Last news in Fakti

6 Септември, 2020 13:41 3 821 4

Евакуират над 800 000 души

  • япония-
  • тайфун-
  • хайшен-
  • евакуация-
  • население

Югоизточна Япония се подготвя за тайфуна Хайшен

Евакуират над 800 000 души - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Над 800 000 души са евакуирани от югозападната част на Япония заради приближаващият тайфун Хайшен. Указания да напуснат домовете са си получили 530 000 души в префектурите Накасаги, Кумамото и Кагошима. В същото време други 3.5 млн. души от девет префектури, разположени в южната и югозападната част на Япония са получили препоръки също да напуснат домовете си, заради приближаващото природно бедствие. Националната метеорологична служба на страната предупреждава за валежи от 600 мм/сек. В някои райони скоростта на вятъра достига до 50 м/сек.

Заради приближаващия тайфун за 6 септември са отменени над 550 вътрешни полета, които свързват югозападната част на страната с вътрешността. Железопътният оператор JR West преустановява от 7 септември движението на скоростните влакове в западна и югозападна посока, а също така намалява и броя на влаковете между централната и западната част на Япония заради лошото време.

Големи национални компании, като Toyota, Honda и Mitsubishi Heavy Industries, преустановяват работа на своите заводи, разположени в близост до местата, откъдето се очаква да премине тайфунът. Една от най-големите търговски вериги в страната – 7-Eleven, обяви, че временно затваря 1650 от своите магазини в южните и югозападни префектури, докато отмине Хайшен.

В момента Хайшен се движи в района на Тихия океан от страна на най-южната японска префектура Окинава със скорост от 20 км/ч. Скоростта на вятъра достига 70 м/сек. Очаква се Хайшен да достигне южната част на Япония в нощта срещу понеделник.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абузер

    3 11 Отговор
    Днес Турция даде независимост на България нека си спомним тази дата!

    Коментиран от #2

  • 2 темелко

    13 1 Отговор

    До коментар #1 от "Абузер":

    Поста ти е неуместен за тази статия.

    Коментиран от #3

  • 3 Той е селджуцки турчин еднокнижник

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "темелко":

    не му обръщай внимание, а го подмини.
    Факти.бг толерират турците и езика на омразата срещу България дори на националните празници.

    Коментиран от #4

  • 4 Госあ

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Той е селджуцки турчин еднокнижник":

    Наистина много турци и помаци пишат тук. Не е много приятно.
Новини по държави: