТ
  • 13 Фаро

    2 2 Отговор
    Точно сега върлуват летния грип и чревните бактерии никакъв к19 няма,но има тестове с к19

    Коментиран от #17

  • 14 6427

    2 4 Отговор
    1. Flu annual report: winter 2019 to 2020, мисля че трябва да го прочетете много внимателно, за да разберете (евентуално) каква глупост сте написали.
    2. Когато гледате данните (или т.нар. дейли мейл гледат) данните 'на парче' могат да си ги насосват както искат. Фактите са следните:
    Смърните случай в UK от Covid до момента са 46 526, докато от influenza за ЦЯЛА ГОДИНА ~= 10000. Още повече, че точна статистика за грипа НЯМА, което отново служи доста удобно за "насосването" и отричането на опасността от COVID-19. Подобни статии без никакво проучване и познаване на данните са просто позор.
  • 15 Николай

    4 1 Отговор
    Тази година починалите от грип в България ще са 10 пъти по малко от нормалните стойности.
    100 % сигурност .1200 лв пътека за Болниците трябва да са глупаци да пишат друго.
  • 16 Грипът е сезонен

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Майтапчийски":

    Е, в Англия няма толкова големи температурни разлики между зимни и летни месеци. Пневмония може да получиш и ако стоиш 1 час под дъжда без чадър и не се преоблечеш и затопли бързо.Трябва да видят дали в предходните 5 години е имало подобна смъртност от грип, за да твърдят подобно нещо.А и дали ще е от ковид-19,дали ще е от грип смъртта си е смърт, а мерките срещу заразяване са еднакви. Е, срещу грип има ваксини и целта на подобни статии е да се ваксинират срещу грип англичаните наесен. Защото за ковид-19 още няма да има масово достъпна ваксина със сигурност до края на годината. Някой от фармацевтичната индустрия си е поръчал тази публикация. А англичаните не са особено интелигентна нация. То и каква ли нация са като най-популярните имена в Англия отдавна са мюсюлманските...
  • 17 От летен грип

    1 3 Отговор

    До коментар #13 от "Фаро":

    не се умира, пиле.Или изключително рядко. Това не са същински грипни вируси, а парагрипни. И разни други ентеровируси, които водят до повръщане и разстройство. С малко диета и рехидриране на организма с подходящи соли и т. н. състоянието се преодолява за 3-4 дни обичайно и рядко има последствия.
  • 18 Живко

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Миризлив пор":

    То там един познат отиде да си прави тест за ковид19.... общо 30 теста за седмица !!!!! На обсласт!!!! това му казали , въпреки, че има симптоми. И как питам аз , правят по 2-3000 теста на ден, като са отпуснали по 15 теста на ден само вторник и четвъртък? Аааа да , пишем днес направени 3000 теста по 160 ле. Правим 300.... разликата в шкафчето...

    Коментиран от #19, #20

  • 19 Дали в Добрич въобще

    1 3 Отговор

    До коментар #18 от "Живко":

    правят тестовете? Или ги носят пробите във Варна. Дали имат лаборатория и обучени кадри, за да ги правят в Добрич. Нищо чудно, че са малко на брой. Трябва да има данни за лицето, на което са направени, ЕГН, адрес. Не че не са възможни злоупотреби, но предполагам, че ги проверяват повече. И във Варна не може да си направиш лесно PCR по желание, особено в петък или почивен ден. На позната и предложиха друг вид тест По-евтин, но уж много ефективен. Оказа се отрицателен, но тя пак се лекува с 2 антибиотика и си взе болничен. Но седя у дома си само седмица и тръгна на работа.

    Коментиран от #23

  • 20 От 300 теста

    0 1 Отговор

    До коментар #18 от "Живко":

    няма как да има поне 120 заразени, а имената на заразените влизат в регистър доколкото ми е известно. И в повечето случаи се изследват близки контактни лица, ако става въпрос за клъстъри по предприятия, месторабота и т. н.
  • 21 Има ли значение

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Майтапчийски":

    щом се мре яко. В Англия умрелите от коронавирус (не от грип)са 10 пъти повече на 1 милион души, отколкото у нас. И е смешно, че те въвеждат карантина за българи, които влизат на тяхна територия. В Англия има 46 000 починали с ковид или от ковид. Но показателят умрели с ковид на 1 милион души е най-показателен. У нас е 68 души на 1 милион, там е 680."Грипът" им е отделно.Ако е грип въобще. Лошото е, че при нас този показател изключително бързо се удвои и нараства с обезпокоителни темпове. А е лято...
  • 22 Covid 20

    2 0 Отговор
    Е все за грип става въпрос, за какво друго? ;)
    Или за съпътстващи заболявания, някои от които са много по-страшни!
  • 23 Живко

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Дали в Добрич въобще":

    Ти въобще прочете ли какво написах? Той отива със симптоми!!! Без обоняние, кашлица, температура.... елате в четвъртък.... ми нали е голямата пандемия...

    Коментиран от #24

  • 24 А поискал ли е да си плати?

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "Живко":

    Повече от 6000 теста дневно в България не зная дали са правени. И то в отделни дни.Ако денят е съвпада с изследване на някой клъстър от старческите домове във Варна не се учудвам, че са отказали. Имат ограничен капацитет лабораториите. А повечето са съсредоточени неравномерно и са в София и Пловдив. Ако си мислиш, че в другите държави е нещо по-различно като картина се лъжеш... Не казвам, че така трябва да бъде. Хубаво би било всеки със симптоми да се изследва незабавно, но има повече хора, отколкото предполагате, които искат да им бъдат направени PCR тестове. Затова и не тестват всички контактни лица, а ако е възможно ги карантинират за 14 дни. Още повече, че ако си бил в контакт с заразоносител преди 5 дни да речем, PCR ти може да е отрицателен, а след още 2 дни да не е. Доста сложно и объркано е, а и скъпо. И ако болницата има наложен лимит отгоре и няма дарители на тестове или пък не е достатъчен капацитетът на лабораториите... отказват и връщат болни. Каша е голяма и едва ли само в България. Следя какво се случва в други страни и май няма разлика.
  • 25 Немедик

    1 0 Отговор
    Това, че от грип се умира вече повече отколкото от коранавирус не означава ли, че ковид е просто един нов грип и няма нищо ново под слънцето. Това го е имало винаги като болест и като смъртност, просто не се е следяло подробно и в реално време. Откакто няма пресконференции все едно няма болест в България, въпреки че статистиката е в пъти по-страшна отколкото през март, април. Всичко това го е имало винаги, но не се е ескалирало в медиите.