Last news in Fakti

4 Септември, 2020 14:16 5 841 36

Циркът с „Новичок“ се завърна

  • новичок-
  • цирк-
  • алексей навални-
  • русия-
  • норвегия-
  • нато-
  • отравяне-
  • сергей скрипал

Между другото, как живеят баща и дъщеря Скрипал?

Циркът с „Новичок“ се завърна - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Специална военна лаборатория проведе токсикологично изследване на анализите на Алексей Навални, който сега се намира в берлинска болница. „Срещу Алексей Навални е извършен опит за покушение, за да го накарат да замълчи“, заяви канцлерът Ангела Меркел, цитирана от норвежкото издание Steigan, пише агенция "Фокус".

Норвегия и НАТО осъждат нападението

Норвежките власти категорично осъдиха нападението срещу Навални. Външният министър Ине Ериксен Сьорейде, от консервативната партия Хьойре, казва, че Норвегия има пълно доверие в разследването и оценките на германските власти. „Сега върху руските власти лежи голямата отговорност да проведат щателно и достоверно разследване на отравянето с нервно-паралитичното вещество“, заяви тя. Генералният секретар Йенс Столтенберг публикува следния пост: "Германия обяви, че Алексей Навални е жертва на атака с „Новичок“. Категорично осъждам употребата на военно-нервен агент, което прави пълно и прозрачно разследване от страна на руската страна наложително. Ще се консултираме с Германия и всички съюзници в НАТО относно последствията“.

Е, започна се. Те се надяват, че всички са забравили случая със Скрипалите и сега могат отново да представят желаното за действително. Между другото, как живеят баща и дъщеря Скрипал? Някой да знае? И сега външният министър Сьорейде, генералният секретар Столтенберг и канцлерът Меркел искат да повярваме, че руските власти първо са искали да убият Навални с „армейски“ нервен агент (по думите на Столтенберг), а когато са се провалили, благополучно изпращат жертвата в Берлин, за да могат германските военни лаборатории да разберат какво замисля коварният Путин.

И как сега Русия може да докаже своята невинност? И може ли самият Столтенберг убедително да докаже, че не го е направил той? Също така трябва да се добави, че ако Навални наистина беше отровен с "Новичок", той вече щеше да е мъртъв и екипажът на самолета и другите пътници в полета до Берлин щяха да пострадат заедно с него. Този случай е колкото тъжен, толкова и неправдоподобен от самото начало. Най-много прилича на скеча от „Монти Пайтън“ за мъртвия папагал от вида „Норвежки син“, който продавач в зоомагазин е продал на купувач. Най-правдоподобната версия е провокация за разваляне на отношенията между Русия и Германия в отчаян опит за спиране на „Северен поток-2“. Не можем да докажем това, но във всеки случай е по-вероятно от хипотезата на Сьорейде, Меркел и Столтенберг.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 73 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 русенец

    97 10 Отговор
    Ако Русия е искала да очисти Навални, то щеше да го направи. Нямаше да го направи с нещо, с което хората свързват Русия. Просто на запада му трябва враг за да отмести вниманието на хората си от важните проблеми. Иначе Русия има нужда от Навални като жив, а Западът - като мъртъв.:)))
  • 3 Факт

    79 12 Отговор
    Западната цивилизация винаги е била дебилна от кривосмесителния и начин на живот!
  • 4 Серафим

    78 7 Отговор
    Нещо са мътни нещата. И изкуствени. Ако Скрипалите действително са отровени с Новичок защо нямаше международно разследване с участие на специалисти от 5-6 страни и публично оповестяване на резултатите от тяхната работа ? Вместо това - скриха Скрипалите вдън земя.
    Сега и Фрау - хем опит, хем покушение ... То вярно, че най-големите отровители на хора са били германците (Дахау, Освиенцим ...), ама така без факти не е допустимо да се плещи ...
  • 5 Българина

    77 3 Отговор
    Не знам каква е тая страшна руска разработка на отрова, ама Нито Гебрев и синът му, Нито Навални, Нито Скрипал не мрат. Една отрова за мишки за 5 лв щеше да е по ефективна. Явно тая отрова славяни не лови, само наглосакси....
  • 6 Дълбоко Виждащ

    8 21 Отговор
    Да сега сте коректни!Сега ще ви споделя-Новичок съществува и в твърд вид,както и в течен-в Газообразен не!Като човек градинар Гледам на вилата много дръвчета имам 4дървета със сини сливи,които ще бера сега в Неделя..вече са перфектно зрели,тази година има по силен ултравиолет.Та сините сливи за да останат на дървото и да станат така сладки-трябва яко пръскане...Започва се от Началото на Март,за жалост се върнах на 19ти и не ме Пуснаха след 2седмици през КПП- та едната ми слива Боледува и не можах да я вкарам в пътя !Не роди така като друга година.За да гледаш Сини сливи трябва да познаваш доста Фунгициди и Инсектициди...В противен случай няма и една слива да откъснеш....С това исках да ви споделя че не трябва чак военна лаборатория за да се сътворите някоя гадост!
  • 7 коло

    39 3 Отговор
    ГАЗ - САЩ - МЕРКЕЛЧЕ - Невални - Новичок....и НАТО....заплахи --цирка е пълен
  • 8 Сандо

    35 2 Отговор
    Журналистите,питайте Столтенберг що е то "военно-нервен агент".Що за човечета определят дневния ред на половината свят?

    Коментиран от #20

  • 9 Станивой

    41 2 Отговор
    Западните средства за масова маниполация са абсолютно дебилни...както и джендърните граждани на запад са абсолютни дебили.....запада ме отвръщава....мразя сатанинските им ценности...мразя лъжите им...мразя западните им дебилни мутри....да пребъде православна Русия и всички православни славяни....Русия значи свобода и Христови ценности

    Коментиран от #23

  • 10 Политолог

    2 32 Отговор
    Статийка за промиване на червени мозъци...

    Коментиран от #12, #13

  • 11 ШиШиШиШи

    21 1 Отговор
    Май ще има ПАНДЕМИЯ ОТ новичок
  • 12 националист

    19 1 Отговор

    До коментар #10 от "Политолог":

    Червените мозъци са в САЩ при така наречените демонократи
  • 13 Поли

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Политолог":

    Господине политолог ,а как ще коментирате факта че именно демокротическата партия в Америка подкрепят такива ултра леви и терористични организации като тази например LBM или другата вече не помня името ултра марксистка. Как стана така че именно демократите на които толкова съм вярвала и гласувала за тях в този момент се държат като абсолютни болшевици? Нямам думи от разочерование от Америка и тия комунистически бунтове превидно облечени в мантията на борба против расизма. Ви коя Америка поддържате всъщност? На комунистите от ДП или тая на белите работещи американци и Тръмп?

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Политолог

    3 6 Отговор

    До коментар #13 от "Поли":

    Погрешно сте разбрали твърдението ми, а именно, че статията цели да повлияе върху мнението на червените мозъци, тъй като те биха били най- податливи на подобни смешни пасквили. Не знам Вие как заключихте, но това съвсем не ме прави привърженик на САЩ нито на Тръмп, а още по-малко на аксиомата - който не е с нас е против нас. Трябва да се гледа обективно на нещата, а не така както на някой му се иска - Германия най - малко от целия ЕС иска да влоши отношенията си с Москва по всекиму ясни причини. Дори и да има външна намеса в този сценарий, Берлин никога не би обвинил Русия открито без основание, това щеше да бъде абсурд. По другия въпрос - Вие мислите ли, че комунистическите бунтове в САЩ (абсолютно сте права) просто така спонтанно се зародиха заради смъртта на някой си мистър Блейк!? Или пък, че просто така на демократите им просветна да използват общественото недоволство😉 Това, което наблюдавате мила Поли, е само видимата част на айсберга на големите геополитически игри. Наближават избори, а алтернатива на Тръмп е единствено социализъм, който демократите ще представят маскиран в своята платформа. Това ще се хареса много на средностатическия нискоинтелигентен кравар. Един човек избра Тръмп, същият ще избере Байдън...защото Тръмп вече не му е удобен...
    Със здраве!

    Коментиран от #22, #26

  • 15 Политолог

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Поли":

    Забравих последния Ви въпрос. Не обичам тъмните цветове по принцип, но обичам работещите хора...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Гоцве

    3 0 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе,да!":

    За самолета и затворения кръг се обърка малко...
  • 18 СССРБарета

    21 0 Отговор
    Според мен американците направиха грешка Трябваше да обвинят Путин за опита му да унищожи целия свят с COVID 19 и на тази версия много повече хора биха повярвали Според мен отколкото на сегашната! сега Отново ще трябва да повярваме че атакуваният Сергей скрипал се измъкна без никакви поражения а пък котката му умря,......горката котка!

    Коментиран от #21

  • 19 Дълбоко Виждащ

    1 6 Отговор

    До коментар #16 от "Да бе,да!":

    специалисте бихте ли ни написали химическата формула на това по токсично от бг медия произведение-новичок?Значи 1грам и един град по малко....Отидете на психиатър-младеж!повтарят мача на Пиронкова-вместо да пишете небивалици погледайте тенис!Тенисът ще ви направи по Умни и по Богати,както и Шахмата!
  • 20 ЗайоБайо

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сандо":

    Той знае значението поотделно - военен, нервен и агент и затуй мисли, че заедно означават пак нещо такова
  • 21 Неразбрал

    5 0 Отговор

    До коментар #18 от "СССРБарета":

    Те намериха ли котката? Аз това съм го изпуснал
  • 22 Логопед

    12 0 Отговор

    До коментар #14 от "Политолог":

    Не съм с впечатление, че ЕС и Германия се държат неутрално с Русия. И не съм единствен. Русия винаги е подложена на възпитателни мерки. Какво стана с Хашоги? ЕС се държи неетично
  • 23 janbibijan

    0 15 Отговор

    До коментар #9 от "Станивой":

    Русия -това е едно огромно празно пространство, нищо друго.

    Коментиран от #24, #36

  • 24 веселяк

    8 0 Отговор

    До коментар #23 от "janbibijan":

    От лявото ти ухо до дясното?
  • 25 ЛУКАШЕНКО

    11 0 Отговор
    ЛУКАШЕНКО Е ПРИХВАЛНАЛ ТЕЛЕФОНЕН РАЗГОВОР МЕЖДУ ДИКАТОРКАТА МЕРКЛЕЛИЦА И ПОЛША ТАМ ДИКТАТОРКАТА МЕРКЕЛИЦА КАЗВА ЧЕ НА НАВАЛНИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАТВОРЕНА УСТАТА ....СКОРО ЩЕ БЪДЕ ПУСНАТ ЗАПИСА САМО ГЛЕДАЙТЕ И СЛУШАЙТЕ !ЧУДЕСА СТАВАТ ПО СВЕТА ,ЗАПЪДА НЕ ЗНАЕ С КАКЪВ ПРОТИВНИК СЕ Е ЗАХВАНАЛ ЛУКАШЕНКО НЕ ЗАЛЪК ЗА МЕКИТЕ КИТКИ !
  • 26 Барчо

    10 1 Отговор

    До коментар #14 от "Политолог":

    "Независима Германия от САЩ"??? Тази смешка не е смешна, а жалка лъжа. Надявам се знаеш колко американски военни бази има в Германия и колко ядрени глави. Забележи че не казвам НОТОвски, а Американски. За да те олесня, базите са около 110 бройки, а ядрените глави се знае за 100тина, но може и да са повече. Та в тези американски военни бази и чистачките са американски. След като вече това ти е известно, само не разправяй, че Германия е независима от САЩ!!! Само не разправяй, че Мекерето вкара камиларската пасмина в Германия и ЕС по своя воля, защото е смехотворно. Никой от правителството не се и опита да се възпротиви на това самоубийствено решение и това е показателно, че там демокрация няма и всички пеят в американския хор. Нали не ти се вярва, че 100% от правителството, кметове и т.н. се радват на камиларските скакалци, които се знае, че са само и единствено потребители!!! Нито един да не възроптае ........ Изнасилвания, грабежи и други престъпления просто не се регистрират в повечето случаи, явно по поръчка отгоре. Дали ще се осъществи Северен поток 2 или не, това вече не е толкова важно за Русия, защото руската държава не е собственик и получава само от този износ данъците, които са около 2%.

    Коментиран от #35

  • 27 Барчо

    16 0 Отговор
    Най-сетне статия в която има логика!!! Ако руските служби са тровили Нахални с каквато и да е отрова, то той щеше да е мъртвец. При положение че все пак е жив, то той щеше да бъде в руска болница, контролирана от службите и никой нямаше да допусне да бъде даден на германците. Честно казано германците ги съжалявам искрено. Те вече не притежават собствената си държава, камиларите които Мекерето пусна, ще ги унищожат отвътре и това ще стане за не повече от 15-20 години. Времето и изтича.

    Коментиран от #30

  • 28 АНОНИМЕН

    9 0 Отговор
    Вcички говорят кaквo e"нoвичoк", нo нe ca в чac! Oщe при Cкрипaл cтaнa яcнo, чe нeщo нe e тaкa! Cпoрeд aнглo-aмeрикaнcкa инфoрмaция тoвa нeщo трeпe вcичкo живo нaoкoлo - кoтки, кучeтa, хoрa!? Кaк тaкa въпрocния "нoвичoк" e пoрaзил caмo и eдинcтвeнo Нaвaлни при тaкaвa кoмпaния oкoлo нeгo! Кaк нa мяcтoтo дeтo e пил цaйцeтo c "нoвичoк" нямa други пoрaзeни!? Гeрмaнцитe ce въртят кaтo кaлaйджия в тигaн зaщoтo Джo Бaйдън им e извил кункитe! Чичo Джo щe зaгуби мнoгo oт Укрaинcкитe гaзoви тръби и ce зaигрaвa нeпрякo!

    Коментиран от #29

  • 29 АНОНИМЕН

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "АНОНИМЕН":

    "цайце" не е правописна грешка!
  • 30 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 3 Отговор

    До коментар #27 от "Барчо":

    Целта е с много малки количества отрова да се атакува обекта, тъй като откриването на вредната субстанция няма да бъде по силите на обикновенна лаборатория...Е, номерът не мина.

    Коментиран от #31

  • 31 барчо

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Не мога да разбера какво точно искаш да докажеш. Да не би да искаш да кажеш, че руските служби са тровили тези хора нарочно да умрат с малки колическва Новичок, та да не могат да бъдат открити от обикновена лаборатория??? Ако за първия път може евентуално да е така, то за следващите пъти кой нормален ще пребегне до подобна простотия след като му е известен резултата от първия неуспешен опит??? При положение че някоя служба иска да премахне неудобен елемент, нали се сещаш, че няма да го направи по труден начин с огромен шанс не само да не се получи, а и да стане международен скандал ...... 3 пъти????

    Коментиран от #32

  • 32 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 2 Отговор

    До коментар #31 от "барчо":

    Много добре разбирате написаното, не се правете на глупав.
    Няма първи, няма втори път, всеки случай е строго индивидуален, според атакувания обект... Не е случайно че лабораторията в Омск нищо не откри, лаборантите не лъжат. Навални се е разминал със смърта "на косъм" и все още е в кома. Ако плънът беше успял, диагнозата щеше да е някакъв "специален" инфаркт, инсулт или друго. А пък на нашия Гебрев пробите "изчезнали" от хладилния сейф на финландската лаборатория, случайно???
  • 33 Петър Стоев

    2 0 Отговор
    Този път циркът е под всякаква критика, очевидно режисьорът се старае посланието да е на нивото на западната публика - сиреч - за дебили. Навални, поради своята посредственост и пълна липса на харизма е идеалният (за Кремъл) опозиционер. Практически неизбираем. Националист, радикал, подкрепил присъединяването на Крим към Русия, осъждащ миграцията (сравнява мигрантите с "хлебарки, за които обаче удар с чехъл не е достатъчен", "гнил зъб, който трябва да бъде изтръгнат" и прочее). Не успявайки да направи кариера при радикал - националистите, ги напуска и почва самостоятелна дейност. През цялото време се ползва от странна протекция и неприкосновеност от страна на официалната власт. Да се чуди човек. Вечерта преди инцидента е прекарал "бурно", да го разбираме както си искаме. Припада в самолета, никой друг обаче не е пострадал (ако беше нервно - паралитично вещество, щеше да умре в рамките на минути, както и спътниците му - отбелязвам го като лекар, който е държал изпит по съответната дисциплина). Вместо това намират в организма му следи от инхибитори на холинестеразата, т.е. медикаменти, използващи се за лечение на деменция. Руснаците го пускат да лети в слънчев Берлин по живо по здраво, тъй като немската страна надтоява, че всяка минута е ценна. Тук обаче немските пилоти казват "не става, по предписание на профсъюза ни се полагат 10 часа почивка". И всички чакат чинно още десет часа. Здравите момчета от Бундесвера си джиткат покрай него без предпазни средства
  • 34 Петър Стоев

    4 1 Отговор
    Нека да направим един експеримент: изправете се на Александър Платц в Берлин (намира се до едноименната жп гара в центъра на немската столица) и повторете на немски всичко това, което Льоша Навални ни глаголи за мигрантите. Предварително ви предупреждавам: Александър Платц е любимо място за сбирки на мигранти, нежни трансджендъри и войнствени феминистки - може да им се наслаждавате там практически денонощно. Ако оцелеете от политкоректния им отговор, то гарантирано, ще бъдете тутакси "опакован" и вързан като луд бабуин от бдителната немска полиция и доставен в участъка, като лице, разпалващо омраза. Ще ви съдят. Ще ви лепнат срок. Едва ли ще ви обявят за "гост на канцлера. Няма да ви лекуват в "Шарите". Та пита се човек, за какви такива заслуги руският националист - консерватор Навални се радва на такова отношение?
  • 35 Политолог

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Барчо":

    Приятелю, кви са тези фантасмагории!? Приличат на вестник Дума от 90те😂 Сериозно незапознат си със съвременната геополитика. Първо нито в Германия нито общо в света САЩ имат 100 военни бази. За твое сведение в Германия са 5. После 100 ядрени бойни глави няма, даже и 50 не са, но се предполага че има около 10-15 водородни заряда от типа В61. C'est tout...По следващия въпрос - отношенията САЩ -Германия са в най ниската си точка от 60 г. Разходите за отбрана са наполовина демек неевават НАТО изобщо, търговската война със САЩи заплахата от американски мита върху износа на коли от Германия са част от проблема, но пълната глупост която каза, че „Северен поток“ 2 няма значение говори, че не си наясно изобщо. Германия е 90% зависима от газа на ушанките и е боли фара за ядрените бомби на САЩ, които и без тва са огромни разходи за обслужване. Как се появи решението на САЩ да изтеглят военни части от Германия!? Разшири мирогледа малко "факти.бг" не е всичко
  • 36 Ми тя

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "janbibijan":

    и главата ти явно е празна само не знам дали е голяма.
Новини по държави: