17 Август, 2020 10:10 1 559 5

САЩ надхвърлиха 170 000 жертви на COVID-19 преди есенния грипен сезон

  • сащ-
  • ковид-19-
  • коронавирус-
  • антъни фаучи

Директорът на Центъра за контрол и превенция на болестите Робърт Редфилд предупреди, че САЩ са заплашени да преживеят "най-тежката есен", ако хората не спазват указанията за защита на здравето

САЩ надхвърлиха 170 000 жертви на COVID-19 преди есенния грипен сезон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Смъртните случаи от коронавирус в САЩ станаха над 170 000, а здравни служители изразиха тревога, че COVID-19 може да усложни есенния грипен сезон, предаде Ройтерс.

Смъртните случаи са нараснали с 483 през последното денонощие, показват данни на Ройтерс, а щатите Флорида, Тексас и Луизиана са отчели най-голямо увеличение на жертвите, предава БТА.

В САЩ досега има най-малко 5,4 милиона потвърдени заразявания с коронавирус, което нарежда страната на първо място в света по този показател. Реалният брой обаче вероятно е по-голям, тъй като тестването още не е на препоръчваното ниво.

Броят на случаите намалява в повечето щати, с изключение на Хавай, Южна Дакота и Илинойс.

Здравни служители са безпокоят от евентуално ново избухване на заразата през есента, паралелно с грипния сезон, което може да затрудни усилията за лечение на коронавируса.

Директорът на Центъра за контрол и превенция на болестите Робърт Редфилд предупреди, че САЩ са заплашени да преживеят "най-тежката есен", ако хората не спазват указанията за защита на здравето.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Браво

    0 2 Отговор
    Нека внасят още продукти от Азия
  • 3 Говеждите

    2 0 Отговор
    плащат греховете си към всички останали, това е най-деградиралата сган на земята.
  • 4 осведомен

    1 0 Отговор
    Това е нищо я в Русия 55 загинали ето това е УЖАС
  • 5 слаботоков

    1 0 Отговор
    Малко са! Дай- боже още!😀😀😀