Last news in Fakti

15 Август, 2020 11:01 3 377 11

Досиетата Х! Пентагонът създава работна група за изучаване на НЛО

  • извънземни-
  • нло-
  • пентагон

През юни президентът Доналд Тръмп обеща да помисли относно снемането на секретността от материалите за НЛО и специално за т.нар. "инцидент от Розуел"

Досиетата Х! Пентагонът създава работна група за изучаване на НЛО - 1
Снимка: shutterstock

Министерството на отбраната на САЩ реши да създаде работна група за разследване на случаите на появи на неидентифицирани летящи обекти (НЛО), се казва в съобщение на Пентагона, цитирано от ТАСС.

Целта е да се подобрят схващанията по този проблем и представите за природата и произхода на НЛО. Мисията на работната група е да открива, анализира и да картотекира онези НЛО, които могат потенциално да представляват заплаха за националната сигурност на САЩ, се посочва в документа, предава БТА.

По-рано телевизия Си Ен Ен, като се позова на служители на министерството, съобщи, че Пентагонът е в процес на сформиране на такава целева група, като проектът се ръководи от първия заместник-министър на отбраната Дейвид Норквист.

През юни президентът Доналд Тръмп обеща да помисли относно снемането на секретността от материалите за НЛО и специално за т.нар. "инцидент от Розуел", случил се на 4 юли 1947 г. Тогава край ранчо недалече от Розуел, щата Ню Мексико, претърпя катастрофа въздушно кълбо, използвано за регистрация на звукови вълни от съветски ядрени опити в рамките на секретния проект на ВВС на САЩ "Могул".

Военните скриха произхода на отломките, което породи множество конспиративни теории за извънземен произход на разбилия се неидентифициран обект. Те бяха широко тиражирани от местни и национални медии в САЩ, като спекулациите продължават и до днес.

В края на април т.г. Пентагонът публикува видеозаписи на военноморските сили на САЩ, в които, по съобщения на медиите, са записани "въздушни явления", характеризирани като неидентифицирани. Става дума за кадри, заснети от екипажите на американски военни самолети през ноември 2004 и януари 2015 г. Те дълго време са били скривани от министерството, макар че достоверността им впоследствие е била потвърдена от ВМС на САЩ.

В края на 2017 г. стана известно, че в Пентагона е действала засекретена програма за сбор и анализ на данни за "аномални аерокосмически заплахи", за която са харчени десетки милиони долари. Първоначално тя е била направлявана от разузнавателното управление на министерството, отбелязва ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    5 13 Отговор
    Тия човечета защо не са зелени?
  • 2 Малко луд

    2 17 Отговор
    Има една организация така нареченото "бяло братство",която всяка година точно по това време ходи на рилските езера. Затова мисля,че е редно обществеността и всички нормално мислещи хора,да се запитат ЗАЩО ходят на Рила? Сигурно защото като най-високата точка в България,тия същите влизат в контакт с извънземните и там кацат НЛО-тата...

    Коментиран от #3

  • 3 Поправка

    13 14 Отговор

    До коментар #2 от "Малко луд":

    ,Бялото братство, е Ку Клукс Клан, а тия кукудъновистите по-добре да потърсят психиатрична помощ. миналата година попаднах на техен член, поведението и говора му, бяха сякаш се е надишал с лепило, даже имах чувството, че и той не разбираше какво говори

    Коментиран от #5

  • 4 хахахахаха

    12 10 Отговор
    бялото братство прекаляват с бялото и затова е така ...
  • 5 Същото впечатление

    7 6 Отговор

    До коментар #3 от "Поправка":

    Доста гнусна сектантска пасмина,но с членове на най-разл.ръководни постове.
    Дирегента камджалов е един от най-видните представители на тази секта и е на път да изложи на риск здравето на 130 човека оркестър и хор в проект насред пандемията в тотален разрез с всички противоепидимични мерки.
    Това дънов в коя притча го е преподал: прави си каквото искаш за сметка на здравето на останалите.
  • 6 Grey

    8 0 Отговор
    Има един факт и той е, че не е възможно определено количество информация да не изтече, колкото и старателно да бъде укривана. Доказателство за това е файлът Купър, както и Сноудън, който публикува много сериозни документи точно по въпросната тема. Неизбежно ще дойде момента, в който ще си признаят, не какво наблюдават, а колко много знаят по този въпрос.
  • 7 Кристиян Вигенин

    7 4 Отговор
    Американците отдавна знаят за съществуването на извънземен разум.Нещо повече,имат доказателства за това.Лично са наблюдавали в околоземна орбита и на Луната обекти с извънземен произход.Периодично изтича някаква информация,която или опровергават или не коментират.Но нарастващата лавинообразно Американска космическа програма,предстоящото завръщане на Луната и полетите до Марс са косвено доказателство за интереса на правителството и воените към проблема.И накрая,самият Илон Мъск вярва в "близките срещи от трети вид",а той изобщо не е случаен човек.

    Коментиран от #8

  • 8 Arrival

    9 2 Отговор

    До коментар #7 от "Кристиян Вигенин":

    За какво да коментираме косвени доказателства, като явните са десетки хиляди? Древните са ни оставили достатъчно информация под формата на скални рисунки, барелефи и статуетки . Дори изобразените на тази статия, ги има на египетски барелефи и рисунки на хопите в Америка, както и най-различни други. А Мъск като просветен, той не вярва, той знае. Главният въпрос, заради който се крие всичко, е как се вмества Човекът в заобикалящия го свят.
  • 9 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Поредната им работна група създавана във времето по "?-a"... като "Проект Синя книга" на ВВС примерно.
  • 10 2020

    5 3 Отговор
    Бялото братство са секта.В сащ няма религия има секти.Българите трябва да внимават със сектите в България-адвентисти, петдесятници,и други вредни ,особено за младите порочни секти.
  • 11 Ягуар

    6 1 Отговор
    Аха, значи можем да очакваме новата заплаха - извънземни от дълбокия космос. От утре всички пак затворени по къщите, защото извънземните бият е..т нощно време! Строга карантина.