Last news in Fakti

14 Август, 2020 07:10 2 294 18

СЗО: Светът трябва да инвестира поне 100 млрд. долара в борбата с пандемията

  • световна здравна организация-
  • ваксина-
  • ковид-19

В началото на август от СЗО предупредиха, че пандемията е криза на века, последиците от която ще се усетят през следващите десетилетия

СЗО: Светът трябва да инвестира поне 100 млрд. долара в борбата с пандемията - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Светът трябва да похарчи поне 100 млрд. долара за нови инструменти за справяне с пандемията от коронавирус. Това заяви днес ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус, цитиран от Ройтерс.

Към момента по света са заразени над 20,69 млн. души, като близо 750 хил. са загиналите вследствие на заразата.

По-рано тази седмица руският президент Владимир Путин обяви, че страната му е успяла да разработи ваксина срещу заразата.

"Доколкото ми е известно, тази сутрин за пръв път в света е регистрирана ваксина срещу новата коронавирусна инфекция", каза държавният глава, откривайки съвещание с членове на правителството.

Лекарството, разработено от Института “Гамалея” в Москва, е получило одобрение от Министерството на здравеопазването, каза Путин.

Ваксината позволявала постоянен имунитет, каза президентът и добави, че една от двете му дъщери вече е ваксинирана. Досега ваксината е тествана само на няколко души и одобрението на толкова ранен етап противоречи на международните критерии.

В началото на август от СЗО предупредиха, че пандемията е криза на века, последиците от която ще се усетят през следващите десетилетия.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 да де

    44 1 Отговор
    Хе-хе дойдоха си на думата иде реч за пари, а когато не е за пари е за много пари

    Коментиран от #18

  • 2 Някой

    34 1 Отговор
    Така, де! Рекетът трябва да продължава!
  • 3 фармацевт

    25 1 Отговор
    Някой трябва да лапа
  • 4 мъни мъни

    30 1 Отговор
    За това е цялата дандания. До преди една година запада трябваше да инвестира поне 2% от БВП за въоръжаване . Сега пък за здравеопазване.

    Коментиран от #9

  • 5 Шукри от Стлипиново

    21 1 Отговор
    А такааа..Да си дойдем на думата. Квото и да говорим - все за пари става дума накрая. Така че малко са някакви си милиарди, пък били те и 100. Поне няколко десетки трилиона ще е най добре да се отпуснат на разни СЗО та, правителствени организации и прочие. Все пак здравето на хората е най важно, а знаем че правителството и СЗО то са най загрижените .
  • 6 Гост

    21 1 Отговор
    Отгоре казват,че това е криза,влиза информацията в медиите и кризата започва да работи и стадото я приема като такава.
    Забележете как всичко започва да се свежда до едни цифри и отново всичко се свежда до заеми и милиарди от които пак големите корпорации диктуват парада.
    И огромния проблем е,че хората от страх вярват и изпълняват.
  • 7 Анонимен

    14 1 Отговор
    Печалбите на производителите на ваксини са гарантирани, но никой така и не поема отговорност за отрицателните ефекти от тях, което вече буди силно подозрение. Това е особено тъжно, като се има предвид, че има толкова безопасни, ефективни и достъпни алтернативи.



    Междувременно надбягването продължава. Според Националния център за информация, свързана с ваксините, има разработени повече от 250 нови ваксини - от ваксина срещу болки в ушите, през ваксина за контрол над раждаемостта, до такава срещу диария, като около 100 от тях вече преминават клинични изпитания. Изследователите работят върху въвеждането на ваксини чрез назални спрейове, чрез комари (да, комари!) и чрез плодове на "трансгенни" растения, в които се развиват ваксиналните вируси.
  • 8 Просто Въпрос

    18 1 Отговор
    От кога СЗО станаха финансист-счетоводители?

    Коментиран от #14

  • 9 Храна за размисъл

    16 1 Отговор

    До коментар #4 от "мъни мъни":

    То това е пак война,но оръжието е друго и действа по цялата планета без да има нужда от оръжие и армия.
    Друг тип стратегия се използва,при това стара и известна.
  • 10 Човек от щаба

    8 1 Отговор
    Да си дойдем на думата. И разбира се парите трябва да минат през СЗО, за да е успешна борбата. Вече 1 и 1/2 месеца с протести на които се вика и не се пази дистанция и не стана нищо. До скоро ни убеждаваха, че това е сигурен начин да се зарази човек и дори спряха публиката по мачовете. Бойко нямаше да има врагове, всички трябваше да са по чувалите, а не да готвят чувал за него. Трябват спешно 100 млрд за нов вирус, че тоя се издъни.
  • 11 Късите крачета

    5 1 Отговор
    Както е казал народът, на лъжата краката са къси. Те прилагат принципа че една лъжа като я повтаряш хиляди пъти става истина. За щастие този път българинът им показа среден пръст. Западът пък увива за руската ваксина. Вие знаете ли че от всички пуснати на пазара медикаменти, ваксините са единствените които не минават през период на тестуване и компаниите които ги произвеждат не подлежат на съдебна отговорност за странични ефекти или заболявания предизвикани от тях. Поне така е в САЩ.

    Коментиран от #13

  • 12 Рошко

    4 0 Отговор
    печстницата ви еврейска дано прегрее
  • 13 Били

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "Късите крачета":

    Тръмп отмени задължителното ваксиниране. В САЩ вече се ваксинираш само ако искаш.
  • 14 1-20

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Просто Въпрос":

    Черния е свършил парите от Китай. Трябва да захлеби от другаде
  • 15 стефан

    6 0 Отговор
    СЗО май са станали ЕООД !

    Коментиран от #17

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 По лошо

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "стефан":

    По - лошо , баце ... станали са ЕАД - Еднолично Акционерно Дружество , по дефолт това са банки, холдинги , консорциуми, кредитни институтции и т.н.
  • 18 Гневен язовец

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "да де":

    Вижте го тоя световен крадец,неграмотния етиопец, шеф на СЗО, Тедрос Гебреиесус,който няма медицинско образование!!! Той и неговата шайка от СЗО не се наядоха,не се накрадоха!! Браво на Тръмп,че им СПРЯ ПАРИТЕ!!!