Last news in Fakti

15 Август, 2020 19:10 2 107 3

Хърватия защитава отварянето си за туристи, докато броят на заразените расте

  • хърватия-
  • туризъм-
  • ковид-19

От началото на пандемията страната е регистрирала 6258 заразени (по данни до петък), 163 смъртни случая и 5134 оздравели

Хърватия защитава отварянето си за туристи, докато броят на заразените расте - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Хърватия въвежда от днес нови ограничителни мерки, за да намали броя на заразените с новия коронавирус, съобщава ДПА.

Страната, в която към момента има около 820 000 туристи, включително много германци и австрийци, почиващи на адриатическото крайбрежие, съобщи за нови 180 заразени в четвъртък и за други 208 в петък. И в двата случая това бе най-високият дневен прираст на заразени до момента, след като до неотдавна новите случаи се ограничаваха до няколко десетки, отбелязва агенцията.

От началото на пандемията Хърватия е регистрирала 6258 заразени (по данни до петък), 163 смъртни случая и 5134 оздравели. Но през последните 14 дни броят на заразените нарасна с 979, предава БТА.

Съгласно новите правила кафенета, ресторанти и нощни клубове ще трябва да затварят най-късно в полунощ. В клубовете, сочени за главния виновник за разпространението на заразата, няма да се ползват затворените помещения, а на дансинга ще бъдат поставяни маси, за да се намали танцуване на близко разстояние.

Ако се установи разпространение на коронавирус от конкретен клуб, той може да бъде затворен за известен период от време.

Официални хърватски представители обаче омаловажиха нарастването на броя на заразените и защитиха ранното и почти пълно отваряне на страната за туризъм.

"Ние съзнателно поехме риска и решихме, че животът и туризмът трябва да продължат. Без туризъм, който е една от основните индустрии за Хърватия, ще бъде много по-лошо", заяви здравният министър Вили Берош пред телевизия RTL в петък вечерта.

"Все още смятаме, че контролираме ситуацията", допълни той.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мнение

    9 0 Отговор
    Този вирус ще си иде заедно с политиците, и на тяхно място ще застане науката и можещите хора!Учените ще правят политиците на маймунки докато не им сринат жалката парична система ! Каква ще е новата още не се знае!

    Коментиран от #3

  • 2 Антимилиционер

    3 0 Отговор
    Вируси е имало и ще има. Срива на икономиките ще ни покаже каква грешка правим с тези безмислени ограничения,но ще е много късно.
  • 3 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мнение":

    Кви учени праат политиците на маймуни бе? Учените скачат по гайдата на тез дето им отпускат парички. Учени и политици ни праат нас на маймуни.