Last news in Fakti

3 Септември, 2020 08:01 2 085 5

Мощен тайфун попиля Югозападна Япония (ВИДЕО)

  • япония-
  • тайфун-
  • майсак

В момента Майсак се движи към Корейския полуостров и вече засегна югоизточното крайбрежие на Южна Корея

Мощен тайфун попиля Югозападна Япония (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Най-малко 117 000 домове на остров Кюшу в Югозападна Япония останаха без електроенергия заради проливните дъждове и бурните ветрове, предизвикани в региона от тайфуна Майсак, съобщи японската телевизия, цитирана от БТА.

Отбелязва се, че локални случаи на спиране на тока са регистрирани в местните префектури Сага, Кумамото и Фукуока. Най-много обаче са случаите в югозападната префектура Нагасаки, където без електроенергия са останали около 114 000 домове.

В момента тайфунът се движи към Корейския полуостров и вече засегна югоизточното крайбрежие на Южна Корея. Най-малко 64 000 домове там останаха без електричество, съобщи южнокорейската агенция Йонхап.

Това е деветият тайфун за тази година, образувал се в Тихия океан, а според южнокорейските метеоролози той се нарежда на седмо място по скорост на вятъра за цялата история на този вид наблюдения.

Скоростта на поривите му е достигнала 49 м/с в района на южнокорейския остров Чеджу, а количествата на падналите в планинските райони валежи е 1000 мм.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 глоги

    0 0 Отговор
    В момента Май сак се движи към Корейския полуостров и вече засегна югоизточното крайбрежие на Южна Корея. ЛОШО! ЩЕ СЪБИРАТ В САКОВЕ РАЗБИТИ КЪЩИ И ПОКЪЩНИНА.
  • 2 Иван

    0 1 Отговор
    Това е эащото Шиндэо Абе подаде оставка.
  • 3 Аз Мразя Азия.!.

    2 2 Отговор
    Хи хи хи..Ха ха ха....Хо хо хо.

    В Китай кога?

    Коментиран от #4

  • 4 Иван

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Аз Мразя Азия.!.":

    В кое двумилионно село?
  • 5 бушприт

    0 0 Отговор
    Шиндзо си е добре. Мачка чаршафите с някоя сладка гейша и си гледа кефа.
Новини по държави: