Last news in Fakti

24 Август, 2020 07:12 4 574 8

Техеран: Експлозията в ядрения комплекс в Натанз е заради саботаж

  • иран-
  • натанц

Миналия септември Иран започна отново да обогатява уран в комплекса в Натанз, след като Съединените щати се оттеглиха от ядрената сделка от 2015-а

Техеран: Експлозията в ядрения комплекс в Натанз е заради саботаж - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Саботаж е причината за експлозията в иранския ядрен комплекс в централната област Натанз миналия месец, твърдят властите в Техеран, позовавайки се на данни от разследване на Организацията за атомна енергия в ислямската република.

По официална информация инцидентът на 2 юли не е довел до жертви или радиоактивно замърсяване. Говорител на организацията заяви, че в комплекса със сигурност е имало взрив, причинен от саботаж, но как точно се е стигнало до него щяло да бъде съобщено допълнително.

Франс прес припомня, че веднага след съобщенията за пожар в съоръжението, иранската агенция ИРНА е цитирала информация от социалните мрежи, според които зад случая стои Израел.

Миналия септември Иран започна отново да обогатява уран в комплекса в Натанз, след като Съединените щати се оттеглиха от ядрената сделка от 2015-а. 


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    15 4 Отговор
    светът се управлява от психопати и садисти който убиват хора майки бащи деца баби дядовци тия психопати не са хора нито човеци кое му е човишкото да убиваш невини хора

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "От неграмотна свиня":

    какви хапчета бе ало да не би да е нормално да се тероризират и убиват хора

    Коментиран от #6

  • 6 Бе ало

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "ГРАД КОЗЛОДУЙ":

    Ами ти обиваш, ти си от тях....!
  • 7 Мнение

    0 0 Отговор
    Като ги знам какви са фанатици, на някой му щукне, че е дошло време за ядрени джихат, и пуска тротилки в централата, и точно за това ислямски страни не трябва да притежават технологиите на цивилизацията, че ще докарат армагедон с религиозните си простотии, но когато го разбере цивилизацията, може да бъде прекалено късно
  • 8 mneneie

    0 0 Отговор
    Нека никой да не ме учи как да си сготвя обяда.
    Европа и америка ако се месят в живота и икономиката на мюсюлманския свят.
    Tо и арабите ще се месят в техният живот.
    Как.?Tе сами го решават.