20 Август, 2020 13:37 1 858 10

Активисти търсят решения от Германия

  • германия-
  • среща-
  • грета тунберг

Грета Тунберг оглавява групата

Активисти търсят решения от Германия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Младата активистка Грета Тунберг проведе среща с главата на германското правителство, съобщи Ди Велт.

Обсъдени бяха варианти за преодоляване на екологичните промени. Срещата беше посетена още от представители на активистки групи като Луиза Нойбауер, Ануна де Вевер и Аделаида Шарлие.

Срещата се описва като неформална размяна на идеи. Активистите станаха основата за младежки протести в подкрепа на защита на климата, които доведоха до международно движение.

Те посетиха канцлерството на Берлин, където бяха посрещнати от Ангела Меркел и група свои поддръжници. В момента Германия е ротационен председател на Съвета на ЕС.

Активистите отправиха критики към европейските лидери за бездействие по темата. Планирана е пресконференция след срещата.

Дипломати заявиха, че е важно да има градивна размяна на мнения.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВЯРВАТЕ ЛИ НА ДОКАЗАН И ОСЪДЕН ЛЪЖЕЦ ББ

    15 3 Отговор
    ГРЕТКЕ ЕЛА В БЪЛГАРИ ДА ВИДИШ МАФИЯТА БОЙКОВА КАК СЕЧЕ ГОРИТЕ И КАК ГОРИ ВАШИЯ ОТРОВЕН БОКЛУК. ЕЛА ПРОТЕСТИРАЙ ПРЕД МС МАФИОТСКОТО ГНЕЗДО!
  • 2 БОЗА

    22 0 Отговор
    Не е виновно алтавото....тези дето го лансират,и му плащат дивотиите-те са,за тричане... ;-)
  • 3 въпросче

    16 0 Отговор
    Пак ли тая Грета Тунберг,в скоби-Кукумберг?
  • 4 Да се

    18 0 Отговор
    Маха туй пишлеме, че ша фана една сопа.
    Не ни стигат всилкоте раноти тази година, ами и отървани пишлеменца да слушаме.
    Лошото е, че вместо да се засрамят родителите и политиците и да го сложат на местото му (в училище), те го лансират и подкокоросват още такива
  • 5 Грета Тунберг

    16 0 Отговор
    Спрете да се бръснете под пъпа,срамните въшки няма къде да живеят!
  • 6 Бай Кокич

    13 1 Отговор
    Това малкото да си научи първо уроците и после да говори насам натам за климатичните промени.Има толкова много умни деца гений които наисгина искат да променят нещо,но уви на тях не се дава гласност..
  • 7 препис

    8 0 Отговор
    През ноември 2018 г. Тунберг заявява, че е била диагностицирана със синдрома на Аспергер, синдромът на нарушение на вниманието с хиперактивност (ADHD), обсесивно-компулсивно разстройство (OCD) и селективен мутизъм.
  • 8 НЕ благодаря!

    10 0 Отговор
    От "решенията" на Германия света винаги само е страдал - Факт!
  • 9 Грета умното

    11 0 Отговор
    Да иде в Китай и Индия да съветва да не замърсяват, да не се размножават и да не потребяват. Дали ще и обърнат внимание и въобще изслушат. Климатът ще се променя и след Грета, както е ставало преди хиляди години
  • 10 Covid 20

    9 0 Отговор
    Либерастията дотам ни доведе, че избягало момиченце от училище с видими отклонения ще ръководи активистки групи. Побъркаха ни с разни измислени НПО-та, правозащитници, зелени, бежанци, ЛГБТ и какво ли още не.
    И нас ли това ни чака?
Новини по държави: