15 Август, 2020 12:20 6 937 20

Иран приветства решението на ООН: Най-после изолираха САЩ!

  • иран-
  • сащ-
  • оон

Техеран призова Вашингтон да си вземе бележка и предупреди, че в противен случай те ще бъдат изолирани дори повече, отколкото в момента

Иран приветства решението на ООН: Най-после изолираха САЩ! - 1
Снимка: shutterstock

Техеран приветства решението на Съвета за сигурност на ООН да отхвърли предложената от САЩ резолюция за продължаване на оръжейното ембарго срещу Иран, предаде Франс прес.

"За 75-годишната история на ООН, Америка никога не е била толкова изолирана", заяви в Туитър говорителят на иранското външно министерство Абас Мусави. Той добави, че въпреки всичките си посещения и оказвания натиск, САЩ са убедили само една малка страна да гласува за резолюцията, предава БТА.

Според Мусави "снощи активната дипломация на Иран и юридическата сила (на споразумението за иранската ядрена програма) отново победиха САЩ в Съвета за сигурност".

Само две от страните членки подкрепиха проекта за удължаване на оръжейното ембарго, чийто срок изтича на 18 октомври - САЩ и Доминиканската република, припомня АФП.

"САЩ трябва да си вземат бележка от този провал", заяви в туитър представителят на Иран в ООН Маджид Тахт Раванчи, предаде ДПА.

Мусави също призова Вашингтон да си вземе бележка и предупреди, че "в противен случай те ще бъдат изолирани дори повече, отколкото в момента", предаде ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Премиер-милиардер от държавна заплата

    66 6 Отговор
    Радостна новина. Дали света не се събужда? То и без съгласието но ООН САЩ нападнаха и Ирак и Афганистан и Либия.

    Коментиран от #19

  • 4 Де Факто

    75 5 Отговор

    До коментар #2 от "Експерт":

    Никой не пикае газ.Просто омразата в световен мащаб към ФАЩ нараства лавинообразно.Дори верните им слуги от ЕС им скочиха заради заплахата от санкции на С. поток-2. Сами са си виновни, затова, че света ги мрази.Навсякъде се бъркат и навсякъде плашат със санкции.
  • 5 no name no face no number

    39 6 Отговор
    Кога ще се закрие тази фалшива организация с тримата големи, всяка държава трябва да бъде РАВНОПРАВЕН ЧЛЕН или системата става корумпирана както е сега там и КОГА това ООН щв потърси сметка на ФАЩ за световният терорисъм и кражби? Да се спре кражбата на Сирийският петрол.Да се залрият базите на ФАЩ по света и у нас това е окупация, КЪДЕ е ООН, що за организация е тоеа
  • 6 ТЮРК

    18 12 Отговор
    Политика която се крепи към ислямизма винаги изоставя развитието на една държава. Това го виждаме в Иран и Турция. В Иран има тотален контрол а който каже дума го бесят. Сега в Турция Ердоган иска да въведе шериата така че който е срещу него ще го екзекутират.

    Коментиран от #7

  • 7 Българина

    17 4 Отговор

    До коментар #6 от "ТЮРК":

    Колега, съгласен съм с теб.Бях в Истанбул точно преди да затворят границите.Направи ми впечатление, че много млади момичета-мюсулманки със забрадки не могат да отлепят и дума на английски, дори и на летище "Истанбул", което в интерес на истината е страхотно.

    Коментиран от #12

  • 8 САЩ

    10 37 Отговор
    Мразя външната политика на САЩ но искам българия да стане американски щат с щатските закони, съд , полиция, управление. само така може да се изхвърли мафията и да се възроди ограбена България.

    Коментиран от #10, #16, #18

  • 9 бат ви Дончо

    4 30 Отговор
    Ми то това добре, ама като се дръпне ФАЩ от ООНето и не плати членския внос и ше стане като СЗО, дето голям го вадеха , ама после извиха на умряло. А пък по отношение на Иран, това е груба грешка, за която някой после ще плаче( спомнете си украинския самолет)...казах!!!

    Коментиран от #17

  • 10 Баш Бащицата

    37 3 Отговор

    До коментар #8 от "САЩ":

    Въпрос: Ти мислиш, че в САЩ няма корупция, шуробаджанащина и връзки ли? Или в Германия? Отговори ми с ДА и ще ти кажа, че си най-големият наивник на света. Все едно да емигрираш там, щото по филмите е много хубаво. Гледай филмите и отивай да живееш в рая. С тая разлика, че във филмите показваният стандарт е в горните 20%, плюс кварталите са на богатите. Ти като отидеш там ще си в долните 20%, даже 10%, ако няма интелектуална професия. Т.е. ще продължиш да си гледаш филми, но вече там, в Рая. :)
  • 11 Бесен язовец

    4 24 Отговор

    До коментар #2 от "Експерт":

    А троловете русофили само като чуят за Иран и се подмокрят.
  • 12 ТЮРК

    13 2 Отговор

    До коментар #7 от "Българина":

    Вярно е да. Тези с забрадките и мъжете ислямисти мозъчно не са много развити.
  • 13 ПЕНКО

    15 1 Отговор
    БЕЗ ПРОМЕНИ В СВЕТОВНИТЕ ФИНАНСОВИ ОТНОШЕНИЯ --- ГОСПОДАРИТЕ НА ДОЛАРА И ЧАСТНОТО БАНКИРАНЕ -СЕМИТИТЕ ЦИОНИСТИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАТ ДА СЕ ЕБ...Т С НАРОДИТЕ / ВКЛЮЧИТЕЛНО И С АМЕРИКАНСКИЯ / !!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 14 Фанети Мазакура

    26 4 Отговор
    ФАЩ е злокачествен тумор, а както знаем, лечението е отстраняване!
  • 15 Сандо

    10 2 Отговор
    САЩ да наложат санкции на ООН.Веднага!!!
  • 16 Гост

    18 1 Отговор

    До коментар #8 от "САЩ":

    И клякане пред по-мургавите ни сънародници ли, както в Америка белите се навеждат пред афроамериканците? Не, благодаря.
  • 17 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #9 от "бат ви Дончо":

    СЗО, което както в последно време се разбра, че е просто търговска организация с голям хъс за печалба и ООН са две различни неща.

    Коментиран от #20

  • 18 глас народен

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "САЩ":

    Когато България стане щат на САЩ както ти искаш, той няма да бъде такъв, каквито са останалите им щати. Той ще бъде най-долното и мръсно гето, с най-многото престъпници и с най-гладните екземплкяри там. Защото и там да се премести народът ни само юридическото и политическо действие нчма да променят народа ни. Може би нещо като шариатски закон на местно ниво би спасил положението. Не се самозалъгвай.
  • 19 ООН СЕ КОНТРОЛИРА

    9 1 Отговор

    До коментар #3 от "Премиер-милиардер от държавна заплата":

    ОТ ИЛЮМИНАТИТЕ. .ЕВРЕИТЕ. ..АМЕРИКА СЪЩО СЕ КОНТРОЛИРА ОТ ЕВРЕИТЕ. ..ЕВРЕИТЕ ИЗПОЛЗВАТ ООН. .НАТО. .КАТО ПОЛИЦАЙ В СВЕТОВЕН МАЩАБ. ..
  • 20 бат ви Дончо

    8 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    А какво те кара да мислиш така. И какво зависи в съвременния свят от ООН. Айде, СЗО била търговска организация ...а ООН какво е. Една говорилня, сборище на една сюрия безполезни чантаджии от които нищо не зависи и никой не е ..ва. Или ще ме убедиш че не е така....