Last news in Fakti

15 Август, 2020 17:17 2 984 38

Лукашенко посочи виновните за протестите: Полша, Холандия, Украйна, Навални!

  • беларус-
  • александър лукашенко

Президентът на Беларус призова днес гражданите на страната да се успокоят и прекратят демонстрациите

Лукашенко посочи виновните за протестите: Полша, Холандия, Украйна, Навални! - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Беларус Александър Лукашенко призова днес гражданите на страната да се успокоят и прекратят демонстрациите, предаде ТАСС, цитирана от БТА.

"Вие искате да седя и да чакам, докато обърнат наопаки Минск ли? Ами че после няма да стабилизираме обстановката. Затова трябва да се спрете, де се вземете в ръце и да се успокоите. И да ни оставите да въведем ред, да се оправим с тези, които пристигнаха тук", е казал Лукашенко на заседание на националния съвет за сигурност, цитиран от беларуската телеграфна агенция БелТА.

По думите му в страната са се събрали хора "от Полша, Холандия, Украйна, от тази "Открита Русия", Навални и така нататък и тем подобни" и срещу Беларус е започнала "агресия".

Лукашенко е заявил, че демонстрациите в страната са организирани от чужбина и в първите им редици са "хора с криминално минало и то солидно криминално минало". Според него на протестите "има и наши - къде деца, къде не съвсем деца".


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    47 5 Отговор
    Навсякъде едни и същи опорки
  • 2 Бат Бойко нощния бандит

    27 13 Отговор
    Бате Сашо ние от ГЕРБ сме с теб до края.Дръж се.!
  • 3 смърт за диктатотите

    19 42 Отговор
    кyршyм за тeб и за гнycната тиква !

    Коментиран от #8

  • 4 Дельо Хайдутин

    10 13 Отговор
    Лукашенко забрави да каже и за Божков.
  • 5 Фермата на животните

    17 20 Отговор
    Лукашенко:Ще счупите държавата.Хора от чужбина с 18 обвинения са организаторите и руските агенти.
  • 6 И НАЙ ВЕЧЕ ЕВРЕИТЕ

    48 5 Отговор
    ЗАЩОТО ЛУКАШЕНКО АКО БЕШЕ ПАДНАЛ. ..ТАМ ИМА МНОГО ПОВЕЧЕ ЗА КРАДЕНЕ ОТКОЛКОТО В БЪЛГАРИЯ. .
  • 7 Бойко Борисов

    6 29 Отговор
    народа ме иска но виновните са радев, бсп и платената опозиция на русия
  • 8 Столетов

    55 7 Отговор

    До коментар #3 от "смърт за диктатотите":

    ЛУКАШЕНКО И "БАТЕ" СА НАПЪЛНО ПРОТИВОПОЛОЖНИ ЛИЧНОСТИ - БАТЕ И ИЗБРАН ОТ ЗАПАДНИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ ДА НИ "БРАНИ" ОТ РУСКОТО ВЛИЯНИЕ, ДОКАТО ЛУКАШЕНКО ГИ БРАНИ ОТ ТОВА ДА СТАНАТ БУФЕРНА НАТОВСКА ТЕРИТОРИЯ, КАКТО НАПРАВИХА С УКРАЙНА

    Коментиран от #18, #32

  • 9 гост

    8 36 Отговор
    Айде да видим пък Путя кой ще му е виновен за това !!!!!
    "Typcĸи пoтoĸ" - пaмeтниĸ нa бeзxaбepиeтo нa pycĸитe влacти. Aнĸapa oтĸaзвa pycĸия гaз !! Pycия зaгyби цeнoвaтa вoйнa зa тypcĸия пaзap нa пpиpoдeн гaз. Taзи гoдинa Aнĸapa пoчти нaпълнo oтĸaзa дocтaвĸи oт Pycĸaтa фeдepaция.

    B cpaвнeниe c янyapи изнocът нaмaлявa 1127 пъти. Πpeз юни дeлът нa pycĸия гaз в чyждecтpaннитe дocтaвĸи нa Typция възлизa caмo нa 0,1%, или 2 милиoнa бapeлa. Oбщo пpeз пъpвaтa пoлoвинa нa 2020 г. дocтaвĸитe нa pycĸи гaз зa тaзи cтpaнa, ĸoятo дocĸopo бeшe втopият ĸyпyвaч cлeд Гepмaния, пaднaxa нaпoлoвинa в cpaвнeниe c 2019 г. Tpъбoпpoвoдитe "Typcĸи пoтoĸ" и "Cин пoтoĸ" ca пpaĸтичecĸи пpaзни. Ceгa Typция пpeдcтaвлявa 0,01% oт изнoca нa Гaзпpoм ! Cпopeд Фeдepaлнaтa митничecĸa cлyжбa пpeз юни Гaзпpoм e дocтaвил caмo 2 милиoнa ĸyбичecĸи мeтpa гaз зa тaзи cтpaнa, ĸoeтo e 585 пъти пo-мaлĸo в cpaвнeниe cъc cъщия пepиoд нa 2019 г. Typция пpeдcтaвлявa 0,01% oт oбщия изнoc нa pycĸия гaзoв гигaнт.

    Bмecтo Pycия, Typция пpeдпoчитa дa ĸyпyвa гaз oт Aзepбaйджaн, ĸoйтo oт мapт ce пpeвъpнa в нaй-гoлeмият дocтaвчиĸ нa cиньo гopивo зa cтpaнaтa.
    Гaзпpoм дocтaвя гaз зa Typция пo 228 дoлapa зa 1000 ĸyбичecĸи мeтpa, a гo пpoдaвa в Eвpoпa зa 82 дoлapa. Cъщият oбeм втeчнeн пpиpoдeн гaз LNG cтpyвa $53-70. Ecтecтвeнo Typция ce нacoчвa ĸъм ĸoнĸypeнтитe зa пo-eвтини aлтepнaтиви - гaзoпpoвoд oт Aзepбaйджaн и втeчнeн пpиpoдeн гaз oт Kaтap, Hигepия и CAЩ !!
    А честито , догодина и в България !!!

    Коментиран от #12, #16, #17, #21

  • 10 Давид

    26 3 Отговор
    Е да на всички е ясно веч , кой прави тези цветни революции . Банкерите - интернационалните .
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 гост

    8 33 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Това е за русопитеците , дето плещеха , че ако има директна тръба от Раша ще купуваме евтино , хахахха !!! О , дебили празноглави , монопола винаги е само с един резултат , дране на живо !! 228 долара срещу 50-70 от "скъпия" втечнен , хахах !!! Обаче има един недостатък , като се усети прецакания , повече НИКОГА няма да ти върже , хахах !!

    Коментиран от #33

  • 13 Гост

    8 22 Отговор
    СЪЩИЯ ИЗРОД КАТО НАШИЯ ПРОСТАК.........
  • 14 барчо

    34 2 Отговор
    Въпросните 33ма руснаци. Пардон 32ма, а единия си е от Беларус се завърнаха вчера в Русия. Тепърва ще има извинения от Лукашенко за прибързаните изводи, които им бяха сервирани предварително от западните и украинските разузнавателни служби. Десетки платени организатори от запад украински бандити бяха заловени с предадените и пари за организирането на протестите с цел окървавяването и.
  • 15 гост

    10 29 Отговор

    До коментар #11 от "СМЕРШ":

    Лукашенко е свършен , до една година го брой избягал , щото вече за мирно сдаване на власта е късно , ще го обесят на площада !!

    Коментиран от #23, #24

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Санкции

    3 3 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    На тези СМОТАНИ държави
  • 20 Българин

    7 17 Отговор
    Ако не избяга навреме,ще свърши като Кадафито.
  • 21 барчо

    5 12 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Всичко зависи от начина на договаряне на количествата. ЕЛЕМЕНТАРНО Е. Когато от едната страна нямат мозък, то е ясно, че няма да бъдат пощадени. Това е капитализма. Седем турски частни компании са сключили нефелни договори от които няма откачване. "Вземи или плати" се казва тази клауза. Нямаш пари да платиш вече полученото и разходването и по тази причина си принуден да получиш следващата партида. Такава клауза може да подпише само малоумник!!! Гаранти на тези турски частни фирми се явяват държавни турски банки, където е открит акредитив, ако ме разбираш. Капитализма е безмилостен и реше главите от кръста. Американците също точат брадвите и няма да са по милозливи към продажните или глупавите договарящи се. Газпром са паднали от 55% на 24% от дяловото участие за доставка на целия газ, необходим на турската икономика.

    Коментиран от #22, #34

  • 22 гост

    3 18 Отговор

    До коментар #21 от "барчо":

    Ма ти голям оптимист си бил , хахахха !!! Че те Газпромовци от малка България не можаха да вземат "вземи или плати" , нищо че пак го имаше в договорите , той за Турция се надява , хахах !!! Ще вземеш от Турция за недоставен газ на кукуво лято !!! Това значи занапред Газпром да забрави нацяло за доставка и на един кубик газ , а над 20 милиарда закопани тръби в морето да станат туристически паментник , хахах !! То не че вече не са , ама тогава официално !! Само гледай как Милер скоро ще бие чело на килимчето в Истанбул и ще се моли аман заман за доставки на каквато цена каже султана , което значи на пълна загуба за Раша , щото само за тръбичките им трябват по 150-160 долара , а Ердоган повече от 60-70 няма да им даде посмъртно !!

    Коментиран от #27

  • 23 Шишко

    20 4 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Я се изчезни бе американска подлого, бягай в посолството да получиш значка на ЛТБ и знаме , а за сина ти специално издание на двд как е хубаво да си различен може заедно да го гледате
  • 24 Шишко

    18 3 Отговор

    До коментар #15 от "гост":

    Я се изчезни бе американска подлого, бягай в посолството да получиш значка на ЛТБ и знаме , а за сина ти специално издание на двд как е хубаво да си различен може заедно да го гледате
  • 25 ей, какво кривогледство

    16 0 Отговор
    Ами твоят приятел Помпео с който се гледахте влюбено, къде го забрави, как би пропуснал да ти спретне майданче.
  • 26 ТЕ СИ ЖИВЕЯТ КАТО

    27 4 Отговор
    ЦАРЕ В БЕЛОРУСИЯ. .....НЯМА ТАКИВА КРЕДИТИ ДО МВФ. ....НЯМА САМОЛЕТИ Ф16 НА ИЗПЛАЩАНЕ. ..КРАСИВО. .ПРИБРАНО В ГРАДОВЕТЕ И СЕЛАТА. ..ПРОДУКТИТЕ НЕ СА ИМПОРТ ОТ САЩ. .ПЪЛНИ С ХИМИКАЛИ И ХОРМОНИ. .....ЧАКАЙТЕ ЕВРЕИТЕ ДА НАВЛЕЗАТ В БЕЛОРУСИЯ. .ДА Я ЗАРОБЯТ С КРЕДИТИ И ЩЕ БЪДЕ СЪЩОТО КАТО В БЪЛГАРИЯ
  • 27 Барчо

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Просвети се, прочети по темата и тогава коментирай. "Плати или вземи", значи че вече си взел едно количество, което не си платил и не можеш да платиш по различни причини. Щом не можеш да платиш вече доставеното количество не можеш да прекратиш договора и вземаш следващо количество, което естествено също не можеш да платиш. Обявяваш фалит. Явно не знаеш какво е да се отвори акредитив в банка гарант по дадена сделка и по тази причина също говориш простотии. Акредитива представлява предварително гарантирано плащане по сделка с точни клаузи, които трябва да бъдат изпълнени. Просто Газпром трябва с документите за финализирането на сделката - получения газ да освободи и усвои открития акредитив - сумата по сделката, находяща се в банката и точка по въпроса. Явно тези пари не са на частните турски фирми, а на държавните турски банки, които са гаранти по изпълнението на сделките. Елементарно като боб. Така се процедира по цял свят от поне двайсетина години. Пак ще повторя. Договорите се сключват от двете страни. Когато едната е склонна на евтин подкуп за неизгодна за нея сделка, то не е виновен този дето яде баницата, а тоя дето му я дава. Играе "кривата ръка" дето вика баш Майстора, ако се сещаш. По този куц договор в момента тези седем частни фирми купуват газа от Газпром на 250 долара, а в Турция на дребно в момента е 220 долара и на практика е непродаваем.

    Коментиран от #29

  • 28 гост

    0 9 Отговор
    Айде и следващата "добра" новина за русопитеците !!
    Frankfurter Allgemeine Zeitung: Uniper смята крахът на „Северен поток 2“ за твърде вероятен !!
    Енергийната компания Uniper със загриженост посочва за възможно голямо забавянето и дори прекратяването на строителството на балтийския газопровод „Северен поток 2“, в който тя самата участва като кредитор. Причината – все по-големите заплахи от американското правителство по отношение на новите газопроводи, които трябва да доставят огромни количества газ от Русия за Европа.
    Заради противопоставянето на Америка се увеличава вероятността от това „че в строителството на газопровода ще има голямо забавяне или проектът въобще няма да бъде завършен“, това се казва в раздела за рисковете в шестмесечният отчет на компанията, публикуван във вторник. За Uniper това означава, че под заплаха е кредит в размер от почти 950 милиона евро, с който концернът участва в разходите за строителството на газопровода, струващ общо около 10 млрд. долара.
    Ако на проекта бъде поставен кръст, то „в този случай на компанията Uniper ще се наложи да промени стойността на кредита, предоставен за „Северен поток 2“, а поради това няма да може да постигне планираните показатели за приходите от лихви, предупреждава компанията. Рискът, свързан с провала на проекта се разглежда от концерна Uniper като значителен !!! Въпросът за това дали санкциите заплашват непосредствено Uniper остана неизяснен. Американският пазар играе много голяма роля за

    Коментиран от #35

  • 29 гост

    0 8 Отговор

    До коментар #27 от "Барчо":

    Просвещавай се ти , ама вземи смени малко кремълските опорки с нещо по достоверно !!!! Газпром няма да получи от Турция и копейка не , ами ще отпише и дълговете , които са неразплатени до момента !! И няма да е за сефте !! И единственото на което ще се надява е за в бъдеще да има поне минимални поръчки от нея , щото вече много му става !!! Полша , прибалтийските републики , Украйна , скоро и Беларус , Румъния вече декларираха 100% отказ от руски газ !! Гърция и Македония са на ръба , България вече е на максимум 50% , по скоро 30 % до 2 години , дори приятелчето на вожда Вучич подаде официална заявка за включване в ТАП и иска азерски газ и втечнен газ , а и гласи също интерконектор с Хърватска и техния нов терминал с пари от ЕС !! Ако и Турция ги отреже , а тя фактически вече ги отряза , на газпромовци им остава една Германия и Австрия и те никога няма да пуснат повече от 30% дял на Раша !! Остави другото ами Турция се гласи да става конкурент на Газпромовци , а не клиент !! Само гледай като изтече договора за трансбалканския газопровод (демек нашата стара тръба ) , какъв газ ще потече по него обратно на север !! А тепърва Иран и Туркменистан точат зъби за европейския пазар !! Ееех , а какви годинки бяха при Р.Овч. , хахахахха !!!
  • 30 Николай Порченко

    1 8 Отговор
    Лукашенко, забравяш още виновни за кризата в Беларус
    САЩ, еврейският ционизъм, масоните и 4-те годишни времена
    ТИ СИ ПРИЧИНАТА, ТЪП ДИКТАТОР И БОЛШЕВИК, СТАЛИНИСТ
  • 31 Костова

    8 0 Отговор
    Открита Русия е организация,спонсорирана от Ходорковси, а не на Навални. Ама грешката на Лукашенко не е съществена, тъй като и Навални получава пари от Ходорковси. А младежта по площадите си е местна, белоруска, само че щаба на ръководството на протестите е в Полша. Ръководи го един белоруски блогер на 22 години. Там 24 часа в денонощието демонстрантите получават наставления как да координират движенията си, как да нападат силите на реда и дори как да си направят самоделни бомби. А
    от Литва кандидат президентката Тихановска също така духовно подкрепя вдигнали те се против Лукашенко.
  • 32 Костова,

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Столетов":

    По моему Лукашенко преди всичко брани някой да не седне на неговото място и в този си стремеж в последно време се обърна срещу Русия и се заигра и с Америка и със европейските демократи . Колкото и да е гокям хитрец,американците са по-големи професионалисти. Но иначе сте принципно прав,Лукашенко също така не допусна и МВФ да го шантажира с изискванията си за национално предателство пред всеки заем. Той парите си получава от Русия, като от там гледат през пръсти на лудориите му защото Белорус е от съществено значение за Русия.
  • 33 Костова

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Монопол в Европаза за търговията на газ няма, кеф ти купувай от Норвегия или американски втечнен газ.Но цените на руския газ нямат алтернатива, затова и Германия предпочита да им го купува, въпреки, че с този си избор предизвиква САЩ да и наложат санкции.

    Коментиран от #38

  • 34 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #21 от "барчо":

    Как е с Турция не зная, но Китай увеличава пазаруването си на руски газ. А китайската икономика е къде къде по - интензивна от турската. Така, че дори и Турция да не купува газ от Русия, като се сложи чертата, Русия няма да остане без клиенти за този си природен ресурс.
  • 35 Гост 2

    6 0 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Че те немците вече обявиха официално, че няма да позволят на Америка да им се бърка от къде си купуват газ защото това противоречи на международните закони. А какво там философствува някакъв си журналяга е на заден план. За немските бизнесмени не е маловажно на каква цена нупуват горивото за своите заводи. А журналистите имат други понятия, например - демократичен газ (американски) и агресивен - руски.
  • 36 АМЕРИКАНЦИТЕ. .ЕВРОГЕИОВЕТЕ

    5 0 Отговор
    И ЕВРЕИТЕ ОЧАКВАТ ДА ПАДНЕ ЛУКАШЕНКО И СИ ТОЧАТ ЗЪБИТЕ ЗА НОВАТА КОЛОНИЯ. .ПРИРОДНИ БОГАТСТВА. .ГОЛЯМ ПАЗАР. .ХОРАТА ТАМ НЕ СА ПОДГОТВЕНИ ЗА ДИВ КАПИТАЛИЗЪМ. ...ЩЕ ГИ ЗАТРУПАТ С КРЕДИТИ И ОТРОВНИ ХРАНИ ВНОС ОТ ЗАПАДА
  • 37 Троловете ЦРУшковци

    1 0 Отговор
    Троловете ЦРУшковци пробутват версиятаpче Лукашенко =, Борисов/ Тиквоний/.
    Нелоша опорна точка, мЪ не става. Драги представители на елитния ЦРУшковски тролетариат. Е Белорусия работят всички предприятия, безработицата е на минимум, селското стопанство освен , че задоволява нуждите на хората, прави и износ, режийните разходи са много ниски, заплатите са малко по високи от българските, битова престъпност няма. Олигарси няма, защото не предприятията не бяха приватизирани и не можаха престъпници да ги източат и фалират, за да станат олигарси - милиардери.
    Да сравняваш Боко с Лукашенко е все едно да сравняваш гУуно с торта.
  • 38 Госпожо или годпожице

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Костова":

    Не им обръщайте внимание.....нали се сещате, че това дето са го написали за цена на втечнен газ от 50 - 70 долара за 1000 кубометра, е пълна тъпня.
    Само процедурста по втечняване го оскъпява поне с ;30 долара, да не говорим за транспортирането, контейнерите, терминалите...ма на тъпаунгери, кво да отговаряш.
Новини по държави: