Last news in Fakti

13 Август, 2020 10:09 1 719 1

Обвинения срещу мексикански президент

  • мексико-
  • президент-
  • енрике пеня нието

Искал е средства от бизнесмен

Обвинения срещу мексикански президент - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Предходният президент на Мексико е обвинен в незаконно получаване на средства, съобщи ТАСС.

Става въпрос за предизборната кампания на президента. Твърдението е направено от предишен шеф на петролна компания Емилио Лосоя.

Той твърди, че държавният глава е използвал подкупи, за да финансира своята кампания. Енрике Пеня Нието слезе от поста преди две години.

Индустриалецът твърди, че е изпратил големи средства на външни консултанти. Те са работили по предизборната кампания.

Предложенията са идвали от тогавашния министър на финансите Луис Видегарай. Той е настоявал средства да се предоставят и на сенатори, за осигуряване на подкрепа за реформи.

Разследващите институции в страната вече са започнали да проучват твърденията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Точка Омега Последни Времена

    1 1 Отговор
    Всички правителства и лидери по света ще паднат, но заради волята на човека, а защото така пише в светата Книга. Лукавият ще се възкачи на престола с обещания за мир и любов, но нашият Бох Христа, заедно с Петият ангел ще горат наред безбожниците, а в Деня на Страшния СЪД ще вземат само малцина, които им трябват, останалите - Казана.
Новини по държави: