1 Септември, 2020 07:35 1 903 0

Правителството на Румъния преодоля вота на недоверие

  • румъния-
  • клаус йоханис-
  • ковид-19

Мотивите на социалдемократите за проваления вот на недоверие бяха, че правителството е изпуснало заразата от контрол

Правителството на Румъния преодоля вота на недоверие - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Правителството на Румъния преодоля опита на опозиционната Социалдемократическа партия да го свали от власт чрез вот на недоверие в парламента, предаде Ройтерс.

Дебатите и вотът трябваше да се състоят в Камарата на депутатите и Сената, но на заседанието се явиха едва 226 депутата и сенатори - със 7 по-малко от изискваните за кворум.

Социалдемократът Марчел Чолаку заяви, че няма да прави опити да пренасрочи вота и че партията му ще изключи всички свои депутати, които не се явиха на днешното парламентарно заседание.

От своя страна, премиерът Лудовик Орбан заяви, че провалът на опозицията е от полза за Румъния предвид краткосрочните предизвикателства пред страната.

Едно от тези предизвикателства е епидемията от Covid-19. През този месец в Румъния бяха регистрирани средно на ден над 1 000 заразени.

Мотивите на социалдемократите за проваления вот на недоверие бяха, че правителството е изпуснало заразата от контрол.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА