Last news in Fakti

18 Август, 2020 17:08 3 432 5

Отново военни игри на Корейския полуостров! Ким изглежда бесен

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ким чен ун

Ученията протичат в контекста на трайно напрежение между двете съседни страни след разрушаването през юни от Северна Корея на офиса за връзка с Юга

Отново военни игри на Корейския полуостров! Ким изглежда бесен - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Южна Корея и САЩ започнаха днес годишните си съвместни военни учения, отлагани досега заради коронавируса. Маневрите могат да предизвикат гнева на Пхенян, който вижда тях репетиция за нахлуване на своя територия, предаде Франс прес.

Ученията протичат в контекста на трайно напрежение между двете съседни страни след разрушаването през юни от Северна Корея на офиса за връзка с Юга и на фона на заплахите с военни действия, които Пхенян отправя към Сеул, предава БТА. 

Съвместните маневри на САЩ и Южна Корея редовно предизвикват гнева на Северна Корея, която притежава ядрено оръжие.

Ученията ще продължат до 28 август и "ще имат за цел поддържане на общовойсковите отбранителни способности", посочи в комюнике американската армия.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ΞLΞVΛTΞ

    15 4 Отговор
    ЮК скоро ще разбере с избирането на байдън че са предадени и сами срещу СК и Китай.Както и България ще разбере че е предадена на Турция като навлезне тук башибозука.Така е със съюзник Сащ.

    Коментиран от #3

  • 2 Чебурашек

    13 4 Отговор
    Нормално всички Ф-16 които ни продадоха турците имат достъп до тях всичко им е известно.Сащ не са никакви съюзници и не могат да бъдат.Една нация от мелези с различен расов и етнически признак не може да бъде ударен юмрук и опора на каквото и да е.
  • 3 Роко

    4 6 Отговор

    До коментар #1 от "ΞLΞVΛTΞ":

    Само в мечтите на руските тролове. Същото го плямпахте и когато избираха Тръмп, а пък тя каква стана. Няма значение кой е президент на щатите ЮК винаги ще има подкрепа.

    Коментиран от #4

  • 4 ΞLΞVΛTΞ

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "Роко":

    Подкрепа на думи всеки знае.Докато същите тези пълнят гушата на Китай който става все по-силен.Със съюзник като Сащ врагове не ти трябват.Байдън и Обама избирани а пари на ККП.Хаха
  • 5 Отново и отново

    4 2 Отговор
    говедарите създават напрежение по света!
Новини по държави: