Last news in Fakti

7 Септември, 2020 14:12 2 930 0

Тайван планира подмяна на радарните си системи под натиска на Китай

  • тайван-
  • китай-
  • натиск-
  • радарни инсталации-
  • военновъздушни сили-
  • военноморски сили

Проектът е одобрен за реализиране през следващите 10 години

Предвид нарастващите агресивни разузнавателни мисии от военноморските и военновъздушните сили на Пекин, военноморските сили на Тайван планират да похарчат над 170 милиона щатски долара за подмяна на своите радарни системи.

През последните няколко месеца китайските военни самолети многократно навлизаха в тайванската въздушна отбранителна идентификационна зона. Същевременно военните кораби на комунистическата държава плаваха и през Тайванския проток, както и в Тихия океан източно от острова.

Проектът за нови радари е одобрен в началото на август и действителното му изпълнение ще отнеме десетилетие – от 2021 г. до 2030г. Според прогнозите на Министерство на отбраната са необходими над половин милион долара за подготвителни мерки през първата година.

Всички радарни станции, базирани високо в планините и в отдалечените райони трябва да бъдат модернизирани или заменени с нови. Повечето от съществуващите инсталации са на повече от 20 години, като някои части са минали срока на годност.

В допълнение към обновяването на радарните системи, военните планират също и да създадат специален център за обработка на информация, събирана посредством радарите.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА