Last news in Fakti

18 Август, 2020 11:04 2 940 17

Младите разпространяват коронавируса, обяви Световната здравна организация

  • сзо-
  • млади хора-
  • коронавирус-
  • пандемия

Пандемията навлиза в нова фаза, предупредиха от организацията

Младите разпространяват коронавируса, обяви Световната здравна организация - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Световната здравна организация обяви, че в момента младите хора разпространяват коронавируса, което е повод за безпокойство, предаде агенция „Ройтерс”.

Такеши Касай, представител на СЗО за Западния Пасифик, подчерта, че епидемията се променя. Младите хора на 20, 30 и 40 години са основният двигател на разпространението на заразата, като много от тях не осъзнават, че го правят.

По този начин те представляват риск за по-уязвимите групи от населението, посочи здравният експерт. По данни на организацията през този месец се е увеличил процентът на младите хора, които се заразяват в световен мащаб. Най-уязвими са възрастните хора и пациентите в страни със слаби здравни услуги.

Напоследък се наблюдават нови огнища, дори на места, в които ситуацията изглеждаше под контрол (като Виетнам). Такеши Касай каза, че се наблюдава активизиране на вируса. „Това е сигнал, че навлизаме в нова фаза на пандемията (в Азиатско-Тихоокеанския регион)”, посочи представителят на СЗО. В световен мащаб има 22 милиона заразени души, а жертвите на COVID-19 са над 777 хиляди.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Кой им вярва вече?

    32 2 Отговор
    СЗО колко пъти си смени мнението по пород вируса? Организация ръководена от милиярдери в САЩ, която изпълнява всичко по програмата Да подчиним света и да спечелим още милиярди.

    Коментиран от #15

  • 3 мрачен фючър

    19 4 Отговор
    Ами нали такава ви е целта, да унищожите по-непотребните и възрасни, които всъщност са и потенциални противници на "голямото чипиране", да изградите банки с ДНК профили и да преминете към ефективни чипирано овладяване на младите ? Нещо да пропуснах ?
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Кой?

    18 4 Отговор
    Досега беше бедно срещу богати, сега насъсква стари срещу млади? Защо не може срещу жени? Какво още ще измислите да ни залъжете? Абе хора, вярвате ли на тези глупости? Или от чужбина идва, затворете границите, после от младите, старите да пазаруват нощем, после жените ще го разпространяват... нещо за политиците няма ли? Или те са със желязна имунна система?
  • 6 Един

    20 4 Отговор
    Стига сте писали безсмислици! Вижда се, че подготвяте хората за ново затваряне през есента, само че вече никой не вярва на зле скалъпените лъжи!
  • 7 Псевдоним

    14 3 Отговор
    Младите в СЗО разпространяват коронавируса.
  • 8 Млад но му трябват пари

    15 2 Отговор
    СЗО да ми платите заплатата а аз ще си стоя вкъщи и няма разпространяват. За мен не е проблем честно казано.
  • 9 Мицос

    15 2 Отговор
    А за грипа нещо?Или грип няма, няма и да има!?А за другите болести?Тези продължават да всяват паника сред плашливите.
  • 10 Диверсант

    16 2 Отговор
    Вируса го разпространява СЗО, радиа, телевизии, вестници, интернет и подобни. Същите които ни показваха епруветки на Садам Хюсеин с бял прах с който щял да ни унищожава
  • 11 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #4 от "ХА ХА":

    Младите, на по 16-18 години не винаги са носители на свободата. Във всички цветни революции, още по времето на Де Гол, а и на комунистическите революции точно младите са движещата сила , а и понякога пушечно месо. Двадесет годишните и по-младите от тях са изключително внушаеми, нямат житейски опит и е достатъчно лесно да им се внуши каквато и да било задача . Но друго е когато нагло, чрез параноя в световните медиите им се огрничава движението, а някъде и биват затваряни в къщи под карантина. Те със сигурност няма да търпят дълго подобно положение. Старците СЗО може да затвори, но не и младежта.
  • 12 Covid 20

    7 0 Отговор
    Преди няколко месеца се пееше друга песен, че именно младите да го изкараме, за да изградим стаден имунитет, предпазвайки през същото време възрастните и хората с увреждания и хронични заболявания, сега изведнъж станахме виновни. Виновни сме и за глобалното затопляне, за всичко, което сме заварили на тази земя, сега и чувство за вина заради онзи смешен вирус. Хайде бегайте у лево!
  • 13 Чепатия чеп

    2 0 Отговор
    И в никакъв случай... ЦРУ🤔
  • 14 Дедо ти

    2 0 Отговор
    А са келеши..дръжте се..досега "сухите съчки" треперехме да не ни палите сега погваме филизчетата. Шегувам се естествено. Всичко е до организъм и късмет....Мое мнение.
  • 15 Рошко

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кой им вярва вече?":

    Милиарди които ротшилд печата на поразия
  • 16 Ракия KOVID19

    1 0 Отговор
    Я не ни занимавайте с глупости. Сърбайте си лекарството и те това е. Който оцелее, оцелее. Нали не си вярвате, че ще живеете с орлите..
  • 17 Странджата

    0 0 Отговор
    Да ги избием и ще се реши проблема на световната заразна организация и с глада и ваксините и пренаселението.Тез и НАТО все едно дявола ги е правил,само нищета и страдание са донесли по света.