Last news in Fakti

19 Август, 2020 07:55 2 853 19

Официално! Джо Байдън е кандидатът на демократите за президент на САЩ

  • джо байдън-
  • камала харис-
  • демократическа партия

Байдън се стреми към президентската номинация на демократите от повече от 30 години и се е кандидатирал за Белия дом общо три пъти

Официално! Джо Байдън е кандидатът на демократите за президент на САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Демократическата партия в САЩ утвърди кандидата си за президентските избори през ноември Джо Байдън. Решението беше взето на нейния национален конгрес в Милуоки, предадоха агенциите.

"Благодаря ви изключително много. От дъното на сърцето си. Благодаря на всички ви, това значи толкова много за мен и семейството ми, ще се видим в четвъртък", каза Байдън, бившият вицепрезидент на САЩ, по видеовръзка, след като приключи преброяването на гласовете на делегатите.

Утре, когато е последният ден на Националния конгрес на демократите, Байдън ще произнесе реч, с която ще приеме номинацията.

Самото гласуване тази нощ, с което той официално беше номиниран да бъде претендентът на Демократическата партия за Белия дом, беше формалност, тъй като Байдън си осигури номинацията още в началото на юни.

В гласуването делегатите от всеки щат и територия на САЩ дадоха гласа си за Байдън или за неговия съперник от демократите, водещата фигура в лявото крило на партията сенатор Бърни Сандърс, самият който подкрепи кандидатурата на бившия вицепрезидент в дълга реч предишната вечер, с което даде заявка, че партията се изправя единна срещу президента Доналд Тръмп, който е републиканец. Байдън получи в гласуването над 3550 гласа, а Сандърс - над 1150.

Самият Байдън се стреми към президентската номинация на демократите от повече от 30 години и се е кандидатирал за Белия дом общо три пъти.

Той е бивш сенатор от Делауер и бивш вицепрезидент на САЩ. За пръв път се кандидатира за президент през 1988 г., след това през 2008 г., преди да дойде третият му опит да стане президент с кампанията му за изборите през настоящата 2020 г.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТтттТ

    30 1 Отговор
    Вчера случайно хванах част от интервю с Джо Байдън по СиЕнЕн -та Джонката не можа да отговори на въпроса колко внуци имал...-просто зацикли и започна да заеква.Журналиста се опита жа замаже ситуацията с шегичка,но се видя че Джо нещо не е добре с паметта си.
  • 2 Няма шанс пред Тръмп

    22 3 Отговор
    Просто е шахматист от градинката пред блока...
  • 3 тоя е алцхаймер

    19 1 Отговор
    И вече са загубили... верно, че американците са мн зле, ама пък чак пък толкоз! :)))
  • 4 Example

    19 2 Отговор
    Този изобщо не го харесвам, искрено се надявам Тръмп да спечели отново.
  • 5 завод

    4 7 Отговор
    Ако ще и Джоана Байдънова да е,през каскета ми,че оттатък.
  • 6 Вожда

    5 0 Отговор
    Ура, 20 дни официални празници в територията!
  • 7 Афера

    18 0 Отговор
    78 годишния дето не може да отговори вече и как се казва
  • 8 мишо

    2 7 Отговор
    УСПЕХ !
  • 9 демонкрати

    8 1 Отговор
    По-добре да бяха издигнали направо Сорос.

    Коментиран от #14

  • 10 Иванов

    6 2 Отговор
    На 78 години е . Тва е смешно. Всеки момент може да фърли топа. Америка е 280 милиона, толкова ли няма някой под 70.

    Коментиран от #19

  • 11 no name no face no number

    6 1 Отговор
    Мачлай Тръмп ти си по малкото зло, този Байдън е отврат
  • 12 rаи

    6 1 Отговор
    Задкулисните играчи стигнаха дотам вече, че да си изберат човек с деменция да бъде поставен като президент. Демократите са тотално изперкали. Иска ми се победа на Тръмп каквато беше на Никсън - смазваща.

    Коментиран от #15

  • 13 Смърфиета

    0 0 Отговор
    Байгън.
  • 14 Шорошшшшшшш

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "демонкрати":

    Шшшшшшшшаломмм.... Аз съм у Галактиката на рептилите Вашингтон ми е далече до изборите не моем се върнем
  • 15 На кантар

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "rаи":

    И на мен ми се иска бай Тръмп да победи нооо нещата са на кантар.Демокраставите са много кресливи,нахални,брутални и манипулативни. А матрЯл за манипулация в САЩ колкото щеш - афроцърни,мургавели,пида.оси,г.йове,джендъри... На всичкото отгоре секяуално девиантният холивудски елит подгрява и насъсква проsташката част от популацията на САЩ.

    Коментиран от #18

  • 16 не може да бъде

    5 0 Отговор
    С този избор,според мен ДП загуби изборите.Струва ми се че не всички американци са си загубили ума.Кои са начело на ДМ -Нанси Пелоси -80 г. и Джо байдън -78!Тия надминаха Политбюро на ЦК на КПСС!
  • 17 CNN

    4 1 Отговор
    Прессъобщение от щаба на Демократическата партия: На провелите се избори за Президент на САЩ се явиха двама кандидати - Джо Байдън и Доналд Тръмп. Нашето момче Джо се класира на почетното второ място, а злият Тръмп едвам успя да финишира предпоследен.
  • 18 Кантара

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "На кантар":

    е в Божията ръка ! Ако вярваш в Него - моли се ! Защото Той е обещал, че ако двама се съгласят в Името на Исус Христос, КАКВОТО и да поискат ще получат !
  • 19 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "Иванов":

    * През 2019 г. САЩ са 328.2 милиона души.