Last news in Fakti

30 Август, 2020 08:20 1 870 5

САЩ и Тайван работят съвместно за гарантиране сигурността на 5G

  • тайван-
  • технологии-
  • 5g-
  • мрежи-
  • сигурност-
  • информационна сигурност-
  • сащ-
  • декларация-
  • инициатива-
  • надежност

За двете страни информационната сигурност е сред основните приоритети

Република Китай и САЩ изготвиха съвместна декларация за сигурността на 5G, подчертавайки ангажимента на двете страни за защита на комуникационните мрежи от следващо поколение.

В рамките на инициативата, двете страни ще работят за повишаване осведомеността в световен мащаб за възможните рискове, породени от 5G мрежите, посредством Глобална рамка за сътрудничество и обучение, като същевременно ще разработят и стандарти, насоки и добри практики.

Стартирала през 2015 г., Глобалната рамка за сътрудничество и обучение е платформа за разширяване на сътрудничеството при посрещане на глобални и регионални предизвикателства. В рамките на тази инициатива са организирани семинари в области, обхващащи електронната търговия, енергетиката, опазването на околната среда, медийната грамотност, общественото здраве и други.

По време на събитието за обявяване на новата инициатива в Американския център за иновации, министърът на външните работи Джоузеф Ву заяви, че Тайван и САЩ са близки партньори, които се стремят да осигурят просперитет, сигурност и стабилност в Индо-тихоокеанския регион, базирайки се на споделяните от тях ценности, сред които са демокрацията, свободата и признаване правата на човека.

Според Ву, информационната сигурност трябва да бъде приоритет. В тази връзка и с цел избягване на пробив в данните, правителството е изключило всички проблемни или ненадеждни доставчици от участие в развитието на 5G инфраструктурата на страната.

Понастоящем Тайван е член на американската инициатива „5G чист път", като всички местни доставчици на телекомуникационни услуги са определени като „чисти доставчици“, каза още Ву. Правителството очаква с нетърпение да работи с други съмишленици за насърчаване на устойчиви, сигурни и надеждни 5G екосистеми, които могат да допринесат за стабилно социално-икономическо развитие в световен мащаб, добави той.

 Директорът на Американския институт в Тайван Брент Кристенсен заяви, че САЩ е силен привърженик на дигиталната икономика, която е готова за бърз растеж, благодарение на силата на 5G мрежите.

В допълнение той подчерта, че Тайван е надежден партньор, чиито споделяни ценности го правят напълно подходящ за тясно сътрудничество в областта на 5G и информационната сигурност.

 


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Биочип

    3 1 Отговор
    Сканирането на мозъка хубаво нещо ли е!?Ами ако ви контролира някоя гад.....само ако знаехте за какво става въпрос!

    Коментиран от #4, #5

  • 2 Килари Клинтън

    10 2 Отговор
    Китайската 5G е опасна за здравето и икономиката, докато Хамериканската 5G e безопасна и дори е задължителна за здравословен начин а живот и просперитет на икономиките по света!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Ръдулчо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Биочип":

    Би ли споделил за какво става на въпрос.
  • 5 ****

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Биочип":

    То едвали и ти знаеш нещо,ама си приказваш колкото да не заспиш.