Last news in Fakti

17 Август, 2020 14:31 1 632 1

Тази държава ползва кучета за идентифициране на пътници с коронавирус

  • кучета-
  • коронавирус-
  • куче-
  • метод-
  • дубай-
  • летища-
  • туристи

В хода на изследванията се оказа, че точността на този метод е 92%

Тази държава ползва кучета за идентифициране на пътници с коронавирус - 1
Снимка: Shutterstock

Международното летище в Дубай стана първото в света, използващо кучета за идентифициране на пътници, заразени с коронавирус, съобщи порталът Travel and Leisure, цитиран от БГНЕС.

Животните вършат работата си, без да влизат в контакт с пътниците. Пробите се вземат от мишниците на гражданите и се поставят в стоманени контейнери, проектирани така, че муцуните на кучетата да могат да се поберат, без да се нарушава целостта на биологичния материал.

Както твърди Gulf News, ако проба от мирис на човек показва наличието на COVID-19, кучето сяда до нея. След това туристът се изпраща за потвърждение на заболяването с помощта на PCR тест. В хода на изследванията се оказа, че точността на този метод е 92%.

Дубай отвори за туристи през юли. Пътуващите са длъжни да имат отрицателен тест за COVID-19, получен не по-рано от 96 часа преди пътуване. През юли беше съобщено, че австрийските въоръжени сили са в тестов режим, като учат служебни кучета да идентифицират заразени с коронавирус по миризмата им. Предполага се, че този метод ще позволи издирването на безсимптомни носители на инфекцията. 


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стига

    1 0 Отговор
    с плашенето с Ковид!