Last news in Fakti

5 Септември, 2020 16:41 2 404 37

Русия трябва да обясни инцидента с Навални

  • швеция-
  • навални-
  • северен поток 2-
  • беларус-
  • русия-
  • стефан льовен

Мнението е на премиера на Швеция

Русия трябва да обясни инцидента с Навални - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Русия е длъжна да обясни обстоятелствата около инцидента с Алексей Навали, доколкото той е станал на територията на Руската федерация. "Това е опит за убийство, който ние решително осъждаме. Това е опит да се накара опозицията в Русия да замълчи. Доколкото това е станало на руска земя, руското ръководство е задължено да обясни как се е случило и да накаже виновните", каза министърът на външните работи на Швеция Стефан Льовен в интервю за германския вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Що се отнася до бъдещето на проекта "Северен поток 2", в контекста на новите данни относно случилото се с Навални, Льовен заяви, че Швеция вече е "приема всички решения, касаещи издаването на разрешителни за строителството на "Северен поток 2"". "За нас е много важно спазването на международните правила", подчерта той.

В интервюто си за германският вестник шведският политик коментира и ситуацията в Беларус: "Разбира се, че Русия се интересува от събитията в страната, но тя не трябва да се намесва".


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Професора

    22 5 Отговор
    Шведите го отровиха Навални те да обяснят как!
  • 2 Вида

    4 39 Отговор
    Докога Русия ще трови света в буквалния и преносен смисъл? САЩ и НАТО да вземат спешни мерки!

    Коментиран от #3, #32

  • 3 🇷🇺РУСКАТА⛦ФЕДЕРАЦИЯ🇷🇺

    30 0 Отговор

    До коментар #2 от "Вида":

    Обора и НАТО нямат налягане за Русия!
  • 4 Грейс

    31 0 Отговор
    Такова скапано бойно отровно вещество да имат тези руснаци! Колко пъти се опитаха да от ровят него и други "видни" антипутинисти и винаги все могъщата западна медицина ги спасява. Хайде бегайте, вече ни омръзна от дивата ви пропаганда.

    Коментиран от #29

  • 5 СССРБарета

    27 1 Отговор
    Финландия няма ли да обясни Как така мистериозно са изчезнали пробите на уж отровения Емилиян Гебрев и то след като германските власти са поискали тези проби за да сравнят! Тая работа смърди на краварско акоооо та се не трае!

    Коментиран от #11

  • 6 американската мафия

    21 0 Отговор
    не според мен Скрипал трябва да обясни откъде покойната му котка( бог да я прости) е имала ключ от къщата му?
  • 7 ФАКТ

    17 1 Отговор
    А САЩ КОГА ЩЕ ОБЯСНИ ЗАКО ВСЕКИ ДЕН ПО НЯКОЛКО УБИТИ НЕГРИ И ООН КОГА ЩЕ ОСЪДИ ТОВА?????????

    Коментиран от #13, #26

  • 8 Ха на бас

    11 1 Отговор
    Пулю иска обяснение за пиянството на Сулю?! Сега само нашия Плевналиев е време да се изкаже и поиска обеснения!
  • 9 американската мафия

    16 0 Отговор
    Според мен Путин трябва да прекрати производството на новичок в домашни условия, защото явно го прави дефектен! Досега е успял да убие само една котка!!!
  • 10 ей сега

    14 0 Отговор
    колкото англия обясни инцидента със Скрипал!
  • 11 Професора

    10 0 Отговор

    До коментар #5 от "СССРБарета":

    Шведите ги откраднаха за да си покрият следите!
  • 12 В.В.П.

    9 0 Отговор
    ВСИЧКО Е ЕДИН ТЕАТЪР....ГАЗ ВЪРВИ ПО ПОТОК1 ,,,ЩЕ ВЪРВИ И ПО ВТОРИ ПОТОК.....ЗА ЯНКИТЕ Е ТЕАТЪРА...ДОКАТО НЕ ГИ ПРЕТОПЯТ НЕГРЯТА,ТАКА ШЕ Е...
  • 13 Копейкин

    1 16 Отговор

    До коментар #7 от "ФАКТ":

    Мурзилките едно си знаят, едно си баят : "А вие защо биете .... " ? :))))) За да яма България, веднъж за винаги трябва да скъса руските окови и да спре да плаща "данък Русия " !

    Коментиран от #15, #16, #21

  • 14 ужас

    14 0 Отговор
    Уж тоя новичок бил руски и никоя друга държава не го е притежавала и не го притежава. И защо тогава КГБ винаги ги трови с него. За да е ясно че те го правят ли? И защо ще го тровят с бойно отровно вещество при положение, че има десетки много ефективни отрови. Ами нали преди 40 г Георги Марков уж бил отровен с леко боцване с някакъв чадър, никаква отрова не можаха да намерят. Намериха само микроскопична драскотина. Значи още тогава КГБ е разполагал с неоткриваеми отрови и защо тогава сега ги пръскат с флакончета пълни с бойни отровни вещества. Защото е по зрелищно за шоуто, което разиграват.

    Коментиран от #22

  • 15 ужас

    7 1 Отговор

    До коментар #13 от "Копейкин":

    И още нещо забрави- да се върне в османската империя под феса на ердоган. Разбра ли.
  • 16 европейкин

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "Копейкин":

    По-добре ли е да плащаме данък на еврокърлежите които оказаха натиск 2013г. доведоха тиквата на власт? Освен всичко друго, всяка година обезлюдяваме с 35хил. евакуиращи се от мутоландия, която съществува благодарение на затворените очи на меркелица, макарон и т.н.

    Коментиран от #17

  • 17 Бай уй

    4 4 Отговор

    До коментар #16 от "европейкин":

    Така наречената от теб "Мутроландия",съществува единствено благодарение на нас самите-ние сме си виновни!

    Коментиран от #20

  • 18 цветонато цъвтанов

    6 0 Отговор
    Уникално, нито един плюс за сороснята в абсолютно всеки коментар. Коментарът е излишен...
  • 19 ****

    7 0 Отговор
    Руснаците да не са ходили след него и да са му светили на Навални,че да знаят той какво е пил и с кого,че да се обясняват,нека кажат гардовете му,какво са му дали?

    Коментиран от #27

  • 20 Тъпо герберче

    3 1 Отговор

    До коментар #17 от "Бай уй":

    Виновен си ти и родатат ти ангажирана с чистотата, че гласувате за кретенопитека от Банкя!
  • 21 В.В.П.

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Копейкин":

    ДРЪЖ СЕ,,ИДА ДА ТИ СКЪСАМ РУСКИТЕ ОКОВИ...ЩЕ ТЕ НАПРАВЯ ,,СВОБОДЕН,,..

    Коментиран от #33

  • 22 В.В.П.

    5 0 Отговор

    До коментар #14 от "ужас":

    ИМА И ДРУГИ НАЧИНИ ДА СЕ УМРЕ,,,НЕ Е САМО НАВИЧОКА....НАПРИМЕР ВИКТОРИЯ МАРИНОВА ,Я УБИ ЕДИН МУРГАВ ДРОГИРАН НЕРЕЗ...КОЙТО НЕ СИ СПОМНЯ МНОГО ДОБРЕ ЗА КО СТАВА ДУМА....ГАРАНТИРАНО УМРЯЛ....НЕ КАТО НАЙ ЯКИЯ БОЕН ТОКСИН....ТЕАТЪРА Е ПЪЛЕН.....ДАЖЕ И АНГЛИЙСКИТЕ ДЕЧИЦА НЕ ВЯРВАТ...
  • 23 Сандо

    4 0 Отговор
    Тоя шведок закъсня с обвиненията.Днес се забелязва изненадващо мълчание,но след смехотворните проби,огласени от германците,след публикувания запис,за който не се знае дали е целия,какво може да се очаква?Но ще видим как ще се развиват нещата в следващите дни.Хубаво би било нашето Шекерче да запази дискретно мълчание.
  • 24 Барчо

    5 0 Отговор
    Напълно съм съгласен, че руските служби трябва да намерят виновните за тази случка и те да бъдат наказани. Дали обаче те не се намират в Германия във въпросната болница, където са изфабрикували "отравяне" с Новичок??? Цялата тази галимация, която запада разиграва с въпросните "отравяние" с Новичок са бездарни пасквили, които единствено могат да заблудят и така вече заблудените.
  • 25 Барчо

    6 0 Отговор
    Въпросния "НОВИЧОК" много отдавна не е руско ноу хау. В уикепедията даже са публикувани точните химически съставки. Всяка една уважаваща себе си лаборатория може да си го сготви. Просто това е една вълна със звучно руско звечение, която янките са яхнали и все това си знаят. Повтаряй, повтаряй, повтаряй една и съща лъжа и тя в един момент ще бъде приета и от скептиците за истина. Евтина и успешна антиреклама срещу руснаците. Както са тръгнали с новичока янките се чудя кога ще го свържат с една тяхна много неизгодна личност с рошав перчем и да обвинят руснаците!?+"%=:
  • 26 бобо

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ФАКТ":

    Хайде, стига бе. Едно хубаво нещо да стане там, и ти си недоволен.
  • 27 Димитър

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "****":

    ПРАВИЛНО . РУСИЯ НА НИКОГО НЕ ЩЕ ОБЯСНЯВА ЗАЩОТО ТЯ УПРАВЛЯВА ЦЕЛИЯ ПОВТАРЯМ ЦИЛИЯ НАШ СВЯТ!!
  • 28 ЗайоБайо

    2 0 Отговор
    Има само едно обяснение- страха от Русия. Толкова им се иска на атлантиците да видят тая страна на колене, лъжат, простотии всеки ден и не става. Навални е толкова малка цвъчка от гледна точка на Кремъл, за тях е загуба на време и труд да се занимават с някой си дето даже руската опозиция смята за мекотело. Няма как да е тяхно дело. А тоя виц със новичока няма да го захапваме. Единствената причина да го дъвчат е руското му име.
  • 29 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Грейс":

    В Кремъл са упорити да тровят с пресрочен газ точно хора, които с нищо не застрашават тяхната власт. Шпионът Скрипал - бивши шпион и опозиционерът Навални един такъв никакъв, не можещ да събере дори 3 процента доверие сред руските граждани.
  • 30 big

    2 0 Отговор
    Разбирам западната лоялност към САЩ и тяхната антируска политика, но какви обяснения да дава Русия, като няма нищо общо с това! Дори се съмнявам, че има някакво отравяне. Просто случая със Скрипал се повтаря почти едно към едно! Защо не се приемат резултатите на руските медици, а на военната лаборатория в Германия - да? Ако е Новичок, защо не е умрял? От случая със Скрипал стана ясно, че това вещество се е произвеждало и в други страни вече членки на НАТО и ЕС? Причината е една: СП-2, Турски поток, Балкански поток, Украйна!
  • 31 Сова

    2 0 Отговор
    Кучетата си лаят , кервана си върви.
  • 32 Грух

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Вида":

    Пиленце сладко, що толкоз минуси имаш ! Щот си соросопол лъжлив, лицемерен и мазен.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 НОРМАЛНА КОЧИНА БГ. 30години Евро роб

    1 0 Отговор
    Няма някои да се е замесил с краварите и след това да не пстрадал. Навсякъде слушаме за краварски интереси. Мизерстваща България няма значение.Запад се интересува от предатели.
  • 35 НОРМАЛНА КОЧИНА БГ. 30години Евро роб

    1 0 Отговор
    НАТО 300 милиарда САЩ 750 мил. И всчко за борба с Р усия. Смо наще 2 милрда стигат за самоворите дето летят.
  • 36 НОРМАЛНА КОЧИНА БГ. 30години Евро роб

    1 0 Отговор
    Всчки тези пари са за развити, демокраци' да си делкат. И за някое шкавче.
  • 37 БРЦК

    1 0 Отговор
    Колкото Русия трябва да обеснява толкова и вие . Вината е провокация
Новини по държави: