Last news in Fakti

7 Септември, 2020 20:07 4 281 4

Техническа грешка налага карантина на българи в Белгия

  • карантина-
  • българи-
  • белгия

Кратка справка на сайтовете на българското и белгийското външно министерство показва, че България вече е преместена в оранжевата зона

Техническа грешка налага карантина на българи в Белгия - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Българи, връщащи се от отпуск в Белгия, продължават да получават съобщения на телефоните си, че са поставени под карантина за 14 дни, тъй като идват от т.нар. червена зона, която е най-високата степен за разпространение на Covid-19. Това обаче се дължи на грешка в системата на белгийския щаб, който следи разпространението на заразата.

В съобщението се казва още, че завръщащите се българи, освен да се самоизолират за две седмици, трябва да направят задължителен PCR тест, който се заплаща от самите тях.

От белгийския щаб, който следи разпространението на коронавируса, поясниха за „Хоризонт“, че разпращането на тези съобщения се дължи на грешка в системата и затова те не трябва бъдат вземани предвид.

Оттам увериха, че завръщащите се от България могат да се движат спокойно, където пожелаят, без да бъдат заплашвани от глоби при проследяване чрез телефоните им.

Кратка справка на сайтовете на българското и белгийското външно министерство показва, че България вече е преместена в оранжевата зона и че карантината и теста са желателни, но не и задължителни за идващите от регионите Северен централен, Североизточен, Югозападен, Югоизточен и Южен централен.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ????

    9 3 Отговор
    Някой да обясни кой са тия региони.В Белгия работят българи ,неговорещи български език,камо ли да знаят регионите.
  • 2 Чорбаджия

    0 3 Отговор
    *Кой са тия региони?*Нека се научим да пишем на Български,и след това може да говорим на Разбираем език :)

    Коментиран от #3, #4

  • 3 ....

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чорбаджия":

    успокой се малко, човекът е натиснал без да иска грешното копче, недей преувеличава
  • 4 ....

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Чорбаджия":

    успокой се малко, човекът е натиснал без да иска грешното копче, недей преувеличава
Новини по държави: