15 Август, 2020 09:25 4 763 14

Путин иска спешни разговори за Иран

  • русия-
  • иран-
  • владимир путин

Руският президент предлага на колегите си заедно да създадат механизми за гарантиране на сигурността и повишаване на доверието в района на Персийския залив

Путин иска спешни разговори за Иран - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

В специално изявление руският президент Владимир Путин поиска спешна видеоконферентна среща на лидерите на петте страни постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН, Германия и Иран. Според Путин така може да бъде предотвратена ескалацията на напрежението в Персийския залив.

Президентът Путин посочва, че дискусиите в Съвета за сигурност по иранския въпрос стават все по-напрегнати, ситуацията се изостря и звучат неоснователни обвинения спрямо Иран. Той заявява, че се разработват проекти за резолюции, насочени към разрушаването на предишните единодушни решения на Съвета. 

Става дума за предложеното от Вашингтон удължаване на изтичащото през октомври оръжейно ембарго срещу Ислямската република. На заседание снощи Съветът за сигурност отхвърли американската резолюция. 

Владимир Путин подчертава, че Русия продължава да подкрепя ядрената сделка с Техеран. Той определя сключването ѝ като голямо политико-дипломатическо постижение, предотвратило заплахата от въоръжен конфликт и укрепило режима на неразпространение на ядрено оръжие. 

Руският президент предлага на колегите си заедно да създадат механизми за гарантиране на сигурността и повишаване на доверието в района на Персийския залив.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 23 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Любопитен

    7 30 Отговор
    Защо Путин върви така?

    Коментиран от #6, #10

  • 2 КГБ цървул

    9 37 Отговор
    Пак е напрягал гънката снощи.
  • 3 Джендър

    27 8 Отговор
    Мразя Путин щот не е от наще евроатлантици!
  • 4 Ххх

    41 6 Отговор
    29.07.2020 г. ........Храбрите американски военни се скриха в бункери заради предупреждениете от Иран за изстрелване на балистични ракети.
    Вчера вечер, в началото на военните учения на Иранския революционен гвардейски корпус, иранското военно командване открито обяви началото на подготовката за удари с балистични ракети, като по този начин предупреди съседните държави, че става въпрос само за военни маневри.
    Командването на САЩ реши да „играе безопасно“ и нареди на персонала на всички американски военни обекти, на които са разположени американските войски, незабавно да се скрият в защитни бункери. Американските военнослужещи и офицери трябваше да седят в затворени бункери поне 2,5 часа - едва след това иранските сили нанесоха удари по условните си цели.
    Както отбелязват експертите, очевидно е, че подобни действия на американските военнослужещи могат да бъдат класирани "... като най-голяма смелост и храброст ...", тъй като никоя друга държава в региона не последва тези мерки.

    Коментиран от #5

  • 5 1-20

    7 40 Отговор

    До коментар #4 от "Ххх":

    Може би трябва да застанат на мястото на експлозията и като ушанките да покажат колко са смели. И един политкомисар да разстрелва дезертьорите в гръб.

    Коментиран от #7

  • 6 Кое дьо Мер

    38 7 Отговор

    До коментар #1 от "Любопитен":

    Нормално си върви, просто камерата го е уловила в момент на прехвърляне тежестта на тялото...Не като Роско Плевнелиев: лява ръка-ляв крак напред, дясна ръка-десен крак...Уникален сбърканяк, но лансиран...

    Коментиран от #8

  • 7 любопитен

    4 12 Отговор

    До коментар #5 от "1-20":

    Това са прийоми на НКВД , но защо са ти сложили ПЕТ минуса ? Тези петимата , не схващат смисълът на ПОСЛАНИЕТО ти . Ясно е , че не са живяли но времето на Тошо .
  • 8 1944

    5 20 Отговор

    До коментар #6 от "Кое дьо Мер":

    роско поне чука жени
  • 9 РУСИЯ ПАК Е НОМЕР

    19 4 Отговор
    ЕДНО. .ПРАВЯТ СТЪПКИ ЗА ПОДОБРЯВАНЕ НА СВЕТВНИЯТ МИР. ...
  • 10 Емил

    3 9 Отговор

    До коментар #1 от "Любопитен":

    Нормално си върви човекът! Като ти забодат дръжката на метлата в ... и ти ще ходиш така!

    Коментиран от #13, #14

  • 11 другарят

    17 4 Отговор
    Това е един от много малкото държавни лидери в света със здрав разум и човек можещ да носи отговорност!

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Боа

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    Да с таци дръжка ,-да я имат винаги децати ти!8578
  • 14 КИОР КЮПЕК

    7 0 Отговор

    До коментар #10 от "Емил":

    ПУТИН Е ЧУДОТО НА РУСИЯ. ...ИЗРАСНАЛ БЕДЕН. .МНОГО УЧИЛ. ..ИМА ЧЕРЕН ПОЯС ПО САМБО И КАРАТЕ. .ОТДАВНА ПРЕХВЪРЛИЛ 60 ГОДИНИ. ..МОЖЕ ДА ПРОБЯГА 10 КИЛОМЕТРА БЕЗ ПОЧИВКА. .....НЕ МОЖЕШ ДА МУ СТЪПИШ И НА МАЛКИЯТ ПРЪСТ. ..ЛЕСНО Е ДА СЕ ГОВОРИ
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания