Last news in Fakti

6 Септември, 2020 08:09 1 820 2

Милош Вистърчил: Необходими са резултати след посещението ни в Тайван

  • тайван-
  • чехия-
  • китай-
  • заплаха-
  • визита-
  • посещение-
  • делегация-
  • банки

Председателят на чешкия сенат призна, че се страхува от заплахите на Китай

Стъпките към реализиране на плановете, обсъдени от Тайван и гостуващата чешка делегация, ще определят траекторията на тайванско-чешките отношения, заяви вчера председателят на чешкия сенат Милош Вистърчил, който е начело на 89-членна делегация, пристигнала в Република Китай на 30 август.

„Това посещение в Тайван беше предшествано от много малки стъпки, които трябваше да предприемем. Очевидно в последствие ще има много повече стъпки, които и двете страни ще трябва да направим“, каза Вистърчил, като добави, че отношенията между двете страни могат и да не се развият значително, ако нещата, обсъдени по време на визитата не се реализират.

От Министерство на външните работи в Тайван на свой ред подчертаха положителните резултати от посещението на чешката делегация, включително възможен директен маршрут на тайванските авиокомпании между столиците на двете страни, когато пандемията, причинена от Covid-19 отслабне, а също и отварянето на офиси на две тайвански банки в Прага.

Милош Вистърчил и неговата делегация се придържаха към плана си да посетят Тайван, въпреки заплахите за тежки последици от страна на Пекин, който гледа на островната страна като на своя територия и се противопоставя на всеки официален контакт, който може да издигне статута ѝ като независима държава. В отговор на въпроса дали е притеснен от китайските заплахи, Вистърчил заяви: "Да, естествено, страхувам се и имам някои притеснения, но смелостта не е свързана с това да нямаш страх и притеснения, а с това да ги преодоляваш".

„Нашата делегация включва почти 40 бизнесмени. Те са имали около 300 срещи през последните дни и са установили 1000 контакта, което допълнително ще повиши успеха на пътуването ни“, заяви Вистърчил.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Настопроценти

    1 0 Отговор
    На Милош му стърчал.
  • 2 Йо Несбьо

    1 0 Отговор
    Всъщност, глаголът "стрчил" означава нещо като "набил съм на някого/нещо". Да, може да се употреби в изречение като "Вчера й го набих три пъти.". Strčil jsem jí ho včera třikrát.