19 Август, 2020 12:43 1 566 6

Тайван обвини Китай в кибератаки на правителствени агенции

  • тайван-
  • китай-
  • хакери-
  • кибератаки

Хакери са нападнали най-малко 10 правителствени агенции и около 6 000 имейл акаунта на правителствени служители

Тайван заяви, че хакерски групи, свързани с китайското правителство, са нападнали най-малко 10 правителствени агенции и около 6 000 имейл акаунта на правителствени служители, за да откраднат важни данни. Това предаде Reuters.

Демократичен Тайван призова своите граждани да бъдат нащрек за онова, което управляващите на острова наричат ​​"вездесъща инфилтрация" от Китай. То се простира от медийни кампании до кибератаки срещу острова, който Пекин счита за своя територия.

„Китайските хакерски групи отдавна проникват в правителствените агенции и техните доставчици на информационни услуги. Целта им е да се доберат до важни правителствени документи. Някои държавни данни може да са изтекли“, каза заместник-директорът на Тайванското  бюро за разследване на киберсигурността.

Атаките, които започнаха още през 2018-а, бяха насочени към най-малко 10 правителствени агенции и имейл акаунти на около 6000 служители. От Тайванското  бюро за разследване на киберсигурността съобщиха, че не са успели да идентифицират какви данни са били откраднати, тъй като хакерите са скрили следите си.

Китайското правителство пък рутинно отрича участието си в кибератаките и казва, че наказва тези, които го правят.

Новините за хакерски атаки идват в период на засилено напрежение между острова и Китай, тъй като Пекин засили военната си дейност в близост до Тайван.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чебурашек

    2 1 Отговор
    Америка къде са да ги защитят.Бил Гейтс Безос и Мъск колко наляха в китайските гуши ами Обама Байдън и тн.
  • 2 Беларуски опозиционерь

    1 0 Отговор
    Когато човек не се къпе два месеца разбира че от къпането няма смисъл.А разбере ли веднъж че от къпането няма смисъл разбира че от нищо няма смисъл.
  • 3 Презвитер Козма

    2 0 Отговор
    Американците спряха продажбата на микрочипове за Хуавей и заплашиха че ще наложат санкции на чуждестранни компании, които доставят чипове. Понеже Тайван, който е един от главните доставчици на чипове, се съобрази със забраната и спря доставките. Сега китайските хакери бясно се опитват да откраднат технологията им, защото без този чип, телефоните им стават на нивото на Nokia3210 и могат само да си чукат орехи с тях. Комунистите нямат технологията да ги произвеждат сами.

    Коментиран от #4

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ΞLΞVΛTΞ

    1 2 Отговор
    Е и Китай са 1.5 млрд платежоспособен пазар.Могат да правят каквото аи сакат и все щемима желаещи да изнасят за там това не е 5 милионна България.
  • 6 гл шеф

    0 0 Отговор
    от гл шеф. на тайно разузнаване. вписваме на всички за нашият румен йорданов. от полицията в гр кюстендил се захвалват на румен че щего убият той не е добре с ухото от боя на полицията той няма да ви съди ние ще си свършиме работата срещу тях никога не оставляме работата си [ недовършена ]