Last news in Fakti

7 Септември, 2020 16:55 7 468 21

Брутален арест на 12-годишно момиче (ВИДЕО)

  • хонг конг-
  • протести-
  • арест-
  • момиче-
  • полиция

Хонг Конг е шокиран от начина на задържане

Брутален арест на 12-годишно момиче (ВИДЕО) - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Полицията в Хонконг е подложена на остра критика заради груб арест на 12-годишно момиче, чието семейство казва, че е било хванато в протестна тълпа, докато е било навън да си купи принадлежности за рисуване.

Видео, масово разпространено в социалните мрежи и от медиите в Хонконг, показва, че полицаите се опитват да арестуват група хора, включително младото момиче, което се е опитало да избяга. Един полицай я поваля на земята, докато няколко други помогнаха да я притискат, съобщава news.bg. Арестът беше извършен на фона на най-големия уличен протест в Хонконг от 1 юли, първият ​​ден, в който влязоха в сила законите за националната сигурност, наложени от Пекин на града, обявяващи извън закона актове на бунтове, отцепване, чуждестранен таен сговор и тероризъм.

Майката на момичето каза, че възнамерява да заведе и подаде официална жалба. Тя каза, че дъщеря ѝ и 20-годишният ѝ син, които и двамата са глобени по силата на законите на града срещу събиранията, свързани с пандемията, са били навън да пазаруват и че момичето е избягало, защото се е уплашило. Дъщеря ѝ е била наранена и надраскана след случката.

В изявление няколко часа след инцидента полицията в Хонконг потвърди ареста на 12-годишно момиче, заявявайки, че то било бягало "по подозрителен начин" и униформените били използвали "минимално необходимата сила", за да я арестуват.

"Полицията е загрижена за младежи, участващи в забранено събиране на групи. Присъствието им на хаотичните протестни сцени също застрашава личната им безопасност", посочват от полицията.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГруЮ

    14 13 Отговор
    Спокойно бе, т’ва е фейк! В една образцова демократична държава няма как да се случи.
  • 2 радефф

    16 51 Отговор
    Това ви чака като падне Бойко

    Коментиран от #12

  • 3 Stéphanie 🎲

    8 43 Отговор
    Поведението на момичето е дало повод на полицията.След распит с психолог ще се разбере истината.И аз да съм полицай и аз ще я спра .

    Коментиран от #4, #13, #14

  • 4 Димитър

    31 2 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    А да те таковат манафите, ако не си полицай?

    Коментиран от #6

  • 5 осведомен

    13 2 Отговор
    Тъпи китайци не знаят ли че по демокраничному трябва 30мин с коляно на врата абе я 7 куршума в гърба като в Русия опсс то било у САЩ
  • 6 Stéphanie 🎲

    5 17 Отговор

    До коментар #4 от "Димитър":

    Поведението е подозрително,ти явно не си запознат с това което става и/н България.Имаш ли представа представа колко деца са използвани и маниполирани от терористи ????
    ДАЕШ .....на колко годинки ги обучават ?

    Коментиран от #7

  • 7 Димитър

    11 4 Отговор

    До коментар #6 от "Stéphanie 🎲":

    Ясно - по твойта логика да бият момичета преди да разберат виновни ли са. Точно както и в България междудругото

    Коментиран от #10

  • 8 Гост

    9 1 Отговор
    Бойко взимай пример изоставаш във това отношение как не ти минало през ума да насъскаш еничарите полицаи нали затова им вдигаш заплата.
  • 9 минчо

    7 1 Отговор
    Е това е културен арест.Стига глупости
  • 10 Stéphanie 🎲

    7 9 Отговор

    До коментар #7 от "Димитър":

    Не напротив !!!!Арест и разследване ... ела да живееш във Франция ,друга песен ще пееш.Ако е била камикадзе ,и има жертви ????После полицията ще е виновна защо не е спряла момичето нали ?
  • 11 студент

    7 7 Отговор
    ОСТАВКА на комунистическо-тоталитарния режим!
    Искаме свободна България от мутри и милиция!
  • 12 Това е песен

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "радефф":

    Видяхме го при Боко и в по-лош вариант. Тия поне не му слагат крак на главата. Минахме азиатщината, до която ни докара мутрата. Един ден, като го арестуват, моля тези, които ще го правят, в името на народа да му ударят една палка в стомаха, после да му окървавят главата както на онзи 59-годишен човечец и накрая да му тръснат туловището на асфалта с крак върху главата. И да му крещят "Не мърдай! Арестуван си за престъпления против републиката и народа!" В този ден душата ми ще намери душевен покой и еквилибриум. :)
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Враца Баце

    5 2 Отговор

    До коментар #3 от "Stéphanie 🎲":

    Като гледам колко си неграмотен, само за полицай ставаш.
  • 15 Stéphanie 🎲

    6 4 Отговор

    До коментар #13 от "Стефчеее":

    Явно ти си на топло и нямаш инфо какво става по улиците пример с България само един от хилядите -Ученици опитаха да ограбят магазин "Била" в центъра на София, наръгаха гарда и му счупиха носа и зъб.Групичката била от 4-ма непълнолетни.Предвождал ги най-малкият - В. Л, на 13 г....Полицията в Карлово пък е започнала проверка срещу две момчета на 10 и 12 години, заподозрени за кражба на пари от два автобуса в родния град на Васил Левски. ....Пловдивската полиция залови банда от трима малолетни крадци, които разбивали и обирали магазини в града под тепетата.от Второ РУ-Пловдив събрали доказателства, че посегателството е дело на 13-годишно момче и две 12-годишни момичета......още .....?

    Коментиран от #17

  • 16 барчо

    5 2 Отговор
    Гледах клипа и видях как няколко полицая са отцепили няколко човека. Никакво насилие, бой, грубости. Момичето в един момент не изпълнява нарежданията на полицията и побягва. Какво трябва да направи полицията в подобен случай??? Ми трябва да я задържи и да установи за какво става въпрос. Всичко е абсолютно в реда на нещата на закона. Вече се търси сензация от и от злободневните неща!
  • 17 ЛУД ВРАБЕЦ

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "Stéphanie 🎲":

    Ти май не си много в час ? Слуайно да си запознат ,че закона гледа и третира по особен начин малолетните именно поради крехката им възраст която е в основата на тяхното поведение и действия ? ! Абсолютно неуместно е да приравняваш малолетни към пълнолетни с каквито и да е било примери !Освен това процента детски престъпления е нищожен на фона на тези извършени от пълнолетни престъпници !
  • 18 ЗАРАЗА

    2 0 Отговор
    ХУНТАТА В БЪЛГАРИЯ Е ЗАРАЗИЛА И КИТАЙЦИТЕ!

    Коментиран от #19

  • 19 РАДЕФ ВЪН

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "ЗАРАЗА":

    В КИТАЙ Е КОМУНИЗЪМ ЗАРАЗЕН С УМСТВЕНА НЕДОСТАТЪЧНОСТ ПРИЯТЕЛЮ - ТОВА ИДВА С РАДЕВ, БЪДЕЩЕТО - КОГАТО НИ КОМАНДВАТ КОМУНИСТИТЕ!!!
  • 20 САЩ И ЕВРОПКА

    3 0 Отговор
    А В САЩ ГИ УБИВАТ НАПРАВО,В ЕВРОПКА БИЯТ ДО УБИВАНЕ ЗА ПРИМЕР ИСПАНИЯ,ГЕРМАНИЯ ФЕАНЦИЯ ТОТАЕЛН ТОАТАЛИТЪРИЗЪМ НЯМАШ ПРАВО НА ДУМАТА НАПРАВО ТЕ ПОВЯЛЯТ И БОЙ!ПО 10 СКАЧАТ ВЪРХУ 1 УБИЙЦИТЕ!НАЙ ГОЛЕМИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ СЕГА В ЕВРОПКАТА СА ХОРАТА БЕЗ МАСКИ ПОЛИЦИЯТА ГИ СПАСЯВАЛА КАТО ГИ БИЕ ДО УБИВАНЕ И ДО ФИЗИЧЕСКО УВРЕЖДАНЕ НА ЧОВЕКА БЕЗ МАСКА ТЕ ВИ СПАСЯВАТ ДЕМОКРАТИЧНО С ДЕМОКРАТИЧЕН БОЙ И УБИЙСТВО,А В РУСИЯ КИТАЙ БИЛ НЕДЕМОКРАТИЧЕН БОЯ!
  • 21 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор
    Мафия,оставка,змията хапе лошо умирайки
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания