3 Септември, 2020 20:55 1 993 10

Организацията за забрана на химическите оръжия коментира Навални

  • алексей навални-
  • новичок-
  • германия-
  • русия-
  • отравяне

Засилва се международният натиск над Русия за пълно и прозрачно разследване

Организацията за забрана на химическите оръжия коментира Навални - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Организацията за забрана на химическите оръжия определи като повод за дълбоко безпокойство обявените от Германия доказателства, че руският опозиционер Алексей Навални е бил отровен с вещество от типа "Новичок".

"Отравяне, на когото и да е, с нервнотоксично вещество ще бъде смятано за използване на забранено химическо оръжие", заявиха от организацията, предаде БНР.

Засилва се международният натиск над Русия за пълно и прозрачно разследване. Москва твърди, че направените в Русия изследвания не са установили следи от отравяне в организма на Алексей Навални. 44-годишният критик на Кремъл продължава да е в кома в берлинската болница "Шарите", където беше докаран от Русия, след като му прилоша по време на вътрешен полет.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    29 3 Отговор
    Отровен е с вода от стара клизма Навални къде я пил само той си знае!
  • 2 no name no face no number

    29 2 Отговор
    Реално всички междунсродни организации са под една шапка смятам няма да ви затрудни да разпознаете шефа хихийи и там е като у нас. По света всички са корумпирани от сащ ,а у нас от боко
  • 3 Дет

    36 5 Отговор
    Пълна и завършена простотия,тоз навални никой не го бръсне в Русия.Той едно посмешище.За чий му е на Путин да го трови!?!Тъпотия до шия.Навални даже помага на Путин с пропагандата си на която никой не обръща внимание,показва че има свобода на словото в Русия.Много слаби джендъроеврогейски доводи.
  • 4 Верно ли

    32 0 Отговор
    Мхм, тоя цирк май и с Асад го играхте, а? Помним документалките с "Белите каски".
  • 5 Анализаторр

    3 19 Отговор
    Ново чайче с марка Liputin. Пиеш и си гипс.

    Коментиран от #6

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Живко

    15 0 Отговор
    Добре де , на мен ми е ясно, че ако се ползва " новичок" или нещо подобно, цялото летище ще измре на 90%. ( както в Англия , ако беше такова , пишем ресторанта и всичко на 1-2 пресечки разход). А експертите уж , ръсят глупости. С такова нещо напръскат ли те , си ЧАО. Ако вземеш , че оцелееш пък, ще си останеш " зеленчук", до края на нещастния си живот... На времето , като бяха Скрипал натровени уж, питах мой приятел лекар, що за нещо е туй, новичока. Човека порови 5 мин в нета, да му види химическата формула, и рече - ако са го ползвали, оцелели, почти няма как да има, и не можеш да натровиш 1-2 , а другите покрай тях да са ОК.... Вие си правете сметката. Не казвам, дали са руснаците, дали е деуга служба и прочее, ама , че не е " новичок", съм сигурен.

    Коментиран от #8

  • 8 Европеец

    0 15 Отговор

    До коментар #7 от "Живко":

    Да но като се има предвид че руснаци са го правили ,съвсем в реда на нещата е да не работи То при тях всичко е сделяно
  • 9 барчо

    11 0 Отговор
    Едно и също, едно и също и пак едно и също. И така ще се повтаря докато не започнат хората да си мислят, че все пак може и да е истина. БОВ е създадено да убива на мига и да се разгражда бързо в атмосферата. Всеки, който е чел литература за Новичок знае, че няма как вдишал, погълнал, пипнал го да преживее. Всичко останало е извън логиката. И какво се окозва? Трима човека тровени с новичок и оцелели.

    Коментиран от #10

  • 10 веселяк

    6 0 Отговор

    До коментар #9 от "барчо":

    Те затова казват: Публикувано във факти.бг: с вещество от типа "Новичок"...Значиии, нещо подобно ама не същото, т.е. веществото не съдържа 21 химични елемента от наличните в Новичока...20! И така, санкции, спиране на СП2, долу Путин, горе "Истанбулската конвенция" и еврогейатлантическите ценности!
Новини по държави: