Last news in Fakti

19 Август, 2020 11:36 1 850 3

Французите ще носят задължително маски на работа

  • франция-
  • коронавирус-
  • маски-
  • работа

Новите правила ще се прилагат от края на август

Французите ще носят задължително маски на работа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Носенето на маски ще бъде „систематизирано“ във всички затворени пространства във Франция, където едновременно работят различни хора, заяви френският министър на труда Елизабет Роден след двучасова видеоконференция с представители на синдикатите и предприемачите. Както уточнява вестник Le Soir, става въпрос по-специално за заседателни зали, коридори, гардероби, големи работни пространства, предаде агенция "Фокус".

Според настоящите мерки, носенето на маски беше препоръчано само когато между хората не може да се спазва дистанция от един метър. Новите правила ще се прилагат от края на август. И тъй като говорим за безопасността на работниците, това е отговорност на работодателя. Освен това, според последните данни, 24% от всички огнища на инфекция в страната са предприятия.

Новите мерки са свързани с факта, че броят на новите случаи на коронавирус във Франция нараства. Властите се страхуват от втора вълна, която ще има изключително негативно влияние върху системата на здравеопазването и икономиката. В Париж и Марсилия има правило да се носят маски на улицата. Лекарите обаче се притеснявали, че тези мерки са недостатъчни, затова настояли, че маските трябва да бъдат задължителни във фабриките. Според тях единственото място, където може да не се носи маска, е къща на човек.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НА ТИ ДЕМОКРАЦИЯ

    10 1 Отговор
    НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ, НА "КОРОННИЯ НОМЕР" ПЕЧЕЛБАТА Е В ОТНЕМАНЕ НА ЖИВОТА НА ОБИКНОВЕНИТЕ ХОРА

    Коментиран от #2

  • 2 Рошко

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "НА ТИ ДЕМОКРАЦИЯ":

    Това не са маски а намордници, измислиха короната и ейти, само отново жълтите жилетки ше оправят работата, ама целия свят да се вдигнем, будалите ако искат и памперси да си сложат, и да изринем цялата тая еврейска сган
  • 3 Да бе

    0 0 Отговор
    На вас все някой ви отнема свободата...Върви на някой пуст остров и тичай на на воля и свобода