Last news in Fakti

24 Август, 2020 21:20 2 883 14

Фейсбук плаща огромна сума на Франция

  • фейсбук-
  • компания-
  • франция

Допълнителни данъци за компанията

Фейсбук плаща огромна сума на Франция - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Компанията Фейсбук ще плати 106 млн. евро на Франция, съобщи France 24.

Решението е за данъци. Френското правителство търси допълнителни плащания от дигиталните гиганти.

Данъците на компанията за последната година са се повишили с 50%.  Правителството работи съвместно с ЕС.

Наложени са и допълнителни такси. Американската администрация се опитва да защити своите компании.

Френските представители продължават да работят за допълнителните данъци. Водят се международни преговори по темата.

САЩ настояват за компромис от Европа.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    16 1 Отговор
    106 милиона са няма и една десета от ДНЕВНИЯ оборот на Фейсбук !! И това сигурно е за 4-5 години назад !! Огромна сума , за кой , хахах !!

    Коментиран от #12

  • 2 Баровец

    7 0 Отговор
    Огромна сума??? Заглавието се нарича “click bait “
  • 3 Този

    14 1 Отговор
    Време е да ги забранят или да ги таксуват 5 пъти по толкова, изкарват в пъти повече пари от данните на хората, освен че доказано увреждат и детските мозъци.
  • 4 Франция и ЕС

    4 1 Отговор
    работят в тази насока? А България извън ЕС, че нищо не се прави? Каскета, това са щети за бюджета, не се крий по резиденциите, а разследвай, че скоро ще ти се потърси сметка.
  • 5 гост

    5 3 Отговор
    САЩ затягат допълнително примката около Huawei, което може да се окаже и край на целия ѝ бизнес. Успешният модел на санкции не срещу продуктите на китайската технологична компания, а срещу инструментите за направа на чиповете, които ги захранват, става още по-твърд. По този начин съвсем скоро Huawei може просто да се окаже без чипове, следователно и без бизнес - и при смартфоните, и в телекомуникационното оборудване.

    Според редица анализатори, цитирани от Financial Times, ако не стигне до решение или цялостна промяна на начина, по който прави бизнес, Huawei рискува да остане без продукти в началото на следващата година. Така най-големият производител на телекомуникационно оборудване - а от тази година и най-големият производител на смартфони, може да остане без продукти, които да продава и да изчезне.

    Коментиран от #14

  • 6 гост

    4 2 Отговор
    По този начин не е нужно да се санкционира самата Huawei, а само някой нагоре по звеното на чиповете. Наскоро изпълнителният директор на потребителското звено на Huawei Ричард Ю заяви в интервю, че това по всяка вероятност е краят на HiSilicon - дъщерната компания на Huawei, която произвежда високотехнологични чипове. Въпросът след това беше с кои други чипове ще захранва компанията телефоните си.

    Отговорът може да се окаже с никои. Според добавка в правилата американските санкции вече важат за абсолютно всички производители на чипове, които използват американски инструменти за направата им, и те да стигат по какъвто и да е начин до Huawei. Според досегашните правила Huawei все пак можеше да купува чипове, които не са направени конкретно за нея. Сега тази вратичка се затваря и изключва възможността фирмата да купува от компании като Samsung, Intel, Qualcomm и други.
  • 7 гост

    2 2 Отговор
    Тази нова особеност означава и че фирмата ще остане без чипове за телекомуникационното си оборудване. Двете звена - за смартфони и оборудване - са почти целият бизнес на компанията, а всички останали пера като облачните услуги и софтуера просто помагат и не могат да съществуват отделно от тях.

    "С Huawei най-вероятно е свършено, поне като производител на 5G оборудване и смартфони, след като запасите приключат в началото на следващата година", казва Дан Уан от Gavekal Research в доклад, озаглавен "Смъртната присъда на Huawei".

    Досега планът на Huawei беше да използва чипове от тайванската MediaTek, които не са направени конкретно за нейните смартфони. Тази възможност вече не съществува, което свали цената на акциите на MediaTek с 10% часове след като САЩ обявиха допълнителните санкции.

    Коментиран от #8, #10, #11, #13

  • 8 Behemoth

    2 4 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Ша купуваме от шаоми бе огризка!

    Коментиран от #9

  • 9 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #8 от "Behemoth":

    Ми купувайте бе , обелка , аз да не съм ви спрял !! Идиота каквото си направи сам , цяло село не може да му направи , стара българска мъдрост , хахах !!
  • 10 Шамара

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    И така трябва, тия жълтури много навириха нос....
  • 11 M...

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    А нас това какво толкова ни касае, че ни четеш тази лекция?
  • 12 ...

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Правят 80-150 милиона месечно в САЩ, но това не означава, че правят същите суми във Франция , Германия или България. Ние няма нито онлайн присъствието на щатите , нито покупателната способност. Все пак 100 милиона не са голям проблем за фб
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ...

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Индия забрани всички Китайски приложения и игри. Явно има защо. Китай винаги се правят на жертва, а първи почват с магариите
Новини по държави: