Last news in Fakti

16 Август, 2020 19:31 7 950 40

Страх и омраза в Анкара! Турция вече не харесва Джо Байдън

  • турция-
  • джо байдън-
  • реджеп ердоган

Повод за недоволство станаха изказвания на демократа пред "Ню Йорк Таймс", че Ердоган е "автократ" и че Вашингтон трябва да помогне на опозицията да го победи

Страх и омраза в Анкара! Турция вече не харесва Джо Байдън - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Турските власти осъдиха като "интервенционистки" подхода към страната им на кандидата за президент на Съединените щати Джо Байдън.

"Никой не може да накърнява волята на нашия народ и да поставя под съмнение легитимността на нашия президент", заяви в Туитър говорителят на турския държавен глава Реджеп Ердоган - Фахретин Алтун.

Повод за изявлението станаха изказвания на Байдън пред "Ню Йорк Таймс". Интервюто е дадено още през декември миналата година, но изявлението на кандидата на демократите, че Ердоган е "автократ" и че Вашингтон трябва да помогне на опозицията да го победи, стана популярно в социалните мрежи в Турция едва през последните дни.

В разпространяваното тези дни видео Байдън изразява безпокойство за военните доставки от Русия за Турция, за достъпа до американските бази в Турция и за политиката на Ердоган спрямо кюрдите:

„Според мен трябва да предприемем много различен подход спрямо него. Да дадем да се разбере, че подкрепяме опозиционното ръководство. Че нашата позиция е за подход, който работеше преди време - за интегриране на кюрдското население, което искаше да участва в техния парламент“.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко ЕС

    40 50 Отговор
    БРАВО на Джо ще гласувам за него !!!

    Коментиран от #34

  • 2 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    12 8 Отговор
    Ами то да харесваш или да не харесваш някого според мен за различните хора е СТРОГО ИНДИВИДУАЛНО.

    Коментиран от #4

  • 3 БРАВО на

    20 21 Отговор
    Джонис Байдънакис!
  • 4 Така е

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    По минусите и плюсовете си личи!

    Коментиран от #5

  • 5 Човек

    4 13 Отговор

    До коментар #4 от "Така е":

    който е един голям минус защото майка му го е събирала от килима за да зачене с него не се страхува от минуси...
  • 6 розово

    32 23 Отговор
    Ердоган се пъчи с мощната турска армия но забравя че тя е дело на американците а те мислят за тази армия като инвестиция.

    Коментиран от #8, #38

  • 7 Хаха

    58 23 Отговор
    Байден е поредния изкуфял дедка от богаташките фамилии .... как може да е толкова тъп ... направо си предупреди Ердоган, че Вашингтон иска да го замени с марионетка... успех дедо байдене , но турция не ти е българия особенно след като се издаваш толкова лесно
  • 8 xexexe

    19 36 Отговор

    До коментар #6 от "розово":

    мощна турска армия друг път...засрамената фрегата kemal reis с разкъсаното дупе го доказа за пореден път

    Коментиран от #21, #39

  • 9 Истина

    55 11 Отговор
    Миналата 2019 год. Байдън беше на посещение в р. Турция , само след 30 мин. от приземяването на самолета турците изпъдиха Байдън от Турция
    като мръсно куче .

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 10 лъжа

    13 24 Отговор

    До коментар #9 от "Истина":

    И ти беше там и видя

    Коментиран от #40

  • 11 Браво комши

    49 10 Отговор

    До коментар #9 от "Истина":

    И ние искаме да ги пъдим , АМА НЕ НИ СТИСКА .
  • 12 Хайде чистито

    39 4 Отговор

    До коментар #9 от "Истина":

    24 08 2018 год. Байдън беше изгонен от Турция .
  • 13 Hacker

    29 5 Отговор
    И аз не го харесвам този кукурингел, ще си гласувам отново за Тръмп!

    Коментиран от #36

  • 14 Путин

    19 1 Отговор
    Още не съм решил, кой да сложа...Ще ви информирам своевременно...
  • 15 Info

    16 17 Отговор
    Агресията на Турция срещу своите съперници и съюзници представлява заплаха за регионалната стабилност, пише британският вестник „Гардиън“ в статия на становището днес, наричайки турския президент Реджеп Ердоган „побойник“ и „заплаха“.

    Вестникът сравнява острата критика на Европа срещу белоруския президент Александър Лукашенко с нежеланието й да осъди открито неотдавнашните "агресивни машинации" в източното Средиземноморие на друга "избрана диктатура" - както той я нарича - тази на Ердоган.

    Гардиън заключава: "Европейските лидери трябва да разберат, че не е възможно да се игнорира, избягва или омаловажава проблема Ердоган за неопределено време с надеждата, че в крайна сметка той ще изчезне. Превръщането на Турция в престъпник е много реално, незабавна и опасна перспектива. Изглежда никой няма план да съдържа Ердоган. И такъв план става все по-необходим ".

    Коментиран от #17

  • 16 Грета Тунберг

    48 7 Отговор
    Защото ердо няма да му играе на свирката и ще му бърка в манджата защото мисли за неговата си страна не продава държавата за американските отношения както някои. Може да пада лирата и да се свива икономиката но независимостта дава плод в бъдеще а ние къде ще сме в това бъдеще?

    Коментиран от #20

  • 17 Хи хи хи

    20 5 Отговор

    До коментар #15 от "Info":

    Да не забравим корените на британския премиер са турски

    Коментиран от #22

  • 18 TRoskOt

    7 0 Отговор
    Заглавието е все едно са го харесвали а по правилно би било:
    " Джо Байдън вече не харесва Турция " .
  • 19 TRoskOt

    15 2 Отговор
    Едно време турците гласуваха за лидер дето се опълчва на САЩ а сега е дошло време американците за да гласуват за президент трябва тои да се опълчва на Турция.
    Ваи бе от каде до каде.
    Направо да не вярваш.
  • 20 Шабан

    2 4 Отговор

    До коментар #16 от "Грета Тунберг":

    В гробищата!?!?

    Коментиран от #23

  • 21 Михайл

    14 7 Отговор

    До коментар #8 от "xexexe":

    Прав си само за себе си в бг всеки разбира от всичко и никой от нищо. Гледай в бг какво имаме че с тези гумени лодки 1975 год производство подарени от нашите братя американци и единствената подводница която е вече музей направо сме цъфнали. Тръгнал нашия паля..... о Турция да мисли
  • 22 спомени

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Хи хи хи":

    на турския са гръцки
  • 23 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "Шабан":

    Но преди това ще навестим щерка ти. Бъди сигурен в това.
  • 24 Хахаха

    11 0 Отговор
    Демокрация по американски е когато правилните спечелят ! НЕЗАВИСИМО КАК
  • 25 БАЙ МАРИН

    5 5 Отговор
    От това изказване на Байдън, Ердоган ще откъсне още 6-7% от гласовете на опозицията, а в САЩ евреи, гърци, арменци дори и голяма част от българите ще гласуват за Байдън. Един вид като изказването на Доган за порциите.
  • 26 Смех !

    3 0 Отговор
    Дони ще води парада.Този байдан майдън е пътник.Виси му некролога от джоба на сетрето.
  • 27 Турция е световен фактор

    7 3 Отговор
    И всеки който иска да спечели някакви избори трябва да я споменава и използва в предизборните си кампании. Пожелавам и на българите да доживеят мига в който американските кандидатпрезиденти ще споменават името на български президент
  • 28 Info

    2 0 Отговор
    Бивш турски министър на външните работи Ясар Якис: Турция прави същите грешки, които е направила през 1912 г., в навечерието на Първата балканска война. Ясар Якис, изказвайки се в телевизионно предаване в Турция, оцени кризата, която избухна между Гърция, Турция, Египет, Франция и други средиземноморски страни, заради разпределението на енергийните ресурси в източното Средиземноморие. Якис заяви, че има възможност за конфликт в Източното Средиземноморие, но той може да бъде избегнат, ако и двете страни действат сдържано. "Турция има много натрупани проблеми. И за съжаление за Турция тази криза избухва при сегашното положение на страната. Всъщност източникът на напрежението е споразумението, подписано между Либия и Турция. И това беше добавено към поредица от проблеми, които вече съществуват между Гърция и Турция в Беломорието. Турция загуби талантливите си професионалисти по различни причини. Гърция и Кипър, действащи по-бързо от Турция, подписаха редица споразумения със страните, граничещи с Източното Средиземноморие, осигурявайки инициативата от ходовете. Сега се опитваме да развалим това, което направи Гърция. В Турция експертите настояха Анкара да подпише споразумение за демаркация на морето с Египет. Всъщност в Египет беше изпратена делегация от експерти. Експертите представиха турското предложение на Египетски парламент.
  • 29 Info

    2 6 Отговор
    Казаха им: Виждате ли, ако подпишете споразумение с нас, това ще са вашите печалби в морските зони. Но в крайна сметка Турция не даде приоритет на този въпрос. Режимът на Морси беше свален и Сиси дойде, ние не подписахме нищо с тях, тъй като сметнахме режима за незаконен. След това Гърция пое инициативата и подписа споразумение с Египет. Сега се опитваме да съсипем брак, който са имали. Турция остана сама. Франция заема позицията на гръцката страна. Германия, от друга страна, иска да изглежда малко по-дълбоко. Както можете да видите, изучавайки ситуацията, представям пред себе си изображения от Първата балканска война, която се проведе преди 110 години. По това време Турция беше изправена пред всички. И когато загубихме Балканската война, загубихме териториите на Северна Гърция, Македония и по-голямата част от България. Причината беше участието на армията в политиката, създаването на два полюса в армията, разделянето на народа на два фронта. Бяхме в такава ситуация, когато дойде поражението на Балканите. Българската армия напредна чак до предградията на Истанбул, в днешен Йешилкьой. Намираме се в ситуация, много близка до тази от 1912 г., преди 110 години. Ние сме в конфликт с всички страни, обществото в Турция е разделено на две и не управляват страната, нито командват армията, опитни и способни водачи".
  • 30 Велик е нашият войник

    6 10 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Бяхме в такава ситуация, когато дойде поражението на Балканите. Българската армия напредна чак до предградията на Истанбул, в днешен Йешилкьой...Няма страшно, агалар, сега заедно с нашите гръцки съюзници от запад и кюрдите от изток, ще поправим тази грешка...

    Коментиран от #32

  • 31 Пернишкио винкел

    6 8 Отговор
    Пуйките щом почнаха да се страхуват от тоя изкукал старец..много бързо почнаха нещо напоследък да пълнят шалварите...
  • 32 хахахаха

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "Велик е нашият войник":

    С "армията"от дебели мустакати лели и слаботелесни момченца ли?С надуваемите лоТки,подарък от леля хитлери клитор?Или с трите "хеликоптера"КУГЪР-както викат в щатите на майките-стръвници““““Или с Виликия ненчо перукана?Аааа,сетих се,начело с шчембе въйввъйввъйвводъ,с торбичка била за байряк...БЕШЕ времето,когато Българският войник беше номер едно в Европа....А може би и в СВЕТА.
  • 33 За Джо Байдън

    3 7 Отговор
    Този пич трябва да стане президент , тои направо ги скастри назова доста болни места кюрдите , Ердоган връзките с Русия , намекна че тяхната работа няма стане , , само да се докопа до власта , евреите току що постигнаха исторически мир с арабите , египет се включва ,както и др арабски страни Сирия се готви , става нещо 🤔
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 пчеличката мая

    1 5 Отговор

    До коментар #13 от "Hacker":

    за който и да гласуваш няма значение...Пентагона няма да му прости за Ц400, тия руски кюнци ще се превърнат в надгробния му камък ще го сринат икономически, лошото че цялия народ ще му бере плодовете
  • 37 Истината

    1 0 Отговор
    Турците никога не са харесвали този морук!
  • 38 Истината

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "розово":

    Голяма глупост си написал! Мощната турска армия е дело на Турция и по- точно на трудолюбивия турски народ! Този народ с цената на много лишения изгради турската армия! Тази армия струва на турците около 25 милиарда $ на година!
  • 39 Не вярвам на византийци

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "xexexe":

    Гърчолята едвам успяха да си закърпят коритото ! А турската фрегата продължи бойното си дежурство в Средиземно море! Гъркоманче има снимка на гръцкото корито, където се вижда смачканата предница!
  • 40 Запознат

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "лъжа":

    Цял свят го видя!
Новини по държави: