Last news in Fakti

14 Август, 2020 12:46 4 178 5

Мъж под 30 години стана най-младият пациент, починал от коронавирус в Австралия

  • австралия-
  • пандемия-
  • ковид-19

Той е сред 14-те нови смъртни случая и 372-те новозаразени в огнище в Мелбърн, за които съобщиха здравните власти в австралийския щат Виктория

Мъж под 30 години стана най-младият пациент, починал от коронавирус в Австралия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Мъж на възраст между 20 и 30 години стана най-младият пациент, починал от коронавирус в Австралия, предаде Асошиейтед прес.

Той е сред 14-те нови смъртни случая и 372-те новозаразени в огнище в Мелбърн, за които съобщиха днес здравните власти в австралийския щат Виктория.

През изминалата седмица са починали 188 възрастни хора, след като вирусът се разпространи в старчески домове в Мелбърн, съобщи премиерът на Австралия Скот Морисън.

Властите посочиха, че около 70 на сто от 375-те починали в Австралия са били в домове за стари хора.

Морисън каза, че австралийците имат високи очаквания за обслужването и стандартите в старческите домове и други заведения като болници и училища.

Премиерът изрази дълбоко съжаление за недостатъците на здравната система и неизпълнените очаквания, но увери, че страната прави огромни усилия, за да победи вируса и в края на краищата ще успее.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Аха

    0 0 Отговор
    Купувайте още китайски продукти
  • 2 др Гей Билтс

    3 2 Отговор
    Жертва на демокрацията. В Австралия, а не носиш маската у вас, те извлачат военните през прозореца и бой яко. В САЩ затворниците вече не произвеждат столове и други глупости от бита, а са се специализирали в шиенето на термични черни чували.
  • 3 Чепатия чеп

    2 0 Отговор
    Не ни и трябват, те са по-опасни от вируса!
  • 4 волен сидеров

    2 1 Отговор
    АНАТОЛИ НЯМА ЛИ ЗА КАКВО ДРУГО ДА ПИШЕШ ОСВЕН МАКАРОНАВИРУСА И ДА ЦИТИРАШ ДОЙЧЕВЕЛЕ-НЕ ТИ СТИГАТ ПАРИЧКИ ЯВНО ИЛИ ОДЪРТЯВАШ
  • 5 От Мелбърн

    1 0 Отговор
    Живея в Мелбърн и мога да ви кажа че властите лъжат и тероризират населението без срам и последствия за тях. Медиите са контролирани и критика не се допуска. За съпътстващи заболявания е забранено да се говори. Този най вероятно е наркоман утрепка умрял реално от свръхдоза.