16 Август, 2020 13:46 2 468 6

Пекин се завръща към нормалния живот! Емблематичният пазар „Синфади“ отново отвори врати

  • китай-
  • пекин-
  • синфади

Преди затварянето му на 13 юни „Синфади“ предоставяше около 70% от зеленчуците, 10% от свинското и 3 % от говеждото и овчето месо за китайската столица

Пекин се завръща към нормалния живот! Емблематичният пазар „Синфади“ отново отвори врати - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Затвореният преди около два месеца заради открит клъстър от случаи на COVID-19 пазар на едро за плодове, зеленчуци и месо „Синфади“ в Пекин отвори врати отново в събота, съобщава Радио Китай.

Над 1000 камиона доставиха около 13 000 тона стока на пазара, който е с площ от 112 хектара, с което бяха възстановени около 60% от нормалните операции там.

Освен модерното оборудване и строгите мерки за превенция на заразата, на пазара вече има и институция за тестване на различни стоки, опаковъчни материали, обществени съоръжения и среда. Подземните и полуподземни му зони обаче остават затворени, потребителите на дребно няма да бъдат допускани, а всички продавачи и купувачи ще трябва да попълнят формуляр с личните си данни преди да влязат. Според заместник-ръководителя на района Фънтай, където се намира пазарът, той ще заработи на пълни обороти до 10 септември.

Преди затварянето му на 13 юни „Синфади“ предоставяше около 70% от зеленчуците, 10% от свинското и 3 % от говеждото и овчето месо за Пекин.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vankata

    4 0 Отговор
    Да да,ще открият пак 4 човека с положителен тест и са били кепенците пак .
  • 2 един от стадото

    3 0 Отговор
    тоя път от къде ще тръгне заразата, от пекинската патка ли
  • 3 Петър

    3 3 Отговор
    Поздрав за всички виетнамци.

    Коментиран от #6

  • 4 Гост

    1 0 Отговор
    На тези трябва да им забранят много неща,докато не научат,че не всичко се яде.Ужким искат да са водеща нация,а не могат едни пазари да си регулират.
  • 5 Хаха

    1 1 Отговор
    Връщат се я нали те пуснаха вируса, както и Испанската треска , Сарс и прочие всичките от Китай
  • 6 ...

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Петър":

    Пекин е столица на Китай ама ти как да знаеш...