Last news in Fakti

6 Септември, 2020 18:47 1 368 0

Определиха датата за парламентарните избори в Албания

  • албания-
  • избори-
  • президент-
  • насрочване-
  • указ

Президентът Мета подписа указ, с който ги насрочва за април 2021 година

Определиха датата за парламентарните избори в Албания - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

На 25 април 2021 г. в Албания ще бъдат проведени парламентарни избори. Указът беше подписан днес от президента Илир Мета. Денят беше избран след проведени консултации между него и политическите сили на 4 септември.

Сегашният премиер Еди Рама, който е и лидер на Социалистическата партия, заяви, че неговата партия партия и съюзници са готови за всяка дата на избори, с изключение на 2 май - Великден.

За най-големия му опонент, лидерът на Демократическата партия Люлзим Баша, е важно да се проведат свободни и демократични избори, въпреки че повечето албанци искат избори днес, а не утре, защото са уморени от пропагандата, провалите и измамите на правителството.

Последните парламентарни избори в Албания се проведоха на 26 юни 2017 г. На тези и на предишните, през 2013 г. победата отиде при лявата коалиция, водена от социалистите на Рама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: